首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Tackling Hunger in Msekeni A There are not enough classrooms at the Msekeni primary school, so half the lessons take place in th
Tackling Hunger in Msekeni A There are not enough classrooms at the Msekeni primary school, so half the lessons take place in th
admin
2015-05-04
50
问题
Tackling Hunger in Msekeni
A There are not enough classrooms at the Msekeni primary school, so half the lessons take place in the shade of yellow-blossomed acacia trees. Given this shortage, it might seem odd that one of the school’s purpose-built classrooms has been emptied of pupils and turned into a storeroom for sacks of grain. But it makes sense. Food matters more than shelter.
B Msekeni is in one of the poorer parte of Malawi, a landlocked southern African country of exceptional beauty and great poverty. No war lays waste Malawi, nor is the land unusually crowded or infertile, but Malawians still have trouble finding enough to eat. Half of the children under five are underfed to the point of stunting. Hunger blights most aspects of Malawian life, so the country is as good a place as any to investigate how nutrition affects development, and vice versa.
C The headmaster at Msekeni, Bernard Kumanda, has strong views on the subject. He thinks food is a priceless teaching aid. Since 1999, his pupils have received free school lunches. Donors such as the World Food Programme(WFP)provide the food: those sacks of grain(mostly mixed maize and soyabean flour, enriched with vitamin A)in that converted classroom. Local volunteers do the cooking— turning the dry ingredients into a bland but nutritious slop, and spooning it out on to plastic plates. The children line up in large crowds, cheerfully singing a song called "We are getting porridge".
D When the school’s feeding programme was introduced, enrolment at Msekeni doubled. Some of the new pupils had switched from nearby schools that did not give out free porridge, but most were children whose families had previously kept them at home to work. These families were so poor that the long-term benefits of education seemed unattractive when set against the short-term gain of sending children out to gather firewood or help in the fields. One plate of porridge a day completely altered the calculation. A child fed at school will not howl so plaintively for food at home. Girls, who are more likely than boys to be kept out of school, are given extra snacks to take home.
E When a school takes in a horde of extra students from the poorest homes, you would expect standards to drop. Anywhere in the world, poor kids tend to perform worse than their better-off classmates. When the influx of new pupils is not accompanied by any increase in the number of teachers, as was the case at Msekeni, you would expect standards to fall even further. But they have not. Pass rates at Msekeni improved dramatically, from 30% to 85%. Although this was an exceptional example, the nationwide results of school feeding programmes were still pretty good. On average, after a Malawian school started handing out free food it attracted 38% more girls and 24% more boys. The pass rate for boys stayed about the same, while for girls it improved by 9.5%.
F Better nutrition makes for brighter children. Most immediately, well-fed children find it easier to concentrate. It is hard to focus the mind on long division when your stomach is screaming for food. Mr Kumanda says that it used to be easy to spot the kids who were really undernourished. They were the ones who stared into space and didn’t respond when you asked them questions," he says. More crucially, though, more and better food helps brains grow and develop. Like any other organ in the body, the brain needs nutrition and exercise. But if it is starved of the necessary calories, proteins and micronutrients, it is stunted, perhaps not as severely as a muscle would be, but stunted nonetheless. That is why feeding children at schools works so well. And the fact that the effect of feeding was more pronounced on girls than on boys gives a clue to who eats first in rural Malawian households. It isn’t the girls.
G On a global scale, the good news is that people are eating better than ever before. Homo sapiens has grown 50% bigger since the Industrial Revolution. Three centuries ago, chronic malnutrition was more or less universal. Now, it is extremely rare in rich countries. In developing countries, where most people live, plates and rice bowls are also fuller than ever before. The proportion of children under five in the developing world who are malnourished to the point of stunting fell from 39% in 1990 to 30% in 2000, says the World Health Organisation(WHO). In other places, the battle against hunger is steadily being won. Better nutrition is making people cleverer and more energetic, which will help them grow more prosperous. And when they eventually join the ranks of the well-off, they can start fretting about growing too fat.
You should spend about 20 minutes on Questions 14-26 which are based on Reading Passage 2 below.
Questions 14-20
Reading passage 2 has seven paragraphs, A-G.
Choose the correct heading for each paragraph from the list of headings below.
Write the correct number, i-xi, in boxes 14-20 on your answer sheet.
List of Headings
i Why better food helps students’ learning
ii Becoming the headmaster of Msekeni
iii Surprising use of school premises
iv Global perspective
v Why students were undernourished
vi Surprising academic outcome
vii An innovative program to help girls
viii How food program is operated
ix How food program affects school attendance
x None of the usual reasons
xi How to maintain academic standard
Paragraph A
选项
答案
iii
解析
该段落大量提及关于教室的内容(对应标题iii中的school premises),并主要讲到一间教室被腾空用作谷物的储藏(原文说到odd,对应标题iii的surprising).虽然该段落也提及食物,但是标题i(why better food helps students learning),viii(how food program is operated),ix(how food program affects school attendance)的信息很明显没有提及,所以正确答案为iii。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/trNO777K
本试题收录于:
雅思阅读题库雅思(IELTS)分类
0
雅思阅读
雅思(IELTS)
相关试题推荐
Thedistinctionbetweenmakingartandthinkingandwritingaboutitshouldimplyneitheramutualexclusivenessnorahi
Thedevelopmentofthesegenetechnologiesmaybefarinthefuture,butthemoralandsocialissuesraisedbythemshouldbedi
CORRECTIVE:AMEND::
BeforeGibson,populardiscoursesurroundingtheInformationAgeoftendepictedthecurrenteraasoneinwhichadvanced
Astheyearswentby,Kingsley’slettersdisplayedhimdecliningintoaconstantofaestheticintolerance;hedisplayed______di
Akeyfeatureofquantuminformationscienceistheunderstandingthatgroupsoftwoormorequantumobjectscanhavesta
Directions:Eachofthefollowingreadingcomprehensionquestionsisbasedonthecontentofthefollowingpassage.Readthepas
ThispassageisadaptedfromTheAmericanRepublic:Constitution,Tendencies,andDestinybyO.A.Brownson,1866.Thean
WhetherthelanguagesoftheancientAmericanpeopleswereusedforexpressingabstractuniversalconceptscanbeclearlyanswer
Cathedralsusuallytakedecades,evencenturies,tocomplete;thus,nooneexpectedtheNationalCathedraltobebuiltwith_____
随机试题
他昨晚没能及时完成作业,所以没去看比赛。
理想气体状态方程式适用的条件是理想气体和高温低压下的真实气体。()
男性,45岁,体格检查发现心脏杂音20余年,近2年来有劳累后胸闷、心悸及气促。体格检查,心率93次/分,心房颤动。超声心动图提示先天性心脏病、Ⅱ孔型房间隔缺损。该患者的临床检查结果中,不可能有以下结果
A.协同增效B.降低西药的不良反应C.降低药物疗效D.产生不良反应E.增加排泄含麻黄类中药治疗哮喘,与巴比妥类西药联用,能
某公安交管局交通大队民警发现王某驾驶的电动三轮车未悬挂号牌,遂作出扣押的强制措施。关于扣押应遵守的程序,下列哪些说法是正确的?(2015年卷二78题,多选)
基金销售机构办理基金的销售业务,应当由基金销售机构与基金管理人签订书面销售协议,明确双方的权利义务,并至少包括()。Ⅰ.反洗钱义务履行及责任划分Ⅱ.销售费用分配的比例和方式Ⅲ.对基金持有人的持续服务责任Ⅳ.基金持有人联系方式等客
(2020年)甲公司基本生产车间生产X、Y产品,采用品种法核算成本。原材料日常收发按计划成本核算,月末按材料成本差异率对发出材料计划成本进行调整。X、Y产品分别领用直接材料并于开工时一次性投入。其他加工费用随加工进度陆续发生,按实际工时比例在X、Y产品之间
在计算机体系结构中,CPU内部包括程序计数器PC、存储器数据寄存器MDR、指令寄存器IR和存储器地址寄存器MAR等。若CPU要执行的指令为:MOVR0,#100(即将数值100传送到寄存器R0中),则CPU首先要完成的操作是()。
犯罪是指严重危害社会,触犯刑法并应受刑罚处罚的行为。《刑法》明文规定的排除犯罪的事由包括()
A、Hisstandpointinimportantissues.B、Hisefforttogetequalrightsforwomen.C、Hisabilitytocreatejobopportunities.D、H
最新回复
(
0
)