首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Earth has a force that pulls things toward itself. We call this force gravity(地心引力). This is something we live with all the
The Earth has a force that pulls things toward itself. We call this force gravity(地心引力). This is something we live with all the
admin
2013-01-11
54
问题
The Earth has a force that pulls things toward itself. We call this force gravity(地心引力). This is something we live with all the time, and we take it for granted and hardly ever think about it. But it is a most important factor in rocket operation and must be overcome if we are to get anywhere in space, or off the ground at all.
Take the throwing of a ball as an example. The harder the ball is thrown, the faster and higher it will go. What is the secret? It’s speed. If we could throw the ball hard enough it would go up and up forever and never come down. The speed at which it would have to be thrown to do this is known as escape speed. Of course, we cannot throw a ball hard enough because the speed required to escape completely from’ the Earth’s gravity is seven miles per second, or over twenty-five thousand miles per hour.
Once escape speed has been reached by a spacecraft(宇宙飞船), no further power is needed. A rocket aimed at the Moon, for instance, will "coast"(滑行) the rest of the way because the Earth’s gravity cannot then pull it back, and there is no air resistance(阻力) in space to slow it down. This "coasting" is known as "free fall". That does not mean the rocket is falling down towards the Earth but that it is traveling freely in space without the aid of power, like a bicycle coasting downhill.
Free fall is an important feature of space travel: it would be impossible to carry enough fuel to provide powered flight all the time.
选项
A、To travel as fast as it can.
B、To overcome the Earth gravity.
C、To get away from the air resistance.
D、To have strong power in its operation.
答案
B
解析
从文章的第一段最后一句"地心引力是火箭飞行中的一个重要因素,如果我们想到达太空或者离开地球,我们就必须脱离地心引力",可以得出本题的答案应为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ujrK777K
本试题收录于:
大学英语三级B级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级B级
大学英语三级
相关试题推荐
A--CapitalCityB--KeyCityC--CommonCityD--ProvincialBoundaryE--RuralAreaF--SameDistanceCircleG--Rai
WherewillthenewSeniorAccountExecutivework?Heorshewillworkin______.Whatdoesthecompanypromisetodowith
WherewillthenewSeniorAccountExecutivework?Heorshewillworkin______.WhatisthenewSeniorAccountExecutive
ASiffromnowhere,awomanappearedandtookaseatbesideTom,placingherbookontheseatbetweenthem.
Thewomanstoppedthecarbecause______.Theyoungwomanaskedthehitchhikertocleartherear-screenbecause______.
Formanyyears,Hawaiihasbeenamagicnametopeoplewholiketotravel.PeopleonbothsidesofthePacificOcean,inJapana
Withoutelectricityhumanlife(be)______quitedifferenttoday.
Theypromisethatthework(finish)______bytheendofthismonth.
A、Ioftenwritetoyou.B、Iwritesomeletters.C、Onceamonth.D、Ioftengotoseemyparents.C该题考查应答提问的能力。考点是打听情况常用的结构“Howof
说明:请按照下列提示,以总经理秘书孙玉的身份填写一份会议议程安排。会议时间:2006年12月10日下午3点会议地点:公司多功能会议厅参与者:总经理王明销售部经理李飞生产部经理刘力采购部经理张华会议记录:孙玉会议议程:
随机试题
新设分立
对于获得性免疫缺陷综合征,下列哪项不正确
关于留置权的特征和成立条件,下列说法正确的有()。
(2016年)甲将其位于住宅楼顶楼的一套房屋出租给乙,租赁期限2年,月租金9000元,双方对租金支付方式未约定。乙于租赁开始支付了一年租金。租赁第2个月,房屋天花板出现严重漏雨,乙要求甲进行维修,甲以合同并未约定维修条款为由拒绝。因房屋漏水严重影
第三代喹诺酮类药物的抗菌机制是其抑制了细胞的()。
知识就其实质来说,是人脑对客观事物的特征与联系的反映,是客观事物的_______。
影响推理的因素有()。(2018年)
下列技术动作需要采取胸式呼吸的是()
下列叙述中正确的是()。
Theautomobilehasmanyadvantages.Aboveall,itofferspeoplefreedomtogowhereverandwhenevertheywanttogo.Thebasicp
最新回复
(
0
)