首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Who hasn’t ever felt a song pulling at their heartstrings?【B16】_______________But the reasons for this are far from obvious.
Who hasn’t ever felt a song pulling at their heartstrings?【B16】_______________But the reasons for this are far from obvious.
admin
2023-02-22
48
问题
Who hasn’t ever felt a song pulling at their heartstrings?【B16】_______________But the reasons for this are far from obvious.
The appeal of rhythm is clear to us: we get all the stuff about anticipation, surprise and fulfilment of expectations. These all help to explain why music is interesting—but why it moves us at such a deep level remains a mystery. Even the father of evolutionary theory, Charles Darwin, was stumped by our musical faculty, calling it one of "the most mysterious with which humankind is endowed".【B17】_________If that were true, human beings across the world would be spending an awful lot of time on an activity that has absolutely no inherent value. Fortunately, there are alternative theories. One popular idea was that music arose from "sexual selection": like the peacock’s tale, it’s a sexy display that makes you stand out from your rivals. The evidence is thin, however: a study of 10,000 twins failed to show that musicians were particularly lucky in bed.
Others have proposed that music emerged as an early form of communication.【B18】____________Such patterns of sound seem to carry a universal meaning shared by adults of different cultures, young children, and even other animals. So perhaps music built on associations from ancient animal calls, helping us to ex-press our feelings before we had words. As a form of "protolanguage", it could have even paved the way for speech.
What’s more, music may have helped gel human societies as we began to live in bigger and bigger groups. Dancing and singing together, seems to make groups of people more altruistic, and to have a stronger collective identity.【B19】______________And as you’ll have found with your own toe tapping, music is the best way to get people moving together.
With increased solidarity and less in-fighting, a group may then be better equipped to survive and thrive. As Rouget, the anthropologist, wrote: "The engagement seems to be paired with a certain self-effacement, as each individual becomes one with the body of singers".【B20】___________
[A] Lying at the heart of our relationships in this way, it makes sense that music would tug at the heartstrings, helping us to create an emotional connection and each culture may then build on this rudimentary instinct, creating their own musical lexicon of certain chords or motifs that come to be associated with particular feelings.
[B] Certain motifs in music may, in fact, carry some of the signatures of the emotional calls made by our ancestors; upwardly rising, staccato sounds tend to put us on edge, while long descending tones seems to have a calming effect, to give just two examples.
[C] Some thinkers, such as the cognitive scientist Steven Pinker, have even questioned whether it has any particular value at all. In his view, music just tickles some of the more important faculties—like pattern recognition, so it has no value—it is mere "auditory cheesecake".
[D] Whether it is the feeling of euphoria in a club, or a lonely cry to a heartbreaking ballad, music can cut us to the core, expressing emotions more eloquently than words ever can.
[E] According to cutting-edge neuroscience, when you move in synchrony with another person, your brain starts to blur its sense of self. It is almost as if you are looking in the mirror: you think they look more like you, and that they share your opinions.
[F] It cannot be more clearly stated that singing and eating are equally necessary to stay alive and for this reason, many people struggle to believe that music was simply a small, incidental soundtrack to the human story of evolution.
[G] Whatever his opinion about music’s mysteriousness, it seems obvious that today we can’t help but associate certain music with the most important events in our lives.
【B17】
选项
答案
C
解析
空格后是第三段,谈到如果上文说的观点是真的,那么人类就是在一项没有内在价值的活动上浪费时间(根据第三段的内容,这项活动指的应该是听音乐)。可见,空格处否定了音乐的意义。C提到史蒂文.平克否定了音乐的价值,对应了空格后的表述,其观点也是空格后首句第一个that所指代的对象。且空格前提到达尔文被人类的musical faculty难倒了,他认为这个问题是个谜。而C则是通过介绍这位认知科学家的观点,提出一个可能的解释,与前文语义衔接,同时也对应了空格后提到的还有另外一些解释(Fortunately,there are alternative the ones),故选。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uiMD777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
Overthecourseofmanyyears,withoutmakinganygreatfussaboutit,theauthoritiesinNewYorkdisabledmostofthecontrol
EmerginginthelateSixtiesandreachingapeakintheSeventies,LandArtwasoneofarangeofnewforms,includingBodyArt,
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
Howseriouslyshouldparentstakekids’opinionswhensearchingforahome?Inchoosinganewhome,CamilleMcClain’skidsh
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
Happypeopleworkdifferently.They’remoreproductive,morecreative,andwillingtotakegreaterrisks.Andnewresearchsugge
TheUnitedStatesiswidelyrecognizedtohaveaprivateeconomybecauseprivatelyownedbusinessesplay【C1】________roles.TheA
Couldyoursmartphonepreventacarfromhittingyou?GeneralMotorsandotherresearchersthinkthat’sapossibility【C1】_______
Abouthalfofallmedicalpatientsgetadrug,inanygivenyear,thatcouldinteractwiththeirgenesandcauseserioussideef
随机试题
某防病部门计算该地2006年流感发病率,经比较后,结论是该地2006年流感发病率呈历年来的一般水平。此流行强度为
男,67岁,胸闷2周,无发热、咳嗽。查体:右中下肺叩诊实音,呼吸音消失。可见杵状指。胸部X线片示右侧中等量胸腔积液。胸水常规示:外观血性,有核细胞2900×106/L多个核细胞0.12,单个核细胞0.82,间皮细胞0.06,LDH342U/L。该患者首先考
下列各项中,符合我国现行出口消费品的退(免)消费税政策的有()。
2011年1月2日,A公司以银行存款600万元对D公司投资,持有D公司股权的50%,具有重大影响。(1)2011年1月2日D公司可辨认净资产公允价值总额与账面价值相等均为1400万元。(2)2011年3月2日,D公司宣告分配2010年现金股利100万元
下列各项中,属于固定资产减值测试时预计其未来现金流量不应考虑的因素有()。
宽带用户接入技术主要有()。
人们在解决疑难问题后的兴奋、激动和自豪等主要是()的表现。
以下关于单选按钮和复选框的叙述中,正确的是
Thefollowingfivetalksaredifferentopinionsaboutworkingathomeinsteadofworkinginofricesinthecentreoftowns.
Ourlivesarewoventogether.AsmuchasIenjoymyown【C1】______,InolongerimagineIcangetthroughasingledaycompletely
最新回复
(
0
)