首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
A recent study described coal as a "bridge to the future". As the most plentiful fossil(化石) fuel in the world, coal has the poss
A recent study described coal as a "bridge to the future". As the most plentiful fossil(化石) fuel in the world, coal has the poss
admin
2019-01-24
38
问题
A recent study described coal as a "bridge to the future". As the most plentiful fossil(化石) fuel in the world, coal has the possibility for filling a growing portion of the demand for energy. But problems cause some trouble to this promising old fuel.
Coal is found around the globe, but three countries—the United States, the Soviet Union and China own nearly two thirds of all known coal reserves.
At present rates of using coal these reserves would last the world more than 200 years, according to the estimates carefully made. Furthermore, scientists think the world probably has 15 times this much coal.
While the United States has the largest share—more than a quarter of the 786 billion tons of known world coal reserves, both the Soviet Union and China produce almost as much coal as the U. S. does.
In addition to the category of known reserves, the U. S. Geological Survey (地质调查所) has calculated that the United States has an estimated 1. 7 trillion (万亿) tons of coal at depths of less than 3,000 feet. Unfortunately, much of this coal is not easy to get with present technology or at present prices.
To produce and use much more coal than we do today, a number of problems will have to be solved: capital at high interest rates, manpower, and transportation, including insufficient rail facilities. Environmental concerns include the proper development of mine sites, possible changes in global climate caused by increased carbon dioxide from burning coal, and the objects that are sent out from coal stacks (烟囱) that wear out buildings, poison lakes, and damage human lungs.
One of the advantages of coal is that______.
选项
A、it can improve global climate
B、there is a lot of it
C、it is always easy to dig
D、it doesn’t pollute
答案
B
解析
根据文章第一段中As the most plentiful fossil(化石)fuel in the world,coal has the possibility for filling a growing portion of the demand for energy,可知煤的数量有很多,这可以算作是它的一个优势,其他三项根据文章或常识都可以排除。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uVaC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Whenallthepeoplehadassembled,theking,surroundedbyhiscourt,【C1】______asignal.Thenadoorbeneathhimopened,andthe
Twohundredyearsago,AmericanstudentswenttoAmericanschools.Likeyou,theystudiedarithmetic,spellingandgeography.Un
A.HoldthelineB.flightnumberC.askaquestionD.ToNewYorkE.MayIhaveyournameF.reconfirmmyseatG.p
Hawaii,theyoungeststateoftheUnitedStates,isdifferentinmanywaysfromthemainlandstates.TheHawaiianpeopleaream
Thestrangecloseunderstandingbetweentwinsisafamiliarenoughphenomenon.Oftentheyseemtounderstandeachotherandshar
AttheUniversityofKansasartmuseum,scientiststestedtheeffectofdifferentcoloredwallsontwogroupsofvisitorstoan
Enoughsleepisimportanttohealth.Theamountofsleep【C1】______dependsontheageofthepersonandtheconditionsinwhichs
Acomputerisamachinedesignedtoperformworkmathematicallyandtostoreandselectinformationthathasbeenfedintoit.I
Theappealofadvertisingtobuyingmotivescanbothnegativeandpositiveeffects.Consumersmaybeconvincedtobuyaproduct
Shehasboughtapairofglasses,whichshecannever______whenreadingbooks.
随机试题
病原体侵入人体后,临床上不显示出任何症状和体征,但可产生特异性免疫,被称为
影响人均投保率的因素有()
A.茵陈蒿汤B.四君子汤C.鳖甲煎丸D.逍遥散E.一贯煎中医治疗慢性肝炎肝肾阴虚证的方剂是
商业银行合规的“规”是指适用于银行经营活动的()。
股东A、股东B和股东c共同投资设立甲有限责任公司(以下简称“甲公司”),2011年7月1日人民法院裁定受理甲公司的破产申请。管理人发现以下问题:(1)按照公司章程的规定,股东A以1000万元的设备出资,而股东A出资时该设备的实际价值只有300万元。对此,
妇女对未成年子女享有平等的监护权,父亲死亡、丧失行为能力或者有其他情形不能担任未成年子女的监护人的,母亲的监护权任何人不得干涉。这体现了妇女的()权利。
保护未成年人的工作,应当遵循下列哪些原则?()(2014.陕西)
Whendidtheaccidenthappen?
Aconditionisanessentialtermofthecontract.Ifacontractisnotperformed,itmayconstituteasubstantialbreachofcontr
HowtoPrepareforaScholarshipInterview?I.Beforetheinterview—Preparationisamust—Readasmuchaspossibleaboutthe
最新回复
(
0
)