首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
We all associate colors with feelings and attitudes. In politics dark blue often means "tradition", and red means "social change
We all associate colors with feelings and attitudes. In politics dark blue often means "tradition", and red means "social change
admin
2012-07-17
51
问题
We all associate colors with feelings and attitudes. In politics dark blue often means "tradition", and red means "social change. " But blue can also mean sadness (I’m feeling blue), white is often for purity, although in China white is worn for funerals, and red is used to express the joy of a wedding; in western Europe white is worn at weddings and black for funerals. Advertisers are aware of the importance of selecting colors according to the way people react to them. Soap powders come in white and light blue packets (clean and cold, like ice); cereals often come in brown packets (like wheat fields), but cosmetics never come in brown jars (dirty!).
Where do these ideas come from? Max Luscher from the University of Geneva believes that in the beginning life was dictated by two factors beyond our control: night and day. Night brought passivity, and a general slowing down of metabolism (新陈代谢); day brought with it the possibility of action, and increase in the metabolic rate, thus providing us with energy and initiative. Dark blue, therefore, is the color of quiet and passivity, bright yellow the color of hope and activity.
In prehistoric times, activity as a rule took one of two forms: either we were hunting and attacking, or we were being hunted and defending ourselves against attack. Attack is universally represented by the color red; self-preservation by its complement green.
In Luscher’s view, the association of colors with feelings and attitudes can be traced back to
选项
A、the association of day and night with passivity and action in ancient time
B、the association of black with funerals in western Europe
C、the association of white with purity in some countries
D、the association of red with joy in China
答案
A
解析
本题是一道具体细节题。问卢歇尔认为颜色与人的情感和态度的联系可以追溯到什么时候。利用查阅式阅读法,我们发现文章第二段前三句指出,这些观念——将情感和态度与色彩相联系的观念——来自何处?卢歇尔教授认为:人类伊始,生命听从于两个我们无法控制的因素——日与夜的对立。夜与被动相联,通常意味着新陈代谢率的减缓;日与行动相联,意味着代谢率的增加,代谢率的增加给我们以行动的能量和积极性。这就是人们将颜色与情感态度相联的最初原因。因此,本题的正确答案应是A“可追溯到古时候日与夜主动与被动的联系”。B“在西欧,黑色与葬礼相联”;C“在某些国家,白色与纯洁相联”;D“在中国,红色与喜悦相联”。这三个选项虽然在文章中都有所提及,但是与本题无关,所以均为错误选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tnXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【C1】______anongoingstruggleagainst【C2】___
Thegreatchariotofsociety,whichforsolonghadrundownthegentleslopeoftradition,nowfounditselfpoweredbyaninter
Thegreatchariotofsociety,whichforsolonghadrundownthegentleslopeoftradition,nowfounditselfpoweredbyaninter
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Apersonwhois______typicallyhasanxiousthoughtsanddifficultyinconcentrationorremembering.
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Nextweek,theEuropeanParliamentwilldebatestringentregulationofanumberofeffectivepesticides.Ifthisregulationisp
随机试题
Inaworldasfast-changingandfullofinformationasourown,allofusneedtoknowhowtolearnwell.Yetevidencesuggests
附睾精囊
断肢再植术中操作.对肢体存活影响最大的因素是
违法主体因其违法行为所应承担的法律后果称为
按利率之间的变动关系,利率可以分为()。
出纳人员不得兼任稽核和收入、费用、债权债务账目的登记工作,但可以兼管会计档案保管工作。()
要编制存货监盘计划,主要包括( )。张注册会计师对公司固定资产的累计折旧进行了测试,认为对固定资产累计折旧的审计目标主要有( )。
关于“节约”的说法中,正确的是()。
ANESTHETIC:INSENSIBILITY:
Baby-NamingTrendsA)Overthelastfiftyyears,Americanparentshaveradicallyincreasedthevarietyofnamestheygivetheirc
最新回复
(
0
)