首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
At the time Jane Austin’s novels were published—between 1811 and 1818—English literature was not part of any academic curriculum
At the time Jane Austin’s novels were published—between 1811 and 1818—English literature was not part of any academic curriculum
admin
2011-01-26
52
问题
At the time Jane Austin’s novels were published—between 1811 and 1818—English literature was not part of any academic curriculum. In addition, fiction was under strenuous attack. Certain religious and political groups felt novels has the power to make so-called immoral characters so interesting that young readers would identify with them: these groups also considered novel to be of little practical use. Even Coleridge, certainly no literary reactionary, spoke for many when he asserted that "novel-reading occasions the destruction of the mind ’ s power"
These attitudes toward novels help explain why Austin received little attention from early 19—century literary critics. The literary response that was accorded her, however, was often as incisive as 20th century criticism. In his attack in 1816 on novelistic portrayal "outside of ordinary experience", for example, Scott made an insightful remark about the merits of Austin’ s fiction. Her novels, wrote Scott, "present to the reader an accurate and exact picture of ordinary everyday people and places, reminiscent of 17th century Flemish Painting." Scott did not use the word "realism", but he undoubtedly used a standard of realistic probability in judging novels. The critic Whately did not use the word realism either, but he expressed agreement with Scott’ s evaluation, and went on to suggest the possibilities for moral instruction what we have called Austin’ s realistic method. Her characters, wrote Whately, am persuasive agents for moral truth since they are ordinary persons "so clearly evoked that we feel an interest in their fate as if it were our own" Moral instruction, explained Whately, is more likely to be effective when conveyed through recognizably truman and interesting characters than when imparted by a sermonizing narrator. Whately especially praised Austin’ s ability to create characters who "mingle goodness and villainy, weakness and virtue, as in life they arc always mingled." Whitely concluded this remarks by comparing Austin’ s art of characterization to Dickens’ , stating his preference to Austin’ s.
Yet the response of 19-century literary critics to Austin was not always so laudatory, and often anticipated the reservations of 20th century critics. An example of such a response was Lewes’ complaint in 1859 that Austin’ range of subjects and characters was too narrow. Praising her verisimilitude, Lewes added that nonetheless her focus was too often upon only the unlofty and the commonplace. (20th century Marxists, on tile other hand, were to complain about what they saw as her exclusive emphasis on a lofty upper-middle class. ) In any case, having been rescued by some literary critics from neglect and indeed gradually lionized by them, Austin steadily reached, by the midnineteenth century, the enviable pinnacle of being considered controversial.
It can be inferred from the passage that Whately found Dickens’ characters to be______.
选项
A、especially interesting to young readers
B、less liable than Jane Austin’ s characters to have a realistic mixture of moral qualities
C、ordinary persons in recognizably human situations
D、more often villainous and weak than virtuous and good
答案
B
解析
文中第二段最后一句提到Austin mingles goodness and villainy,weakness and virtue,as in life the yare always mingled,并指山比起Dickens’characters,Whitely更喜欢Austin’ s characters,由此可以判断选项B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tIBO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Lookatthenotesbelow.Someinformationismissing.YouwillhearaninterviewbetweenAnnaMarsh,whoworksforabusinessma
Whyaretelephonenumberschanging?
Wagebillshaveincreasedbecause______.
•ReadtheminutesbelowfromaHealthandSafetycommitteemeeting.•ChoosethecorrectwordtofilleachgapfromA,BorCon
Wearecarryingoutmarketresearchinthenorthandthemidlandsfrom22ndto26th.______.
Readthearticlebelowabouteducationandanswerthequestions.Foreachquestion23-28,choosethecorrectanswer.Markone
ThisWorkingLifeByMaureenDowdIntheworldofbusiness,itisnotalwayseasyforwomentodothe(29)thingsasmen.
MayfieldCollegeItalianforBusiness5×3-hourlessonstwiceweeklybeginningTuesday28SeptemberEachlessonwilllast______.
TheUnitedStatescourtsystemischaracterizedby______hierarchies:therearebothstateandfederalcourts.
TheonlysolidpiecesofscientifictruthaboutwhichIfeeltotallyconfidentisthatweareprofoundlyignorantaboutnature.
随机试题
按“六书”的结构方式,以下属于独体字的一组是()
“教育即生活”“教育即生长”等命题的提出者是()。
患者,女性,35岁。间断胸闷不适2年,时有黑矇现象,近一周黑矇发作频繁,伴晕厥一次来诊。休息时心电图正常,为进一步明确晕厥原因。首选下列哪项检查
A.肝B.胆囊C.肝胰壶腹D.钩突E.螺旋襞人体最大的消化腺是
住宅用户接入蝶形引入光缆宜选用()芯光缆。
在应用程序word中,要选取某个自然段,可将鼠标移到左侧选中区,然后()。
肖水源编制的“社会支持评定量表”共有10个条目,其维度可分为()。
某养鸡厂业主李某为预防被盗在其养鸡厂的周围私自架设安装了电网。这种行为属于违反治安管理行为中的()。
甲向乙借款100万元,丙、丁、戊为保证人,但是均未约定各自承担保证责任的份额。甲到期不能还款,丙经乙请求承担了100万元的保证责任,丙承担保证责任后,对甲行使追偿权仅得40万元,其余部分甲无力清偿。对此,下列说法正确的有()。
A、Itisveryeffective.B、Itisenforcedstrictly.C、Itistoostricttoobey.D、Ithasmanyloopholes.B由句(3)可知,男士过去每天开一个半小时的车去
最新回复
(
0
)