首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Vibrations in the ground are a poorly understood but probably widespread means of communication between animals. It seems un
Vibrations in the ground are a poorly understood but probably widespread means of communication between animals. It seems un
admin
2014-03-03
81
问题
Vibrations in the ground are a poorly understood but probably widespread means of communication between animals.
It seems unlikely that these animals could have detected seismic "pre-shocks" that were missed by the sensitive vibration-detecting equipment that clutters the world’s earthquake laboratories. But it is possible. And the fact that many animal species behave strangely before other natural events such as storms, and that they have the ability to detect others of their species at distances which the familiar human senses could not manage, is well established. Such observations have led some to suggest that these animals have a kind of extra-sensory perception. What is more likely, though, is that they have an extra sense—a form of perception that people lack. The best guess is that they can feel and understand vibrations that are transmitted through the ground.
Almost all the research done into animal signalling has been on sight, hearing and smell, because these are senses that people possess. Humans have no sense organs designed specifically to detect terrestrial vibrations. But, according to researchers who have been meeting in Chicago at a symposium of the society for Integrative and Comparative Biology, this anthropocentric approach has meant that interactions via vibrations of the ground (a means of communication known as seismic signalling) have been almost entirely over-looked. These researchers believe that such signals are far more common than biologists had realized—and that they could explain a lot of otherwise inexplicable features of animal behaviour.
Until recently, the only large mammal known to produce seismic signals was the elephant seal, a species whose notoriously aggressive bulls slug it out on beaches around the world for possession of harems of females. But Caitlin O’Connell-Rodwell of Stanford University, who is one of the speakers at the symposium, suspects that a number of large terrestrial mammals, including rhinos, lions and elephants also use vibration as a means of communication. At any rate they produce loud noises that are transmitted through both the ground and the air—and that can travel farther in the first than in the second. Elephants, according to Dr. O’Connell-Rodwell, can transmit signals through the ground this way for distances of as much as 50km when they trumpet, make mock charges or stomp their feet.
A seismic sense could help to explain certain types of elephant behaviour. One is an apparent ability to detect thunderstorms well beyond the range that the sound of a storm can carry. Another is the foot-lifting that many elephants display prior to the arrival of another herd. Rather than scanning the horizon with their ears, elephants tend to freeze their posture and raise and lower a single foot. This probably helps them to work out from which direction the vibrations are travelling—rather as a person might stick a finger first in one ear and then in the other to work out the direction that a sound is coming from.
In the past decade, many insects, spiders, scorpions, amphibians, reptiles and rodents, as well as large mammals, have been shown to use vibrations for purposes as diverse as territorial defense, mate location and prey detection. Lions, for example, have vibration detectors in their paws and probably use them in the same way as scorpions use their vibration detectors—to locate meals.
Dr. Hill herself spent years trying to work out how prairie mole crickets, a highly territorial species of burrowing insect, manage to space themselves out underground. After many failed attempts to provoke a reaction by playing recordings of cricket song to them, she realized that they were actually more interested in her own footfalls than in the airborne music of their fellow crickets. This suggests that it is the seismic component of the song that the insects are picking up and using to distribute themselves.
Whether any of this really has implications for such things as earthquake prediction is, of course, highly speculative. But it is a salutary reminder that the limitations of human senses can cause even competent scientists to overlook obvious lines of enquiry. Absence of evidence, it should always be remembered, is not evidence of absence.
What conclusion can be drawn from the passage?
选项
A、Earthquake prediction is highly possible.
B、The limitations of human sense will lead to the limitations of human’s ability.
C、Some scientists have overlooked some hidden abilities in human.
D、Being lacking in evidence doesn’t mean its absenc
答案
D
解析
本题信息主要在文章最后一段,地震是预报这一说法仅是推测,未得到证实,这里speculative表示“揣摩的;忖度的”,A选项不确切,选项B、C是对文章句子的歪曲理解。选项D恰恰是文章最后一句话的诠释,故答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ubpO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Sevenyearsago,anEnvironmentalProtectionAgencystatisticianstunnedresearchersstudyingtheeffectsofairpollutiononhe
WhichofthefollowingwasNOTadramatistofthe20thcentury?
WhichofthefollowingisNOTmentionedbytheauthoramongthingsthatareinheritedfromancestors?
Earlyanthropologists,followingthetheorythatwordsdeterminethought,believedthatlanguageanditsstructurewereentirel
Readnottocontradictandconfute;nortobelieveandtakeforgranted;nortofindtalkanddiscourse;buttoweighandconsid
ReadingEfficientlybyReadingIntelligentlyUsinggoodreadingstrategies,youcangetthemaximumbenefitfromyourreadingw
TheRimeoftheAncientMarinerwaswrittenby______.
______referstolongnarrativepoemswhichdealwithheroicdeedsandnoblecharacters.
ThenovelTheCatcherintheRyewaswrittenby______.
ThefirstEuropeansknowntohavereachedNewZealandwerefrom______.
随机试题
肿块合并肺不张时,增强扫描的目的是为了:()
A.丁香B.肉桂C.吴茱萸D.干姜E.花椒治疗中焦虚寒,肝气上逆之巅顶头痛,宜选用()
男婴,8个月,腹泻3天伴呕吐于6月20日入院。大便稀薄,每天10余次。昨起口干,尿少,发热38.3℃。查体:精神萎靡,哭泪少,前囟,眼窝凹陷,唇干,皮肤弹性较差,心肺(一),腹软。大便常规:色黄,少量黏液,白细胞0~4/HP。患儿为人工喂养,乳具较少消毒。
患者,女性,42岁。穿着短袖衣服在田间喷洒农药,出现恶心呕吐、瞳孔明显缩小、大汗、呼吸困难等不适,诊断为中度有机磷农药中毒。给予阿托品、解磷定治疗。在给药过程中,患者瞳孔较前扩大、面色潮红,诉口干、皮肤干燥,提示患者可能出现了
甲与乙订立合同,规定甲应于2007年8月1日交货,乙应于同年8月7日付款,7月底,甲发现乙财产状况恶化,无支付货款的能力,并有确凿证据,遂提出终止合同,但乙未允许。基于上述因素,甲于8月1日未按约定交货。依据合同法原理,下列表述最恰当的是()。
A、 B、 C、 D、 B此题答案为B。给出的图形均可看成由两部分组成,我们可从图形这两个部分的位置关系来寻找规律。第一组图形由两部分组成,且其中一个部分位于另一部分的内部,二者相接:第二组图形均由相接的两部
简述局域网的关键技术。
我国经济改革中,公有制的主要实现形式是()。
某工厂接了一批订单,要生产2400件产品。在开始生产10天后,由于工艺改进每天多生产30件产品,结果提前2天交货,问该厂没有改进工艺前,每天能生产多少件产品?()
Supposeyougointoafruiter’sshop,wantinganapple--youtakeupone,andonbitingityoufinditissour;youlookatit,a
最新回复
(
0
)