首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
How can we get rid of garbage? Do we have enough energy sources to meet our future energy needs? These are two important questio
How can we get rid of garbage? Do we have enough energy sources to meet our future energy needs? These are two important questio
admin
2010-12-05
67
问题
How can we get rid of garbage? Do we have enough energy sources to meet our future energy needs? These are two important questions that many people are asking today. Some people think that man might be able to solve both problems at the same time. They suggest using garbage as an energy source.
For a long time, people buried garbage or dumped it on empty land. Now, empty land is scarce. But more and more garbage is produced each year. Actually, garbage can be a good fuel to use. The things in garbage do not look like coal, petroleum, or natural gas; but they are chemically similar to these fossil fuels. As we use up our fossil-fuel supplies, we might be able to use garbage as an energy source.
Burning garbage is not a new idea. Some cities in Europe and the United States have been burning garbage for years. The heat that is produced by burning garbage is used to boil water. The steam that is produced is used to make electricity or to heat nearby buildings. In Paris, France, some power plants burn almost 2 million metric tons of the city’ s garbage each year. The amount of energy produced is about the same as would be produced by burning almost a half million barrels of oil!
But there are problems in using garbage as a fuel. Garbage that burns easily, such as food scraps and paper, must be separated from metals, glass, and other materials that do not bun easily. This separation process is normally costly. Another problem is that burning garbage can pollute the air.
Our fossil-fuel supplies are limited. Burning garbage might be one kind of energy source that we can use to help meet our energy needs. This method could also reduce the amount of garbage piling up on the earth.
What is the general tone of the passage?
选项
A、critical
B、indifferent
C、advocating
D、anxious
答案
B
解析
纵观全文,第三段提到“The heat that is produced by burning garbage…to make electricityor to heat nearby buildings.”,这是说了焚烧垃圾的好处。但接着第四段提到“But thereare problems in using garbage as a fuel.”最后又提到“Burning garbage might be one kind ofenergy source that we can use to help meet our energy needs.”,由此推出本文的语气是indifferent。indifferent不偏不倚,中立的。critical批判性的。advocating提倡的。anxious焦虑的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/urZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Sowhatisdepression?Depressionisoftenmoreaboutangerturned(1)_____thanitisaboutsadness.Butit’susually(2)_____
Theprimarypurposeofthetextisto_____.Thetextsuggeststhatthefailureofalargebusinesstohaveitsbidsforsubcon
KevinHines,amanic-depressive,was19andinoneofhisweeklydownswingsonanovercastMondaymorningin2000.Hewenttoth
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Agaragethesedaysisahighlyprizedasset,likelytoaddasmuchas10%~15%tothevalueofahouse,especiallyifit’sina
ThemoreIseeoftheInternet,themoreenthusiasticIam.We’relivingthroughaperiodofdynamicchange.Americaisaheadju
Nowadays,morepeoplearelivingclosertogether,andtheyusemachinestoproduceleisure.Asaresult,theyfindthattheirle
Nosooner______thantheaccidenthappened.
We______lastnight,butwewenttotheconcertinstead.
YouareapplyingforapositionasanEnglishteacher.WritealettertotheHeadofForeignLanguagesDepartmentto1)intr
随机试题
无痛性肉眼血尿,尿中找到癌细胞,下列哪项检查对进一步诊断最有意义
引起猩红热的主要病原菌为
A.1岁B.2岁C.3岁D.4岁E.5岁小儿T细胞分泌IL-4达成人水平的年龄是
房地产经纪机构因歇业或者其他原因终止经纪活动的,应当自办理注销登记后的()日内向原办理登记备案手续的房地产管理部门办注销手续。
2020年甲房地产开发公司为了实现多元化发展,决定并购新能源汽车领域的乙公司。甲公司用SWOT分析法对乙公司的内部环境和外部环境进行了系统评价。下列选项中属于被评估公司外部环境中的机会的有()。
1981年6月,党的十一届四中全会通过了《中国共产党中央委员会关于建国以来党的若干历史问题的决议》,标志着党在指导思想上完成了拨乱反正的任务。()
在职称评审过程中,各级评审组织几乎无法看到申报人的艺术实践能力,只能看到表格栏目里的论文和项目。在唯论文是重的标准下,音乐理论的教师还能体现一些真才实学,而表演艺术的教师则只能扬短避长______。填入画横线部分最恰当的一项是:
设函数f(x)与g(x)在区间(一∞,+∞)上皆可导,且f(x)<g(x),则必有()
Valuationofstockproridesthemostcommonformofdescription.Stockisgenerallyvaluedatcostormarketvalue,whicheveris
Accordingtoa【B1】______,about25percentofcollegestudentshaveapart-timejob.Bytheupcomingsummervacation,thisfigur
最新回复
(
0
)