首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In August, environmentalists in the Philippines vandalized(肆意破坏)a field of Golden Rice, an experimental grain whose genes had be
In August, environmentalists in the Philippines vandalized(肆意破坏)a field of Golden Rice, an experimental grain whose genes had be
admin
2018-02-08
68
问题
In August, environmentalists in the Philippines vandalized(肆意破坏)a field of Golden Rice, an experimental grain whose genes had been modified. Its seeds will be handed out free to farmers. The aim is to improve the health of children in poor countries by reducing vitamin A deficiency, which
contributes to
hundreds of thousands of premature deaths and cases of blindness each year.
Environmentalists claim that these sorts of actions are justified because genetically modified crops pose health risks. Now the main ground for those claims has crumbled. Last year a paper which was published in a respected journal found that unusual rates of tumours and deaths in rats that had been fed upon a variety of genetic modification(GM)(转基因)corn. Other studies found no such effects. But this one enabled campaigners to make a health-and-safety argument against GM crops—one persuasive enough to influence governments. After the study appeared, Russia suspended imports of the grain in question. Kenya banned all GM crops. And the French prime minister said that if the results were confirmed he would press for a Europe-wide ban on the GM corn.
There is now no serious scientific evidence that GM crops do any harm to the health of human beings. There is plenty of evidence, though, that they benefit the health of the planet. One of the biggest challenges facing mankind is to feed the 9 billion-10 billion people who will be alive and richer in 2050. This will require doubling food production on roughly the same area of land, using less water and fewer chemicals. It will also mean making food crops more resistant to the droughts and floods that seem likely if climate change is as bad as scientists fear.
If the Green revolution had never happened, and yields had stayed at 1960 levels, the world could not produce its current food output even if it ploughed up every last acre of cultivable land. In contrast, GM crops boost yields, protecting wild habitat from the plough. They are more resistant to the vagaries of climate change, and to diseases and pests, reducing the need for agrochemicals. Genetic research holds out the possibility of breakthroughs that could vastly increase the productivity of farming.
Vandalizing GM field trials is a bit like the campaign of some religious leaders to prevent smallpox inoculations: it causes misery, even death, in the name of unscientific belief.
Which of the following is NOT true according to Para. 4?
选项
A、GM crops boost the output.
B、GM crops are helpful to the wild habitat.
C、GM crops are more resistant to various disasters.
D、GM crops could vastly increase the productivity of farming.
答案
D
解析
细节题。短文第四段最后一句指出Genetic research holds out the possibility of breakthroughs that could vastly increase the productivity of farming.即遗传研究给大大提高的农业生产力带来了突破的可能性,选项D“转基因作物能够极大地促进农业生产力”与原文不符。故选项D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uwa7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、It’sColumbus’pureluck.B、Itprovesthattheearthisnotround.C、ItenrichedtheAmericanpeople.D、It’soneofthebigges
A、Allmenarecreatedequal.B、Thewoundedanddyingshouldbetreatedforfree.C、Awoundedsoldiershouldsurrenderbeforehe
A、Classmates.B、Colleagues.C、Teacherandstudent.D、Customers.C推理题。根据男士主修商业,又向女士询问这所学院里是否设有适合学习商业的学生的ESP,由此可知对话场景最有可能是学生申请海外学校
Acidrain,whichisaformofairpollution,currentlybecomesasubjectofgreatdebatebecauseofwidespreadenvironmentaldam
A、Words.B、Toneofvoice.C、Sentencestructures.D、Sounds.B四个选项均是名词(词组),与语言有关。本题在最后,应在短文末尾处找答案。themainthingincommunicating指的
A、Theysharedmanyextracurricularactivities.B、TheyhadknowneachothersincechildhoodC、Theysharedmutualfriendsinschoo
A、Thephotography.B、Thecommunicationsofficer.C、Thedoctor.D、Theplot.C父亲认为摄影很假,通讯官有点奇怪,故事情节也不可信,所以只有C是正确的。在对话中,父亲除了对医生的评价是
DueAttentionShouldBePaidtoInternetSafety1.很多网民的利益及隐私受到侵犯和威胁2.造成这种现象的原因是……3.为了提高网络安全,我认为……
Sixyearsago,aMiamiwomanwalkingthroughthehallofanofficebuildingcasuallynoticedtwomenstandingtogether.Several
A、Hesawtheofficeonhiswayhomefromwork.B、AfriendreferredhimtoDr.Carter’soffice.C、HefoundDr.Carter’snumberin
随机试题
计算机硬件系统由哪几部分组成?
ParkinSOn病的特征性病理改变是
心尖搏动增强见于
建设工程项目环境管理的目的是通过保护生态环境,使()。【2010年考试真题】
季氏将伐颛臾季氏将伐颛臾。冉有季路见于孔子,曰:“季氏将有事于颛臾。”孔子曰:“求,无乃尔是过与?夫颛臾,昔者先王以为东蒙主,且在邦域之中矣。是社稷之臣也,何以伐为?”冉有曰:“夫子欲之;吾二臣者,皆不欲也。”孔子曰
一棵树的年头越长,它的年轮越多。老周院子中枣树的年头比老李家的枣树年头长,因此,老周家的枣树比老李家的年轮多。以下哪项中的推理与题干最为类似?()
设则A-1=______.
TodayweliveinaworldwhereGPSsystems,digitalmaps,andothernavigationappsareavailableonoursmartphones.【B1】______
Unlikemostsports,whichevolvedovertimefromstreetgames,basketballwasdesignedbyonemantosuitaparticularpurpose.
A、Youcanalwaysgetitifyouask.B、Youneedtothinktwicebeforemakingaswitch.C、Bereadytotakerisksandleaveyourco
最新回复
(
0
)