首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Every time an old building is torn down in this country, and a new building goes up, the ground floor becomes a bank. The re
Every time an old building is torn down in this country, and a new building goes up, the ground floor becomes a bank. The re
admin
2013-03-27
80
问题
Every time an old building is torn down in this country, and a new building goes up, the ground floor becomes a bank.
The reason for this is that banks are the only ones who can afford the rent for the ground floor of the new buildings going up. Besides, when a bank loans someone money to build a new building, it usually takes an option for the street-floor facilities.
Most people don’t think there is anything wrong with this and they accept it as part of the American free-enterprise system. But there is a small group of people in this country who are fighting for Bank Birth Control.
This is how Huddlestone Hubbard, the BBC’s chairman, explained it.
"Whenever you see an old building torn down," Hubbard said, "you usually see a candy store, a dry cleaner, a delicatessen, and possibly a florist torn down with it. These shops are all replaced in the new buildings with a beautiful glass, aluminum, wall-to-wall-carpeted money factory.
"Now from an aesthetic viewpoint, a bank looks better than a fry cleaner, a candy store, a delicatessen and a florist. But from a practical point of view, it’s a sheer disaster, if you want a newspaper, a candy bar or a chocolate milk shake, you can’t get it at a bank. Nor can you run out to a bank for a pound of Swiss cheese and a six-pack of beer when have guests coming over.
"A bank is great if you want to buy a car, but it’s useless if you want to have your dress cleaned.
"And while a bank might buy flowers to give itself a human image, it doesn’t sell any when you want to make up with your wife. "
"What you’re saying then, Mr. Hubbard, is that every time a bank goes up, something in all of us dies. "
"Exactly. One of the reasons kids are getting in so much trouble these days is that there are no candy stores to hang around anymore. When tear down a delicatessen, the tangy smell of potato salad, corned beef and dill pickles are lost forever. Unless you’re trying to make a loan, no one ever salivates in a bank.
"It is true," I said.
"The situation is more crucial than anyone thinks," Hubbard said. "At the rate they’re tearing down consumer stores and replacing them with banks, we estimate that in ten years it will be impossible to buy a loaf of bread in the country. What good is it to get 7 percent on your money if you starve to death?"
"Then what you’re saying is that it isn’t a question of not taking it with you. It’s a question of staying alive while you have it," I said.
"Something like that. " Hubbard agreed. "We’re trying to get the public to wake up to a fact: it’s better to have a store that sells screwdrivers than a bank that gives away alarm clocks. "
"What’s the solution?"
"A government decree that a bank has to supply the same services of the stores it tore down on the same property, if it’s a bakery, they have to sell cake, if it’s a photography shop, they have to develop films, and if it’s a dry-goods store, they have to sell warm underwear, if they provide the services of the stores they tore down, then we’ll let them do a little money lending on the side. "
The author talks about the "Bank Birth Control" group because______.
选项
A、it is the name of a real group
B、he hopes to become its president
C、he is being humorous to make his point
D、he is in favor of all kinds of birth control
答案
C
解析
从文中第三段“Most people don’t think there is anything wrong with this andthey accept it as part of the American free-enterprise system.But there is s small group ofpeople in this country who are fighting for Bank Birth Control.”可知,大多数人认为这没有什么不对,他们把这作为美国自由企业制度的一部分。但在这个国家,有一小部分人在为限制新建银行而奋斗。很明显,此处作者用了比喻,用Birth Control来比喻限制新建银行,由此看出作者这是幽默地提出自己的观点。因此C项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ttmO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Manyinstructorsbelievethataninformal,relaxedclassroomenvironmentis【C1】______tolearningandinnovation.Itisnotuncom
BecauseofherdualnationalityintheUnitedStatesandMexico,Mariawasalmostrequiredtopaytaxesinbothcountriesuntil
TheUnitedStatesisacountrymadeupofmanydifferentraces.Usuallytheyaremixedtogetherandcan’tbetoldfromoneanoth
RealPolicemenhardlyrecognizeanyresemblancebetweentheirlivesandwhattheyseeonTV.Thefirstdifferenceisthata
Withincreasingprosperity,WestEuropeanyouthishavingaflingthatiscreatingdistinctiveconsumerandculturalpatterns.
Abigdateisnervewrackingenough,letalonehavingtoworryaboutwhattowear.Haveyoueverquestionedwhetheryourensembl
Itisoftenobservedthattheagedspendmuchtimethinkingandtalkingabouttheirpastlives,【71】aboutthefuture.Theseremin
Itisoftenobservedthattheagedspendmuchtimethinkingandtalkingabouttheirpastlives,【71】aboutthefuture.Theseremin
Canexercisebeabadthing?Suddendeathduringorsoonalterstrenuousexertiononthesquashcourtoronthearmytraininggr
Canexercisebeabadthing?Suddendeathduringorsoonalterstrenuousexertiononthesquashcourtoronthearmytraininggr
随机试题
嗜酸性粒细胞减少,常见于
根据《排污费征收使用管理条例》,排污费必须纳入财政预算,列入环境保护专项资金进行管理,主要用于【】
下列有关会计制度的说法中,正确的是()
下列各句采用的修辞手法依次是()①阿Q走近柜台,从腰间伸出手来,满把是银的和铜的。②看见这样鲜绿的麦苗,就嗅出白面馍馍的香味来了。③更多的时候,乌云四合,层峦叠嶂都成了水墨山水。
肝硬化出血倾向的主要原因是
A.补气健脾,补肾安神B.补气健脾,燥湿利水C.补气健脾,固精止带D.补气健脾,缓急止痛E.补气健脾,润肠通便蜂蜜的功效是
患儿,13个月。腹泻、呕吐,诊断为重型婴儿腹泻。补液8小时后排尿,但患儿精神委靡、心音低钝、四肢无力、腹胀、肠鸣音减弱。考虑该患儿可能并发
美国首都华盛顿市中心是一个在城市规划和建设管理上都十分成功的良好范例,其中心布局的构思寓意是()。
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______tomostAmericans.Thereisalotofspecialization,a
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicToliveinalargecityorinasmalltownorvill
最新回复
(
0
)