首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Largely for "spiritual reasons", Nancy Manos started home-schooling her children five years ago and has studiously avoided publi
Largely for "spiritual reasons", Nancy Manos started home-schooling her children five years ago and has studiously avoided publi
admin
2011-03-11
55
问题
Largely for "spiritual reasons", Nancy Manos started home-schooling her children five years ago and has studiously avoided public schools ever since. Yet last week, she was enthusiastically enrolling her 8-year-old daughter, Olivia, in sign language and modern dance classes at Eagleridge Enrichment—a program run by the Mesa, Ariz. , public schools and taught by district teachers. Manos still wants to handle the basics, but likes that Eagleridge offers the extras, "things I couldn’t teach. " One doubt, though, lingers in her mind. why would the public school system want to offer home-school families anything?
A big part of the answer is economics. The number of home-schooled kids nationwide has risen to as many as 1.9 million from an estimated 345,000 in 1994, and school districts that get state and local dollars per child are beginning to suffer. In Maricopa County, which includes Mesa, the number of home-schooled kids has more than doubled during that period to 7,526, at about $ 4,500 a child, that’s nearly $ 34 million a year in lost revenue.
Not everyone’s happy with these innovations. Some states have taken the opposite tack. Like about half the states, West Virginia refuses to allow home-schooled kids to play public-school sports. And in Arizona, some complain that their tax dollars are being used to create programs for families who, essentially, eschew participation in public life. "That makes my teeth grit," says Daphne Atkeson, whose 10-year-old son attends public school in Paradise Valley. Even some committed home-schoolers question the new programs, given their central irony., they turn home-schoolers into public-school students, says Bob Parsons, president of the Alaska Private and Home Educators Association. "We’ve lost about one third of our members to those programs. They’re so enticing. "
Mesa started Eagleridge four years ago, when it saw how much money it was losing from home schoolers—and how unprepared some students were when they re-entered the schools. Since it began, the program’s enrollment has nearly doubled to 397, and last year the district moved Eagleridge to a strip mall (between a pizza joint and a laser-tag arcade). Parents typically drop off their kids once a week; because most of the children qualify as quarter-time students, the district collects $ 911 per child. "It’s like getting a taste of what real school is like," says 10-year-old Chad Lucas, who’s learning computer animation and creative writing.
Other school districts are also experimenting with novel ways to court home schoolers. The town of Galena, Alaska, (pop. 600) has just 178 students. But in 1997, its school administrators figured they could reach beyond their borders. Under the program, the district gives home-schooling families free computers and Internet service for correspondence classes. In return, the district gets $ 3,100 per student enrolled in the program—$ 9.6 million a year, which it has used partly for a new vocational school. Such alternatives just might appeal to other districts. Ernest Felty, head of Hardin County schools in southern Illinois, has 10 home-schooled pupils. That may not sound like much— except that he has a staff of 68, and at $ 4,500 a child, "that’s probably a teacher’s salary," Fehy says. With the right robotics or art class, though, he could take the home out of home schooling.
The public school system wants to offer home-school families something, because______.
选项
A、it does not want to lose much money from the increasing home-schoolers
B、home-schoolers have some difficulty in getting some particular knowledge
C、home-schoolers are eager to have a taste of what a real school is like
D、it has the responsibility to help the home-schoolers
答案
A
解析
第一段最后一句提出问题“why would the public school system Want to offer home school families anything?”第二段第一句作者做出了回答:“A big part of the answer is economics.”这种文章中心提出方式在历年真题阅读题目中屡有涉及。此类文章中,作者通过提出一个疑问句为自己设定文章写作的思路,即下文就是为回答这个问题而展开。本文也属于这种写作思路。A选项正是对这一文章思路的呼应,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/unp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
There(1)_____notonetypeofreadingbutseveralaccordingtoyourreasonsforreading.Toreadefficiently,youhaveto(2)__
Theageatwhichyoungchildrenbegintomakemoraldiscriminationsaboutharmfulactionscommittedagainstthemselvesorothers
AfterreceivingtheflowerssentbyherintimatefriendIris,MarywritesalettertoshowherthankstoIris.Marywantstotel
AccordingtothosewhosupporttheliberalizationofEurope’senergymarkets,energysupplymonopolyisunlikelyonthegrounds
The1990shavebeendesignatedtheDecadeAgainstDrugAbusebytheUnitedNations.But,(1)_____lessthanthreeyearstogobe
The1990shavebeendesignatedtheDecadeAgainstDrugAbusebytheUnitedNations.But,(1)_____lessthanthreeyearstogobe
The1990shavebeendesignatedtheDecadeAgainstDrugAbusebytheUnitedNations.But,(1)_____lessthanthreeyearstogobe
The1990shavebeendesignatedtheDecadeAgainstDrugAbusebytheUnitedNations.But,(1)_____lessthanthreeyearstogobe
随机试题
女性,45岁,双腕、双手近端指间关节、掌指关节及双膝关节肿痛1月,晨僵1小时以上,伴发热。该患者的诊断是
A.第三代喹诺酮类抗菌药B.第二代喹诺酮类抗菌药C.第一代喹诺酮类抗菌药D.抗病毒药E.抗菌增效剂吡哌酸是
气淋的治法为( )。血淋的治法为( )。
医院用洗涤盆的热水水温为()
在进行()时使用债券互换的最主要的目的是通过债券互换提高组合的收益率。
甲公司是一家光伏生产企业,位于华北某省。近几年,我国开始大力发展新能源,出台了若干促进光伏产业发展的政策,光伏产业逐渐发展壮大起来。甲公司也进入了快速发展阶段,销售额和出口额近十年来平均增长15%以上。员工也由原来的不足200人增加到了2000多人。公司设
生物多样性不包括()。
荷兰研究人员一直在试图模拟月球和火星的土壤条件进行农作物栽培试验。他们对该项试验种出的小红萝卜、豌豆、黑麦和西红柿进行初步分析。实验结果令人充满希望,这些产品不仅安全,而且可能比在地球土壤种出的农作物更健康。英国媒体称,能在火星土壤种出可食用作物,移民火星
EllenPaospentthelastfewyearsspotlightingthetechnologyindustry’slackofdiversity,incourtandbeyond.EricaBakerca
下列关于函数的描述中,错误的是()。
最新回复
(
0
)