首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Nationally, an ageing population is a problem. But locally it can be a boon. The over-50s control 80% of Britain’ s wealth, and
Nationally, an ageing population is a problem. But locally it can be a boon. The over-50s control 80% of Britain’ s wealth, and
admin
2016-01-30
52
问题
Nationally, an ageing population is a problem. But locally it can be a boon. The over-50s control 80% of Britain’ s wealth, and like to spend it on houses and high-street shopping. The young "generation rent", by contrast, is poor, distractible and liable to shop online.
People aged between 50 and 74 spend twice as much as the under-30s on cinema tickets. Between 2000 and 2010 restaurant spending by those aged 65-74 increased by 33%, while the un-der-30s spent 18% less. And while the young still struggle to find work, older people are retiring later. During the financial crisis full-time employment fell for every age group but the over-65s, and there has been a rash of older entrepreneurs. Pensioners also support the working population by volunteering: some 100 retirees in Christchurch help out as business mentors.
Even if they wanted to, most small towns and cities could not capture the cool kids. Mobile young professionals cluster, and greatly prefer to cluster in London. Even supposed meccas like Manchester are ageing: clubs in that city are becoming members-only. Towns that aim too young, like Bracknell and Chippenham, can find their high streets full of closed La Senzas(a lingerie chain)and struggling tattoo parlours.
Companies often lag behind local authorities in working this out. They are London-obsessed, and have been slow to appreciate the growing economic heft of the old—who are assumed, often wrongly, to stick with products they learned to love in their youth. But Caroyln Freeman of Revelation Marketing reckons Britain could be on the verge of a marketing surge directed at the grey pound, "similar to what we saw with the pink". The window will not remain open forever: soon the baby boomers will start to ail, and no one else alive today is likely to have such a rich retirement.
Meanwhile, with the over-50s holding the purse strings, the towns that draw them are likely to grow more and more pleasant. Decent restaurants and nice shops spring up in the favoured haunts of the old, just as they do in the trendy, revamped boroughs of London. Latimer House, a Christchurch furniture store full of retro clothing and 1940s music, would not look out of place in Hackney. Improved high streets then entice customers of all ages.
Indeed, gentrification and gerontification can look remarkably similar. Old folk and young hipsters are similarly fond of vinyl and typewriters, and wander about in outsized spectacles. Some people never lose their edge.
The ageing population can be locally a boon in Britain in that______.
选项
A、old folks hold 80% of Britain’s wealth
B、older people spend more money on high-street shopping
C、older people tend to buy big houses than rent houses
D、the elderly like shopping online
答案
B
解析
根据题干定位到第一段。原文指出The over-50s control 80% of Britain’s wealth,and like to spend it on houses and high—street shopping.(在英国,50岁以上的人群掌握着80%的财富,并乐于将这些财富用于购置房产和商场购物。)由此推断B项“老人会花更多的钱在商场购物上”为正确答案。A项中的old folks与原文的The over-50s不符,C项“老人倾向于买大房子,而不是租房”,D项“老人喜欢网购”,原文均没有提到,属于过度推断。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/slsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thereisanever-endingsupplyofbusinessleaderstellingushowwecan,andmust,domore.JohnBernardoffersbreathlessadvi
Immigrantsaren’tseekingU.S.citizenshipasoftenthesedays—notsincetheAmericandreambecamemoreexpensive.Followin
Inthelastfewweeks,ahandfuloftopbusinessschoolshavereportedsingle-digit,andinsomecasesdouble-digit,declinesin
Inthelastfewweeks,ahandfuloftopbusinessschoolshavereportedsingle-digit,andinsomecasesdouble-digit,declinesin
Planesmayaccountforonly2percentoftheworld’scarbonemissions,butitisafiguredestinedtorise.Theaviationindust
Biologicaldiversity—orbiodiversity—isthetermgiventototalvarietyandcomplexityandinteractionsofalllifeonEarth.Th
Thinkaboutdrivingaroutethat’sveryfamiliar.Itcouldbeyourcommutetowork,atripintotownorthewayhome.Whichever
Everyoneknowsthatthefirstruleofdrivingisnevertakingyoureyesofftheroad.Teendrivers【C1】______beingcareful,butt
Everyoneknowsthatthefirstruleofdrivingisnevertakingyoureyesofftheroad.Teendrivers【C1】______beingcareful,butt
随机试题
李白《古风》(西上莲花山)的题材是()
桃仁可用于
水向细胞内转移引起水丢失见于
A.血红蛋白浓度测定B.血红蛋白电泳分析C.血红蛋白肽链分析D.红细胞渗透脆性试验E.外周血网织红细胞计数诊断是否存在异常血红蛋白的筛选试验是
属于胰岛素增敏剂的是()。
患者,男性,46岁。4年前诊断为肝硬化,近一周症状加重,出现大量腹水。对患者腹水治疗中不宜采用的是
温某想买高档音响,无奈手头有点紧,于是某日趁和自己做生意的朋友赢某之子小西放学之机。将小西骗到自己的出租屋内,打电话要挟赢某用20万换孩子。随后赢某报警,温某知道赢某报警后将小西杀死。对温某的行为认定,下列选项正确的是:()
某公司生产某产品的固定成本为100万元,单位可变成本为100元,产品的单位售价为150。根据上述资料,回答下列问题:该公司的盈亏平衡点产量为()件。
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
Insomniacs(someonewhocannotsleepeasily)don’tjustsufferatnight.Duringtheday,theyoftenfeelsleepy,havetroubleconc
最新回复
(
0
)