首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
During the adolescence, the development of political ideology becomes apparent in the individual: ideology here is defined as th
During the adolescence, the development of political ideology becomes apparent in the individual: ideology here is defined as th
admin
2010-07-06
35
问题
During the adolescence, the development of political ideology becomes apparent in the individual: ideology here is defined as the presence of roughly consistent attitudes, more or less organized in reference to a more encompassing set of general principles. As such, political ideology is dim or absent at the beginning of adolescence. Its acquisition by the adolescent, in even the most modest sense, requires the acquisition of relatively sophisticated cognitive skills; the ability to manage abstractness, to synthesize and generalize, to imagine the future. These are accompanied by a steady advance in the ability to understand principles.
The child’s rapid acquisition of political knowledge also promotes the growth of political ideology during adolescence. By knowledge I mean more than the dull "facts" such as the composition of country government, that the child is exposed to in the conventional ninth-grade school course. Nor do I mean only information on current political realities. These are facts of knowledge, but they are less critical than the adolescent’s absorption of a feeling for those many unspoken assumptions about the political system that comprise the
common ground of understanding,
for example, what the state can "appropriately" demand of its citizens, and vice versa, or the "proper" relationship of government to subsidiary social institutions, such as the schools and churches. Thus, political knowledge is the awareness of social assumptions and relationships as well as of objective facts. Much of the naivete that characterizes the younger adolescent’s grasp of politics stems not from an ignorance of "facts" but from an incomplete comprehension of the common conventions of the system, of which is and not customarily done, and of how and why it is or is not done.
Yet I do not want to over-emphasize the significance of increased political knowledge in forming adolescent ideology, Over the years I have become progressively disenchanted about the centrality of such knowledge and have come to believe that much current work in political socialization, by relying too heavily on its apparent acquisition, has been misled about the tempo of political understanding in adolescence. Just as young children can count numbers in series without grasping the principle of ordination, young adolescents may have in their heads many random hits of political information without a secure understanding of those concepts that would give order and meaning to the information.
Children’s minds pick up bits and pieces of data, but until the adolescent has grasped the encompassing function that concepts and principles provide, the data remain fragmented, random, disordered.
According to the author, which of the following contributes to the development of political ideology during adolescence?
选项
A、Conscious recognition by the adolescence of his or her own naivete.
B、Thorough comprehension of the concept of ordination.
C、Evaluation by the adolescent of the general principles encompassing his or her specific political idea.
D、Intuitive understanding of relationship among various components of society.
答案
D
解析
细节题。答案见于第二段第四句。A ,B 两项都可根据常识排除;C 与最后一句不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tKDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Accordingtothepassage,thechiefpurposeofexplorersingoingtounknownplacesinthepastwas______.Bysaying"WithMar
Forcenturies,explorershaveriskedtheirlivesventuringintotheunknownforreasonsthatweretovaryingdegreeseconomican
TherewasnotanytobaccoinSpainuntil______.
Smogissomethingcombinedbysmokeandfog.Londonisalwaysknownforits"blackfogs".Inthewinterof1952,amilkywhitef
Almostallcompaniesinvolvedinnewproductionanddevelopmentmust______.
【B1】Whiletherearealmostasmanydefinitionsofhistoryastherearehistorians,modernpracticemostcloselyconformstoone
Scientistsclaimthatairpollutioncausesadeclineintheworld’saverageairtemperature.Inordertoprovethattheory,ecol
Whatwilltheminimumtemperaturebeinthesouthduringthenight?
TherewasnotanytobaccoinSpainuntil______.
Whatisthetargetgroupforthisyear’s"NoTobaccoDay"?
随机试题
在上海工作和生活的外国人,已不满足仅仅看灯会、逛庙会,从“__________”到“身临其境”,他们中越来越多人开始与中国朋友一起聚会,体会春节时那浓浓的年味。填入画横线部分最恰当的一项是:
促进胰岛释放胰岛素的药物是
在急性时相反应时会降低的是
生态影响的替代方案原则上应达到与原拟建项目或方案同样的目的和效益,并在评价工作中应描述替代项目或方案的( )。
生产经营单位安全事故应急预案未按有关规定备案的,县级以上安全生产监督管理部门可以()。
下列不属于代理记账机构业务范围的是()。
四川省的总面积是()万平方千米,居全国第五位。
将如图旋律片段改写成一首欢快的圆舞曲。要求:(1)符合圆舞曲体裁特征,可增减音符(包括休止符)、改变节奏。(2)在改写后的乐谱上标注速度、力度标记。
已知a×(b×a)=b-2a,且|a|=1,|b|=4,求|a×b|的值.
A、Itisoneoftherichestcountriesintheworld.B、ItisoneofthemostmodernAfricancountries.C、Ithasallthebestrail
最新回复
(
0
)