首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Mr. Duffy raised his eyes from the paper and gazed out of his window on the cheerless evening landscape. The river lay quiet bes
Mr. Duffy raised his eyes from the paper and gazed out of his window on the cheerless evening landscape. The river lay quiet bes
admin
2014-09-17
52
问题
Mr. Duffy raised his eyes from the paper and gazed out of his window on the cheerless evening landscape. The river lay quiet beside the empty distillery and from time to time a light appeared in some house on Lucan Road. What an end! The whole narrative of her death revolted him and it revolted him to think that he had ever spoken to her of what he held sacred. The cautious words of a reporter won over to conceal the details of a commonplace vulgar death attacked his stomach. Not merely had she degraded herself, she had degraded him. His soul’s companion! He thought of the hobbling wretches whom he had seen carrying cans and bottles to be filled by the barman. Just God, what an end! Evidently she had been unfit to live, without any strength of purpose, an easy prey to habits, one of the wrecks on which civilization has been reared. But that she could have sunk so low! Was it possible he had deceived himself so utterly about her? He remembered her outburst of that night and interpreted it in a harsher sense than he had ever done. He had no difficulty now in approving of the course he had taken.
As the light failed and his memory began to wander he thought her hand touched his. The shock which had first attacked his stomach was now attacking his nerves. He put on his overcoat and hat quickly and went out. The cold air met him on the threshold; it crept into the sleeves of his coat. When he came to the public house at Chapel Bridge he went in and ordered a hot punch.
The proprietor served him obsequiously but did not venture to talk. There were five or six working-men in the shop discussing the value of a gentleman’s estate in County Kildare. They drank at intervals from their huge pint tumblers, and smoked, spitting often on the floor and sometimes dragging the sawdust over their heavy boots. Mr Duffy sat on his stool and gazed at them, without seeing or hearing them. After a while they went out and he called for another punch. He sat a long time over it. The shop was very quiet. The proprietor sprawled on the counter reading the newspaper and yawning. Now and again a tram was heard swishing along the lonely road outside.
As he sat there, living over his life with her and evoking alternately the two images on which he now conceived her, he realized that she was dead, that she had ceased to exist, that she had become a memory. He began to feel ill at ease. He asked himself what else he could have done. He could not have lived with her openly. He had done what seemed to him best. How was he to blame? Now that she was gone he understood how lonely her life must have been, sitting night after night alone in that room. His life would be lonely too until he, too, died, ceased to exist, became a memory—if anyone remembered him.
According to the passage, which of the following statements is NOT true?
选项
A、Mr Duffy once confided in the woman.
B、Mr Duffy felt an intense sense of shame.
C、The woman wanted to end the relationship.
D、They became estranged probably after a quarrel.
答案
C
解析
细节题。短文第一段第四句说“…he had ever spoken to her of what he held sacred.”,由此可知他曾经十分信任她,故可排除选项A。第六句说“Not merely had she degraded herself, she had degraded him.”这表明他感到非常羞耻,故可排除选项B;该段还提到Duffy先生和“她”发生了一次激烈的争吵,于是他提出分手,最后一句说“He had no difficulty now in approving of the course he had taken.”这表明是Duffy先生想要结束他们之间的关系。故答案选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/t2dO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Forthelastfifteenortwentyyearsthefashionincriticismorappreciationoftheartshavebeento【1】______todenythe
WhichofthefollowingstatementsisNOTtrue?
TravellingintheJungleTherearealotofdifficultiestotravelinthejunglecountrywhichseems【1】______【1】______to
Peoplehavewonderedforalongtimehowtheirpersonalitiesandbehaviorsareformed.It’snoteasytoexplainwhyonepersoni
Languageissaidtobearbitrarybecausethereisnologicalconnectionbetweenmeaningsand
Atsometimeinyourlifeyoumayhaveastrongdesiretodosomethingstrangeorterrible.However,chancesarethatyoudon’t
Iwastakenbyafriendoneafternoontoatheatre.Whenthecurtainwasraised,thestagewasperfectlyemptysavefortallgre
Parentswhosmokeoftenopenawindoworturnonafantocleartheairfortheirchildren,butexpertsnowhaveidentifiedar
Therelianceoncreditreportsinhiringisbecomingwidespread.AsurveybytheSocietyforHumanResourceManagementfoundt
HowtoWriteaBookReviewⅠ.ThedefinitionofabookreviewA.adescriptiveandcriticalorevaluativeaccountofabook
随机试题
制冷压缩机气缸处于卸载工作状态,只需向卸载机构输入一定压力的润滑油。
导致肾盂肾炎常见的致病菌为
《工程建设监理单位资质管理试行办法》所规定的能够用来区分监理单位不同资质等级的标准包括( )。
根据《会计法》的规定,()对本单位会计资料的真实性、完整性负责。
社会的资本、人才、管理经验甚至政策都会倾向于名牌企业或产品,体现的品牌效应是()。
唐朝实行的均田制和租庸调制从根本上有利于()。
资源的有序分配策略破坏了(),是一种死锁预防策略。
设函数f(x)闭区间[a,b]上连续,在开区间(a,b)内可导,且f’(x)>0,若极限存在,证明:在(a,b)内,f(x)>0.
在下列解决死锁的方法中,属于死锁预防策略的是
A、ShewasthefirstwomantoleadabigU.S.publishingcompany.B、ShegotherfirstjobasateacherattheUniversityofChica
最新回复
(
0
)