首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The ability of falling cats to right themselves in midair and land on their feet has been a source of wonder for ages. Biologist
The ability of falling cats to right themselves in midair and land on their feet has been a source of wonder for ages. Biologist
admin
2010-04-28
53
问题
The ability of falling cats to right themselves in midair and land on their feet has been a source of wonder for ages. Biologists long regarded it as an example of adaptation by natural selection, but for physicists it bordered on the miraculous. Newton’ s laws of motion assume that the total amount of spin of a body can- not change unless an external torque speeds it up or slows it down. If a cat has no spin when it is released and experiences no external toque, it ought not to be able to twist around as it falls.
In the speed of its execution, the righting of a tumbling cat resembles a magician’ s trick. The gyrations of the cat in midair are too fast for the human eye to follow, so the process is obscured. Either the eye must be speeded up, or the cat’ s fail be slowed down for the phenomenon to be observed. A century ago the former was accomplished by means of high - speed photography using equipment now available in any pharmacy. But in the nineteenth century the capture on film of a falling cat constituted a scientific experiment.
The experiment was described in a paper presented to the Paris Academy in 1894. Two sequences of twenty photographs each, one from the side and one from behind, show a white cat in the act of righting it- .self. Grainy and quaint though they are, the photos show that the cat was dropped upside down, with no initial spin, and still landed on its feet. Careful analysis of the photos reveals the secret: As the cat rotates the front of its body clockwise, the rear and tall twist counterclockwise, so that the total spin remains zero, in perfect accord with Newton’s laws. Halfway down, the cat pulls in its legs before reversing its twist and then extends them again, with the desired end result. The explanation was that while no body can acquire spin without torque, a flexible one can readily change its orientation, or phase. Cats know this instinctively, but scientists could not be sure how it happened until they increased the speed of their perceptions a thousand fold.
How did scientists increase "the speed of their perceptions a thousand fold"?
选项
A、By analyzing photographs.
B、By observing a white cat in a dark room.
C、By dropping a cat from a greater height.
D、By studying Newton’ s Laws of motion.
答案
A
解析
最后一段中间提到:Careful analysis of the photos reveals the secret,最后提到:but scientists could not be sure how it happened until they increased the speed of their perceptions a thousand fold.前后呼应,说明科学家是通过快速摄影并分析照片的“实验”来得出结论的。故答案应为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uMqO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、Becauseshewaslazy.B、Becauseherfatherdidn’tshaveheranymore.C、Becausesherealizedthatshewasfightingalosingba
June15,2007—Poordad.Hejustcan’tgetanyrespect.ManyofusthrowmoneyaroundonMother’sDaylikeastarletonashoppin
A、Awideselectionofinvestments.B、Alimitedrangeofgrowthstock.C、Agroupoflowriskbondsandcash.D、Agroupofhighri
Recentyearshavebroughtminority-ownedbusinessesintheUnitedStatesunprecedentedopportunitiesaswellasnewandsignific
Well-preservedwrecksaboundintheBaltic,wherelowsalinityandcoldwaterslowdowndecay.TheseincludetheVasa,whichsan
ThecaseofJanetTraceywhodiedinAddenbrooke’shospitalafterfamilyclaimsthata"donotresuscitate"orderwasputinher
Theterm"Americandream"wasfirstusedin【B1】______inanovelwrittenbyHoratioAlger:RaggedDick.Themessagewas:Nomatte
Analog-eramindshaveahardtimeprocessingakeyproductofthedigitalera:thestaggeringamountofinformationbeingcreate
ABNAmroisnottheonlybig,flounderingbankunderfire.AcrosstheAtlantic,disgruntledinvestorscontinuetocallforasha
Nothingismoreterrifyingthanamotherwhoscentsathreattoheroffspring.Soitisnotsurprisingthatresidentsofthepos
随机试题
A.伸膝障碍B.踝背伸、外翻功能障碍C.踝跖屈、内翻功能障碍D.伸踝障碍E.足趾跖屈障碍胫神经损伤
水蛭与虻虫均具有的功效是
注意衰退包括()等表现。
接力跑比赛中,一名运动员在完成交接棒时身体在接力区外,棒在里,可以判运动员犯规。()
2017年二季度与三季度相比较,三季度销售额约增长了:
A、 B、 C、 D、 B
随着淡水供应已达极限,五大洲50多个国家或许很快就将因争夺水资源而发生冲突,除非他们就如何分享流经国际边界的河流迅速达成协议。目前全球各地都在谈论夺水战争,2001年3月,联合国秘书长安南说,“对淡水的激烈争夺很可能成为未来冲突和战争的根源,美国
A.briefB.entriesC.intoA.beclassified【T1】______fourtypesB.【T2】______formofweblogC.【T3】______onablogare
A.Idon’tknowwhichoneisthebestforhim.B.I’lltakeone.C.yoursonwillenjoyplayingwithit.A:Goodmorning,sir.W
我常常听人说,他想读一点书,苦于没有时间。我不太同意这种说法。不管他是多么忙,他总不至于忙得一点时间都抽不出来。一天当中如果抽出一小时来读书,一年就有365小时,十年就有3650小时,积少成多,无论什么研究都会有惊人的成绩。零碎的时间最可宝贵,但也最容易丢
最新回复
(
0
)