首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
According to UNICEF, around 564 million Indians, nearly half the population, still defecate in the open — in fields, forests, ne
According to UNICEF, around 564 million Indians, nearly half the population, still defecate in the open — in fields, forests, ne
admin
2022-06-18
54
问题
According to UNICEF, around 564 million Indians, nearly half the population, still defecate in the open — in fields, forests, next to ponds, along highway medians and on the beach.
That spreads diseases and causes other public and personal problems.
It is no accident that "Toilet" opens with a beautifully lit scene of women trudging out of their village right before sunrise, each one carrying a little brass jug of water to wash with. They are traveling in a group for safety.
Rural women sometimes endure taunts and even sexual assault when they relieve themselves outdoors, so they travel in small groups, often before dawn, for protection.
"This is a real problem, " said Jagmati Sangwan, a women’s rights advocate. "So many women, especially landless women, face a lot of violence when they go to the bathroom outside."
To avoid being leered at during the day, some women hold on for hours for darkness to fall. Waiting that long can create health problems, particularly for pregnant women, who are highly
susceptible
to urinary tract infections, experts say.
A recent study found a troubling correlation between pregnant mothers who had no toilet facilities and low birth weight.
Not helping matters, hard-liners with the governing Bharatiya Janata Party, or@B@J.P., have photographed women who relieve themselves outside in an effort to shame them. Earlier this year, a man who stood up for such women was beaten to death.
Government officials say they have spent $4 billion to help install 50 million toilets so far, building community latrines and providing subsidies for people to put them in their homes. The Modi government runs a website bestowing on top-performing villages a special "ODF" (Open Defecation Free) status.
Their efforts have earned praise abroad. Bill Gates, the billionaire co-founder of Microsoft, wrote on his blog: "I can’t think of another time when a national leader has broached such a sensitive topic so frankly and so publicly. Even better, Modi backed up his words with actions."
But Mr. Modi’s detractors say there may be more emphasis on image than deed, and that in many areas party apparatchiks are so eager to fall in line with the prime minister’s directives that they are putting up latrines that are not connected to sewers or septic systems. Several businessmen in New Delhi said government agencies are in such a rush that they are awarding contracts left and right with little oversight and often to businesses that know nothing about sanitation. According to Indian news reports, countless rupees have disappeared in shady toilet deals.
Sanitation specialists say that with less than 5 percent of India’s nearly 8, 000 cities and towns having sewage treatment plants, it is far from clear where all the waste will go.
"There’s a blind scramble to make a toilet, whether it is usable or not, " said Bezwada Wilson, an official with the Sanitation Workers’ Movement, an advocacy organization. "It has become a business, and resulted in the corporatization of the toilet."
According to the passage, who made efforts to improve the condition of toilet in India?
选项
A、Bill Gates
B、Several businessmen in New Delhi
C、The Modi government
D、Bharatiya Janata Party or B.J. P.
答案
C
解析
由第9段可知,C项正确。A项中比尔盖茨只是对莫迪政府的做法表示赞扬,并没有提供实际的帮助,因此A项错误。由第12段可知,新德里的几位商人只是对政府机构的一些做法提出批评,并没有提供帮助,因此B项错误。由第8段可知,同印度人民党一起的强硬派人士对那些在户外如厕的妇女拍照并羞辱她们,因此D项错误。第9段中提到,政府花费40亿美元,安装5000万个厕所;还提供补贴,让人们把厕所安在家里;此外,莫迪政府运营了一个网站奖励村庄安装ODF。答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uBuO777K
本试题收录于:
CATTI三级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
"LifeinOurSolarSystem"Althoughwecanimaginelifebasedonsomethingotherthancarbonchemistry,weknowofnoexample
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,scholarsoftechnologyattributethewidespread
AttemptsatDeterminingEarth’sAgeP1:Sincethedawnofcivilization,peoplehavebeencuriousabouttheageofEarth.What’s
UrbanDevelopmentintheUnitedStatesDuringtheNineteenthCenturyP1:Urbanizedsocieties,inwhichahighproportionofthe
AAlthoughheisnotthescientistBwhoinventsthenewprocess,theinnovatoristheoneCwhichsuccessfullyDintroducesittot
Companiesbuyinformationfrommarketinganalyststohelpcharacterizetheircustomersandlearn______.
Holidayshonorpeopleorevents.Ifyoucouldcreateanewholiday,whatpersonoreventwouldithonorandhowwouldyouwantpe
Nowadays,foodhasbecomeeasiertoprepare.Hasthischangeimprovedthewaypeoplelive?Usespecificreasonsandexamplestosu
Peoplerememberemotionallychargedeventsmoreeasilythantheyrecallthequotidian.Asexualencountertrumpsdoingthegroce
Thesalesmanagerofthecompanysuggestedmoremoneyistospentinamoreeffectiveadvertisingcampaignandbetterpackaging
随机试题
A.胸片示片状致密影,呈肺叶或肺段分布B.胸片示薄壁空洞,病灶周围可见卫星灶C.胸片示肺纹理增粗,紊乱,有蜂窝状和卷发样阴影D.侧位胸片示叶间梭形密度增高影E.胸片示肺动脉段突出,右下肺动脉千横径≥5mm肺结核的X线表现是
A、提供丰富的信息B、受他人观点影响C、提供的信息新D、内容更新快速、准确E、内容广泛、使用方便三级信息源的主要优点是()。
根据《房屋建筑与装饰工程工程量计算规范》(GB50854—2013),砖基础工程量计算正确的是()。
施工项目合同变更、转让、终止和解除,应依()规定进行。
价值工程是就某个具体对象开展的有针对性的分析评价和改进,可作为价值工程对象的是()。
2017年11月3日,国务院通过了国家卫计委关于“设立中国医师节”的申请,同意自2018年起,将每年()设立为“中国医师节”。
____________针对“审者不判、判者不审”的顽疾对症下药,明确要求法官要对案件质量终身负责。
假定A和B是试图在一个以太网上发送的两个站。每个站都有一个稳定的帧的队列准备发送,A的帧编号是A1,A2和A3等,B的帧编号是B1,B2和B3等。再假定指数后退的基本单元时间是T=51.2微秒。现在A和B同时尝试发送1号帧,碰撞,并且刚好分别选择了0×T和
新形势下,既要看到我国发展面临的重要战略机遇期,又要看到我国面临的挑战;既要看到国内因素,也要看到国际因素。其中,我国发展面临的国内困难和挑战,主要体现在
"TintinintheCongo"isa______.
最新回复
(
0
)