首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the following article, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list A-G
In the following article, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list A-G
admin
2011-03-11
63
问题
In the following article, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list A-G to fit into each of the numbered blanks. There are two extra choices, which do not fit in any of the blanks.
A great many articles and books discussing environmental and resource problems begin with the proposition that there is an environmental and resource crisis. If this means that the situation of humanity is worse now than in the past, then the idea of a crisis-and all that follows from it-is dead wrong. In almost every respect important to humanity, the trends have been improving, not deteriorating.
Our world now supports 5.6 billion people. In the nineteenth century, the earth could sustain only 1 billion. And 10,000 years ago, only 1 million people could keep themselves alive. People are now living more healthily than ever before.
One would expect lovers of humanity-people who hate war and worry about famine in Africa-to jump with joy at this extraordinary triumph of the human mind and human organization over the raw forces of nature. 41.______
It is amazing but true that a resource shortage resulting from population or income growth usually leaves us better off than if the shortage had never arisen. 42.______
The prices of food, metals, and other raw materials have been declining by every measure since the beginning of the nineteenth century, and as far back as we know; that is, raw materials have been getting less scarce throughout history, defying the common sense notion that if one begins with an inventory of a resource and uses some up, there will be less left. This is despite, and indirectly because of, increasing population. 43.______
Also, we do not say that a better future happens automatically or without effort. 44.______
We are confident that the nature of the physical world permits continued improvement in humankind’s economic lot in the long run, indefinitely. Of course, there are always newly arising local problems, shortages, and pollution, resulting from climate or increased population and income and new technologies. Sometimes temporary large-scale problems arise. 45.______That is the great lesson to be learned from human history.
[A] If firewood had not become scarce in seventeenth-century England, coal would not have been developed. If coal and whale oil shortages hadn’t loomed, oil wells would not have been dug.
[B] But the world’s physical conditions and the resilience ( power of recovering quickly) of a well-functioning economic and social system enable us to overcome such problems, and the solutions usually leave us better off than if the problem had never arisen.
[C] The recent extraordinary decrease in the death rate-to my mind, the greatest miracle in history-accounts for the bumper crop of humanity. In the last 200 years, life expectancy in the advanced countries jumped from the mid-30’s to 70’s.
[D] Instead, they lament (feel sorrow for) that there are so many human beings, and wring their hands ( indicate despair) about the problems that more people inevitably bring, and the problem that resources will be further diminished.
[E] It will happen because men and women -- sometimes as individuals, sometimes as enterprises working for profit, sometimes as voluntary nonprofit groups, and sometimes as governmental agencies-will address problems with muscle and mind, and will probably overcome, as has been usual through history.
[F] Statistic studies show that population growth doesn’t lead to slower economic growth, though this defies common sense. Nor is high population density a drag on economic development.
[G] We don’t say that all is well everywhere, and we don’t predict that all will be rosy in the future. Children are hungry and sick; people live out lives of physical or intellectual poverty and lack of opportunity; war or some other pollution may do us in.
选项
答案
G
解析
文章段落连接常用的方法之一就是上一段的末句引导下一段的首句。由此可知,空白处应有与下一段首句类似的语句,否则“also”便无从谈起,结合选项,只有G符合题意。其末尾的do sb.in意为“杀害”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tnp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
(46)Basedonaccumulatedsocialresearch,therenowcanbelittledoubtthatsuccessfulandwell-adjustedchildreninmodemsoci
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Whichofthefollowingisnottrue?______.Ifachildinheritssomethingfromhismother,suchasanespeciallysensitiveear,
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
There(1)_____notonetypeofreadingbutseveralaccordingtoyourreasonsforreading.Toreadefficiently,youhaveto(2)__
Howdoesthechilddevelophisperception?Ifachildmeetssomedifficultiesintheprocessofreachinghisgoal,hemay
AccordingtothosewhosupporttheliberalizationofEurope’senergymarkets,energysupplymonopolyisunlikelyonthegrounds
The1990shavebeendesignatedtheDecadeAgainstDrugAbusebytheUnitedNations.But,(1)_____lessthanthreeyearstogobe
Incountryaftercountry,talkofnonsmokers’rightisintheair.Whileamajorityofcountrieshavetakenlittle(1)_____yet,
UnitedStatesSenatorJohnGlennreturnedtoorbitaboardthespaceshuttleDiscoveryinlateOctober,1998,36yearsafterhis
随机试题
大黄泻下攻积,能治除外下列哪项的病症
在工程双代号网络计划中,某项工作的最早完成时间是指其()。
关于干扰素,正确的是
按照()可将成本分为固定成本和可变成本。
D县公安机关接到有关陈某、刘某、王某合伙拐卖妇女的报案,依法对报案材料进行立案前的审查。D县公安机关决定立案的条件是( )。
假设投资者有一个项目:有70%的可能在一年内让他的投资加倍,30%能让他的投资减半。则下列说法正确的是()。
在下列各项中,影响企业薪酬制度制定的外在因素是()。
元代杂剧作家关汉卿的代表作是()。
(2009下集管)系统集成公司A于2009年1月中标某市政府B部门的信息系统集成项目。经过合同谈判,双方签定了建设合同,合同总金额1150万元,建设内容包括:搭建政府办公网络平台,改造中心机房,并采购所需的软硬件设备。A公司为了把项目做好,将中心
StudentswhowanttostudyintheUnitedStatesmayfindthattheirchancesforfinancialaidarelimited.Theyoftenhavetopa
最新回复
(
0
)