首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Trees are useful to man in three very important ways: they provide him with wood and other products; they give him shade; they h
Trees are useful to man in three very important ways: they provide him with wood and other products; they give him shade; they h
admin
2012-07-17
62
问题
Trees are useful to man in three very important ways: they provide him with wood and other products; they give him shade; they help to prevent drought and floods.
Unfortunately, in many parts of the world, Man has not realized that the third of these services is the most important.
Two thousand years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire. It gained the empire but, without its trees, its soil became hard and barren (贫瘠的,荒芜的). When the empire collapsed, the home country found itself faced by floods and starvation.
Even where a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult for it to persuade the villager to see this. The villager wants wood to cook his food with; and he can earn money by making charcoal or selling wood to the townsman. He is usually too lazy or too careless to plant and look after new trees. So, unless the government has a stern system of control, or can educate the people, the forests will slowly disappear.
This does not only mean that the villagers’ sons and grandsons have fewer trees. The results are even more serious: for where there are trees their roots break the soil up—allowing the rain to sink in—and also bind the soil, thus preventing its being washed away easily, but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away on the surface, causing floods and carrying away with it the rich top-soil, in which crops grow so well. When all the top-soil is gone, nothing remains but worthless desert.
What actions can be taken to prevent people from cutting down trees?
选项
A、To persuade the villagers to understand the importance of trees.
B、To provide the villagers with more money and food.
C、To set up a strict system of control and educate the people.
D、To ask the villagers not to be lazy or careless.
答案
C
解析
本题问为了防止人们乱砍滥伐树木可以采取什么措施。根据第四段最后一句,作者指出政府必须采取严厉控制措施或教育民众,否则森林就将消失。因此,本题的正确答案应是C“建立严格的控制措施并教育民众保护树木”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/t6XO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【C1】______aboutdeve
InatotalofsixstatesinthemiddleofAmerica,15,000assembly-lineworkersare【C1】______Japanesecarstogether.Theseautow
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
AbudgetapprovedbytheEuropeanParliamentfortheEuropeanEconomicCommunitywasdeclaredadoptedTuesdaydespiteopposition
AbudgetapprovedbytheEuropeanParliamentfortheEuropeanEconomicCommunitywasdeclaredadoptedTuesdaydespiteopposition
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
Writeanessayofnolessthan200wordsonthetopicgivenbelow.UsethespaceprovidedonyourAnswerSheetE.TOPICPe
ThereisnogreaterpowerintheworldtodaythanthatwieldedbythemanipulatorsofpublicopinioninAmerica.【T1】Nokingor
FarmlandinpartsofJapanisnolongersafebecauseofhighlevelsofradiationinthesoil,scientistshavewarned,asthecou
随机试题
一般抹灰工程的水泥砂浆不得抹在()上。
男性,40岁,因贫血输全血5分钟后出现寒战、高热、腰痛,心前区压迫感,全身散在荨麻疹,血压80/60mmHg,尿呈酱油色
黄疸伴右上腹痛可见于
急性心梗并发心力衰竭,24小时内禁用的是()
患者,女性,26岁,因与家人吵架服毒。询问家属不能准确说出毒物的名称。查体:神志不清,双侧瞳孔缩小。在毒物不明确的情况下,护士的正确处理方法是
中、硬底质的一次性维护疏浚工程,设计底边线以内水域()。
A注册会计师是M公司2006年度会计报表审计的项目经理,助理人员对涉及到错误与舞弊问题需要B注册会计师解答,请代为作出专业判断。
所谓基准成本的感应性,是指成本变化时顾客服务水平的变化程度。
简述遗传素质在人的身心发展中的作用。
Onehundredyearsago,therewasacleardifferenceamongtownandcountry.Butthemotorcarhaschanged【S1】_________.
最新回复
(
0
)