首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The most subversive question about higher education has always been whether the college makes the student or the student makes t
The most subversive question about higher education has always been whether the college makes the student or the student makes t
admin
2011-05-16
60
问题
The most subversive question about higher education has always been whether the college makes the student or the student makes the college. Along with skepticism, though, economic downturns also create one big countervailing force that pushes people toward college: many of them have nothing better to do. They have lost their jobs, or they find no jobs waiting for them after high school. In economic terms, the opportunity cost of going to school has been reduced. Over the course of the 1930s, the percentage of 17-year-old who graduated from high school jumped to 50 percent, from less than 30 percent. Boys—many of whom would have been working in better times—made up the bulk of the influx. In our Great Recession, students have surged into community colleges.
So who is right—these students or the skeptics? It isn’t too much of an exaggeration to say that the field of labor economics has spent the past 30 years trying to come up with an answer. In one paper after another, economists have tried to identify the portion of a person’ s success for which schooling can fairly claim credit. One well-known study, co-researched by Alan Krueger, a Princeton professor now serving as the Treasury Department’ s chief economist, offered some support for the skeptics. It tracked top high-school students through their 30s and found that their alma maters had little impact on their earnings. Students who got into both, say, the University of Pennsylvania and Penn State made roughly the same amount of money, regardless of which they chose. Just as you might hope, the fine-grain status distinctions that preoccupy elite high-school seniors (and more to the point, their parents) seem to be overrated.
The rest of the evidence, however, has tended to point strongly in the other direction. Several studies have found a large earnings gap between more—and less-educated identical twins. Another study compared young men who happened to live close to a college with young men who did not. The two groups were similar except for how easy it was for them to get to school, and the upshot was that the additional education attained by the first group lifted their earnings. " College can’t guarantee anybody a good life, " says Michael McPherson, an economist who runs the Spencer Foundation in Chicago, which finances education research. "But it surely ups the odds substantially. "
Which of the statement is true according to the passage?
选项
A、In recession, more youths will choose to work.
B、All evidence show that college makes the student.
C、Economic downturns has great negative impact on college education.
D、Studies mentioned in the passage show divided conclusions on the value of college education.
答案
D
解析
依据第一段最后一句,“In our Great Recession,students have surged into community colleges.”在大衰退时期,学生们都涌向了社区学院,可判断A错误。依据第二段和第三段提及的研究结果,表明研究对教育的价值意见并不统一,可判断B错误,D正确。依据第一段第二句话,“economic downturns also create one big countervailing force that pushes people toward college”经济低迷仍然造成了一股巨大的反作用力把人们推向大学,说明C错误,所以本题选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tWxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Hawaii,theneweststateintheUnitedStates,isa【C1】______ofeightlargeislandsandmanysmall【C2】______intheCentral
Hawaii,theneweststateintheUnitedStates,isa【C1】______ofeightlargeislandsandmanysmall【C2】______intheCentral
Britishuniversities,【C1】______undertheburdenofahugeincreaseinstudentnumbers,are【C2】______thatthetraditionof
Healthexpertshavediscoveredthataddinglow-calorievegetablebrothtothestartofamealcanactuallyhelpto______.
Researcherssaidthatchildrendonotnecessarilydevelophealthybonesinareportthatstresses______consumptionofcalcium-
CrimeissignificantlyhigherintheUSthananywhereelseinthedevelopedworld.ThankstothepoliticalpoweroftheNational
powerless根据嘉宾观点“Weexperimentonanimalsbecausetheyarepowerlesstostopus,”可知答案是powerless。
Whatdifferencedoesitmakeifwereadtextsdisplayedonacomputerscreeninsteadofonpaperprintedwithink?Thecompu
随机试题
近代中国革命的主要敌人是帝国主义、封建主义和官僚资本主义,决定中国革命对象的是()
手掌性线反应()系统功能的强弱。
行政组织的官员都无报酬,任期短,行政工作未职业化是在()
Henevergavemuchthoughttotheadditionalkilogramshehad______lately.
A.电极埋入双侧膈神经上B.采用植入式电极刺激逼尿肌C.女性患者可用阴道电极D.髂肋肌、最长肌棘肌E.腰肌FES对尿潴留的治疗
请简要回答获取信息的基本过程。
下列京剧脸谱中能表现关羽特征的是()。
在合作学习理念下,教师应该为合作学习行动提供清晰指导,主要有()。
消费者善意是指消费者基于自身直接经历或者主观上的认知而产生的对某一国家的喜爱、共鸣乃至情感依恋,而这种情感会让消费者对有关该国产品的消费决策产生影响。根据上述定义,下列属于消费者善意的是:
语言在人类的交流中起重要的作用。如果一种语言是完全有效的,那么,其基本语音的每一种可能的组合都能够表达有独立意义和可以理解的词。但是,如果人类的听觉系统接收声音信号的功能有问题,那么,并非基本语音的每一种可能的组合都能够成为有独立意义和可以理解的词。如果上
最新回复
(
0
)