首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the early years of the twentieth century, astrophysicists turned their attention to a special category of stars, known as Cep
In the early years of the twentieth century, astrophysicists turned their attention to a special category of stars, known as Cep
admin
2010-12-25
58
问题
In the early years of the twentieth century, astrophysicists turned their attention to a special category of stars, known as Cepheid (造父变星) variables. A variable star is one whose apparent brightness changes from time to time. Among some variables, the change in brightness occurs so slowly as to be almost imperceptible; among others, it occurs in sudden, brief, violent bursts of energy. Cepheid variables have special characteristics that make them a useful astronomical tool.
It was Henrietta Leavitt, an astronomer at the Harvard Observatory, who first examined the Cepheid variables in detail. She found that these stars vary regularly in apparent brightness over a relatively short period of time—from one to three days to a month or more. This variation in brightness could be recorded and precisely measured with the help of the camera, then still a new tool in astronomy.
Leavitt also noticed that the periodicity of each cepheid variable—that is the period of time it took for the star to vary from its brightest point to its dimmest, and back to its brightest again—corresponded to the intrinsic or absolute brightness of the star. That is, the greater the star’s absolute brightness, the slower its cycle of variation.
Why is this so? The variation in brightness is caused by the interaction between the star’s gravity and the outward pressure exerted by the flow of light energy from the star. Gravity pulls the outer portions of the star inward, while light pressure pushes them outward. The result is a pulsating in-and-out movement that produces increasing and decreasing brightness. The stronger the light pressure, the slower this pulsation. Therefore, the periodicity of the Cepheid variable is a good indication of its absolute brightness.
Furthermore, it is obvious that the more apparent brightness of any source of light decrease the further we are from the light. Physicists had long known that this relationship could be described by a simple mathematical formula. If we know the absolute brightness of any object—say a star—as well as our distance from that object, it is possible to use the inverse square law to determine exactly how bright that object will appear to be. This laid the background for Leavitt’s most crucial insight. As she had discovered, the absolute brightness of a Cepheid variable could be determined by measuring its periodicity. And, of course, the apparent brightness of the star when observed from the earth could be determined by simple measurement. Leavitt saw that with these two facts and the help of the inverse square law, it would be possible to determine the distance from earth of any Cepheid variable. If we know the absolute brightness of the star and how bright it appears from the earth, we can tell how far it must be.
Thus, if a Cepheid variable can be found irt any galaxy, it is possible to measure the distance of that galaxy from earth. Thanks to Leavitt’s discovery, astronomical distances that could not previously be measured became measurable for the first time.
According to the passage, the absolute brightness of a Cepheid variable______.
选项
A、depends upon its measurable distance from an observer on earth
B、may be determined from the length of its cycle of variation
C、changes from time to time according to a regular and predictable pattern
D、indicates the strength of the gravitation force exerted by the star
答案
B
解析
本题的四个选项中,只有B项为正确答案。这可从文中第三段的“…that is the period of time it took for the star to vary from its brightest point to its dimmest,and back to its brightest again”推知,即星体从最亮点到最暗点又到最亮点所需的时间,与其内在亮度也就是绝对亮度相对应。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uOIO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Howmanyaretherequalitycontrolinspectionpoints?Atgoodsstage,wemakesurethat
Lookatthenotesaboutanenterprise.Someinformationismissing.YouwillhearpartofapresentationbytheInternationalMa
Lookatthetablebelow.Someinformationismissing.Youwillhearatelephoneconversation.Foreachquestion(16-22),fillin
YouwanttheseniorSecretaryintheGeneralOfficetoordersomeofficeequipment.Youneedaportablecomputer,acarryingcas
TradingPlacesWendyLedgerlooksatjobswapping,astaffdevelopmentschemeinwhichemployeesexchangejobsforashort
Thisyearthenumberofcandidatesrecruitedonlinewasdoublethefigureforthepreviousyear,whilethenumbersrecruitedthr
MEMOTO:PeterJonesFROM:RogerBarclayDATE:12March2003SUBJECT:StaffTrainingIthinkweneedt
ThisWorkingLifeByMaureenDowdIntheworldofbusiness,itisnotalwayseasyforwomentodothe(29)thingsasmen.
Whetheryouwantaccesstoalltheday’snewsfast,breakinganalysisoftheevents,aconsideredviewoftrends,expertcomment
Whentelevisionfirstbegantoexpand,veryfewofthepeoplewhohadbecomefamousasradiocommentators【31】effectiveontelev
随机试题
()从膀胱通向体外,具有排尿、排精、排卵的功能。
传染性非典型肺炎的隔离措施有哪些?
应用软件是指()。
期货公司股东、实际控制人成为本公司资产管理业务客户的,期货公司应当自签订资产管理合同之日起5个工作日内,向中国证监会备案,并在中国期货业协会网站上披露其关联关系或者亲属关系。()
银行营销管理包括()。
《文化和旅游部国家卫生健康委关于做好旅游景区疫情防控和安全有序开放工作的通知》规定,疫情防控期间,旅游景区的开放原则是()。
(2017·山东)古代教育的一般组织形式是()
中国文房四宝协会主办的第31届全国文房四宝艺术博览会在北京展览馆开幕,端砚价格涨幅达到二三十倍。由于端砚所用石材属于不可再生的稀有矿产资源,广州省政府十年前就发布政策停止开采了。对上述现象体现的经济常识的解读正确的是()。
[a][b]处恰当的措辞是()。对文中“体”与“用”理解正确的一项是()。
SomecallittheSmartShooter,anewrifleforAmericaninfantrytroopsthatistwoweaponsinone,isaccurateupto1,000yar
最新回复
(
0
)