首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Robots are nothing compared to the revolution that driverless cars are about to bring about. Next year the UK hopes to see trial
Robots are nothing compared to the revolution that driverless cars are about to bring about. Next year the UK hopes to see trial
admin
2019-10-13
58
问题
Robots are nothing compared to the revolution that driverless cars are about to bring about. Next year the UK hopes to see trials of driverless cars on British motorways. So it’s time to think seriously about what’s coming down the fast lane in 2017.
Let’s start with the positives. First, quite a lot of people who otherwise would be killed or injured on the roads will be saved. Almost all studies on properly equipped driverless cars suggest they are safer than those driven by humans in that they are better able to prevent accidents. There is an additional safety advantage for women, who worry about late-night taxi rides. A driverless car isn’t going to do you any harm.
Driverless cars should also greatly improve the urban landscape. We have become used to the ugliness of streets being choked by parked vehicles, but there will be little point in owning a car. The cost of a taxi ride is mostly made up by paying the driver, and therefore local rides would be dramatically cheaper. It will seem extravagant to spend much money to buy a car you can hire whenever you need it for far less.
So our streets will be clearer. There will have to be vast new infrastructure systems — huge garages to store the cars so they can arrive quickly when ordered. I wonder whether local train services will survive. We may propose that railway lines be turned into roads for driverless cars. I can imagine car ownership and car driving being frowned on as much as smoking at a family gathering is now.
But let’s turn to the dark side. First, the effect on jobs. There are just under 300, 000 HGV drivers licensed in the UK and about the same number of licensed taxi drivers in England and Wales. There are probably around a million people across the UK dependent upon driving others, or goods, or takeaways for their living. In an age of job insecurity, driving has become the way that many people
keep their heads above water
. If you can’t find anything else, sign up with a local cab firm and spend long hours on the streets.
There are also safety issues. This entire system depends upon the Internet. A terrorist attack, or even a large solar flare, could knock everything out. The more interconnected we are, the more vulnerable we are. As with most technological advances, driverless cars will be a wonderful future or a looming disaster, dependent on the political choices we make.
According to this passage, driverless cars______.
选项
A、are already running on British streets
B、have a much less impact than robots
C、can be a mixed blessing in the UK
D、offer better protection in case of accidents
答案
C
解析
文章第一段第一句说明机器人的影响无法与无人驾驶汽车相媲美,可排除选项B。第二句说“明年有可能试运行”,可排除选项A。第二段主要说明与有人驾驶的汽车相比,无人驾驶汽车更加安全,发生交通事故的概率更低,但没有说明真正发生交通事故时能给人更多的保护,如钢板的厚度和气囊的灵敏度。文章中有三段讲“利”,两段讲“弊”,表明有利有弊,也就是a mixed blessing。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uXHO777K
0
研究生英语学位课统考(GET)
相关试题推荐
ThegeologyoftheEarth’ssurfaceisdominatedbytheparticularpropertiesofwater.PresentonEarthinsolid,liquid,andga
ThegeologyoftheEarth’ssurfaceisdominatedbytheparticularpropertiesofwater.PresentonEarthinsolid,liquid,andga
TheInternetcanmakethenewsmoredemocratic,givingthepublicachancetoaskquestionsandseekoutfactsbehindstoriesan
Ahistoryoflongandeffortlesssuccesscanbeadreadfulhandicap,but,ifproperlyhandled,itmaybecomeadrivingforce.Wh
Ingeneral,oursocietyisbecomingoneofgiantenterprisesdirectedbyabureaucraticmanagementinwhichmanbecomesasmall,
Afterthegovernor’sthirdtriptooverseas,voterscomplainedthathewaspayingtoolittleattentionto______affairs.
Thebasiccausesareunknown,althoughcertainconditionsthatmayleadtocancerhavebeen______.(北京航空航天大学2013年试题)
Inthe______ofrecentincidents,weaskourcustomerstotakeparticularcareoftheirbelongings.(复旦大学2011年试题)
考试在学习过程中发挥另外一个重要作用一一考试证明学习者在一种语言中是否熟练。通过语言考试远不止是激励了自己在语言方面的自尊。如果你想到英语国家去念大学,或者想找一份需要英语技能的工作,通过语言考试就至关重要。
Ifyoutaketherightapproach______anissue,youwon’tgo______thewrongdirection.
随机试题
简述第二次世界大战后日本刑法典的修改的主要表现。
痰湿蕴肺咳嗽伴脘痞呕恶,食少体重者,适用何方
关于血行播散型肺结核,错误的是
Χ线平均波长与最短波长(λ0)的关系是
黄疽最具特征的表现是
根据《国土资源部行政复议规定行政复议》规定,行政复议机关的其他机构收到行政复议申请的,应当自收到行政复议申请之日起()个工作日内转送本行政复议机关的行政复议机构。
()是指在商品交易、劳务供应等经济往来中,直接使用现金进行应收应付款结算的一种行为。
下列各项中,可以作为计算商贸企业业务招待费、广告费和业务宣传费所得税前扣除限额基数的是()。
人们有目的、有计划地通过感官和辅助仪器对处于自然状态下的事物进行系统考察,从而获取经验事实的一种科学研究方法是()。
下列叙述中正确的是()。
最新回复
(
0
)