首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
At the height of the Dutch golden age, merchants exported their goods and their families to colonies on four continents. Four ce
At the height of the Dutch golden age, merchants exported their goods and their families to colonies on four continents. Four ce
admin
2013-08-03
31
问题
At the height of the Dutch golden age, merchants exported their goods and their families to colonies on four continents. Four centuries later their descendants are less impressed by such adventuring. A new law proposed by the Dutch government aims not only to limit dual nationality among immigrants but also to make it easier for the authorities to strip members of the 850,000-plus Dutch diaspora of their nationality, should they secure a second citizenship abroad.
Guus Bosman, a Dutchman living in Washington, DC, calls the proposal "mean-spirited". Eelco Keij, a Dutch citizen in New York and one of the loudest critics of his government’s proposals, thinks that these days dual nationality is no more than "a harmless side-effect of globalization".
By seeking to toughen its nationality laws, the Netherlands is bucking a global trend. Other governments have increasingly abandoned such policies. In 2008 the Migration Policy Institute, a think-tank, found that almost half the world’s countries tolerate dual nationality in some form. Armenia, Ghana, the Philippines, Kenya, Uganda and South Korea are all recent reformers. Haiti and Tanzania have new laws in preparation. Even Denmark, which places strict restrictions on citizenship, is mulling a change.
The idea that it is possible, let alone desirable, to allow multiple citizenship is relatively recent. In 1849 George Bancroft, an American historian and diplomat, said that for a man to have two countries was as intolerable as for him to have two wives. In 1930 the League of Nations proclaimed that "every person should have a nationality and should have one nationality only". A treaty in Europe required countries to limit dual citizenship, until it lapsed in the 1990s. Immigrants have commonly had to renounce their old citizenship when taking on a new one; the countries that they left have often disowned emigrants naturalized abroad. These practices were intended in part to preserve the sacredness of citizenship, but they have also been aimed at closing loopholes that might allow migrants to escape taxes or conscription.
One reason for more liberalization is practicality: dual nationality has become harder to control. Increased migration and rising numbers of cross-border marriages mean that ever more children are born to multinational families. The number of Dutch citizens holding a second nationality, for instance, almost tripled to 1. 2m between 1995 and 2010, with newborns accounting for a significant share of the growth. Governments could once force women to take only their husband’s nationality, says Maarten Vink of Maastricht University. In an era of sexual equality such policies are untenable.
Governments that take in many immigrants also see benefits from allowing them to keep their old passports. Research suggests that immigrants who do not fear losing their existing nationality are more likely to pursue naturalization in their adopted countries—and subsequently more likely to integrate than those who maintain long-term residence as aliens.
It can be inferred from the passage that
选项
A、the Dutch government expects to resist illegal immigration.
B、dual nationality used to be accessible by Dutch descendants.
C、the government worries about the rise of Dutch population.
D、most immigrants wish to get a second citizenship abroad.
答案
B
解析
推断题。首段第三句指出“A new law proposed…”,既然是新法规,就说明荷兰政府在过去没有这方面的规定,故[B]符合文意。文中明确指出政府出台新法规的目的,没有提及非法移民问题,排除[A];同理,文中没有提到荷兰人口问题,排除[C];首段末句只是提到如果有人要获得其他国家的国籍,就会被剥夺荷兰国籍,没有指出多数移民的想法如何,[D]无依据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uhLK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Hehadjust______theshellofthehard-boiledeggandwasstartingtopeelitoff.
Thepresidenthasissuedastatementrecentlyasareminderoftheuniversity’slong-standing_____toequalopportunity.
Marydoesn’twanttogetmarriedrightawaybecauseshethinksthatifshe______husbandsheprobablywouldn’tbeabletostay
Thatoutburstatthemeetingwasofhisbadtemper.
Thegovernmentofficial______admittedthathehadmadeimproperremarks.
NowadaysInternetenablesustoknowthingshappenalmostattheexactmoment______.
It’ssaidthemostexcitingkindofeducationisalsothemostpersonal.Nothingcan【C1】______thejoyofdiscoveringsomething
Let’sgoonapicnicthisweekend,______?
TheAmericanbabyboommadeunconvincingU.S.advicetopoorcountriesthattheyrestraintheirbirths.【C1】______,therehash
Johnisuptohiseyesinworkatthemoment.Theunderlinedpartmeans______.(2011年考试真题)
随机试题
功能性职务分析法的基础DPT理论中的“P”是指【】
海关
A.呼出气体大蒜味B.呼出气体烂苹果味C.呼出气体腐败性臭味D.呼出气体尿臭味E.呼出气体脓臭味有机磷中毒
区分粪便中致病性与非致病性肠道杆菌常用的生化试验是
根据《中华人民共和国劳动法》的规定,若非出现法定情形,劳动者解除合同,应当提前( )天以书面形式通知用人单位。
关于期货公司会员不得为投资者申请开立股指期货交易编码的禁止性规定,下列说法正确的有()。
在2000年新经济泡沫破灭后,美国为刺激经济多次降息并________了长期的低利率政策,从而放弃了对美元供应目标的控制,导致世界范围内美元过量发行,全球储蓄________。从这个意义上说,全球美元储备过剩和低利率环境在一定程度上归因于美国作为全球重要的
热传导的各种方式中,热辐射是以()形式传递热量的。
Secretary:Hello,______MayIhelpyou?Caller:Yes,thisisJackKordell.MayIspeaktoElaineStrong,please?
在结构化方法中,用数据流程图(DFD)作为描述工具的软件开发阶段是()。
最新回复
(
0
)