首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Resources can be said to be scarce in both an absolute and relative sense: the surface of the Earth is finite, imposing absolute
Resources can be said to be scarce in both an absolute and relative sense: the surface of the Earth is finite, imposing absolute
admin
2013-12-21
28
问题
Resources can be said to be scarce in both an absolute and relative sense: the surface of the Earth is finite, imposing absolute scarcity: but the scarcity that concerns economists is the relative scarcity of resources for different uses. Materials used for one purpose can not at the same time be used for other purposes: if the quantity of an input is limited, the increased use of it in one manufacturing process must cause it to become less available for other uses.
The cost of a product in terms of money may not measure its true cost to society. The true cost of, say, the construction of a supersonic jet is the value of the schools and refrigerators that will never be built as a result. Every act of production uses up some of society’s available resources: it means the foregoing of an opportunity to produce something else. In deciding how to use resources most effectively to satisfy the wants of the community, this opportunity cost must ultimately be taken into account.
In a market economy the price of a good and the quantity supplied depend on the cost of making it, and that cost, ultimately, is the cost of not making other goods. The market mechanism enforces this relationship. The cost of, say, a pair of shoes is the price of the leather, the labor, the fuel, and other elements used in producing them. However, the price of these inputs, in turn, depends on what they can produce elsewhere—if the leather can be used to produce handbags that are valued highly by consumers, the prices of leather would be correspondingly higher.
This passage mainly discusses the finiteness and value of materials.
选项
A、TURE
B、FALSE
答案
A
解析
(根据文章内容可知本文主要讲了资源或原材料的有限性及价值。)
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/teVK777K
本试题收录于:
C类竞赛(非英语专业本科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
C类竞赛(非英语专业本科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
Thereisanunquestionablelinkbetweenjoblossesand________services.
CriticalThinkingandInnovativeWritingThetraditionalwayofteaching.studentsareurgedto【T1】________things.
(1)Allofushavereadthrillingstoriesinwhichtheherohadonlyalimitedandspecifiedtimetolive.Sometimesitwasasl
ThePowerofSelf-talkⅠ.Ourlife1)lifeislikeabig【T1】________:danglingbetweenhappinessandsadness2)att
ThePowerofSelf-talkⅠ.Ourlife1)lifeislikeabig【T1】________:danglingbetweenhappinessandsadness2)att
ThePowerofSelf-talkⅠ.Ourlife1)lifeislikeabig【T1】________:danglingbetweenhappinessandsadness2)att
ThePowerofSelf-talkⅠ.Ourlife1)lifeislikeabig【T1】________:danglingbetweenhappinessandsadness2)att
The________betweenthetwopostsmeasuresthirtymeters.
"Myapartment,whichisinthecenterofthetown,isverysmall."Therelativeclauseinthesentenceservesto________.
Thebicycleisarelativelyrecentinvention.Itisbyfarthemosteconomicalandenvironmentallyfriendlymechanicalmodeoft
随机试题
下列属于破伤风较为特异的临床表现的是()。
生产经营单位的主要负责人是本单位安全生产的第一负责人,对安全生产工作()负责。
黄海公司通过市场调查,预计本公司新开发出设备的市场容量约为3000台/每年,公司维持生产经营的费用为每年20万元,管理费用为每年5万元,产品预定的单位售价为200元,生产销售每台产品的变动成本为120元,请问黄海公司是否应该投资该产品设备的生产?
课外校外教育的主要组织形式是()
何谓病人自控镇痛?
根据以下材料。回答下列题目:吴先生今年50岁,患有严重疾病。7月份,他为女儿建立了遗产信托,并指定吴太太为该信托的托管人,女儿为受益人。若吴先生采用赠与的方式进行遗产规划,则( )。
内耗效应,是指在社会或部门内部因不协调或矛盾等造成的人力、物力等方面无谓的消耗而产生的负效应现象,其本质是它对外没有做功而只是内部消耗能量。根据上述定义,下列属于内耗效应的是:
我国目前存在的三种行政单元是()
"NewWomenoftheIceAge"Thestatusofwomeninasocietydependsinlargemeasureontheirroleintheeconomy.Thereint
A、Thedisadvantagesofworkinginanoffice.B、Howusingacomputercanaffectone’seyes.C、WhyTomneedstogetglasses.D、Res
最新回复
(
0
)