首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People who question or even look down on the study of the past and its works usually assume that the past is entirely different
People who question or even look down on the study of the past and its works usually assume that the past is entirely different
admin
2013-02-16
80
问题
People who question or even look down on the study of the past and its works usually assume that the past is entirely different from the present, and that hence we can learn nothing worthwhile from the past. But it is not true that the past is entirely different from the present. We can learn much of value from its similarity and its difference.
A tremendous change in the conditions of human life and in our knowledge and control of the natural world has taken place since ancient times. The ancients could not, however, see in advance our contemporary technical and social environment, and hence have no advice to offer us about the particular problems facing us. But, although social and economic arrangements vary with time and place, man still remains man. We and the ancients share a common human nature and hence certain common human experiences and problems.
The poets bear witness that ancient man, too, saw the sun rise and set, felt the wind on his cheek, was possessed by love and desire, experienced joy and excitement as well as frustration and disappointment, and knew good and evil. The ancient poets speak across the centuries to us, sometimes more directly and vividly than our contemporary writers. And the ancient prophets and philosophers, in dealing with the basic problems of men living together in society, still have something to say to us.
We also learn from the past by considering the respects in which it differs from the present. We can discover where we are today and what we have become by knowing what the people of the past did and thought. And part of the past—our personal past and that of the race—always lives in us.
Judging from the context, the reason for the writer to talk about the poets is that______.
选项
A、they tried to talk to people who were to come after them
B、they knew good and evil better than other people
C、they were the most emotional people in their times
D、they recorded the life of ancient people in their poems
答案
D
解析
推理题。文中第二段讲到,人类始终是人类。我们与古人有着共同的本性,因而也会分享某些人类共有的体验和问题。第三段又说,诗人可以作证,古人也曾看过日出和日落,感觉过吹过脸颊上的风,被爱和欲望所支配,经历过喜悦和激动,挫折和失望,懂得了善与恶。从中可以推知,古人的诗中描述了古人的生活,以此来说明不论过去还是现在,人类分享着某些共有的体验和问题。所以正确答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/v2mO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Whatismeant【51】theword"friend"?Thedictionary【52】itas:"oneattachedto【53】byaffectionoresteem".Americansusetheword
Healthyguiltisawarningsignalthateithersomethingdangerousisabouttohappenorsomethinghasalreadyhappenedthatneed
U.S.airlinescouldslash70,000morejobsiftherewerewarwithIraqandtheU.S.governmentdidnotgivetheindustry,moreh
Onekeyquestionforthenextcenturyishowwewillprovideenergyinanenvironmentallysoundway.Aslivingstandardsris
Debbieisadivorceewholiveswithherchildren.Sheworksinadoctor’sofficeandenjoysthecontactwithpeople.Herson,J
PsychologistAlfredAdlersuggestedthattheprimarygoalofthepsyche(精神)wassuperiority.Although【1】hebelievedthatindivi
Thereareagreatmanycareersinwhichtheincreasingemphasisisonspecialization.Youfindthesecareersinengineering,in
Accordingtoasurvey,whichwasbasedontheresponsesofover188,000students,today’straditional-agecollegefreshmenare
Therearegreatcareersinwhichtheincreasingemphasisisonspecialization.Youfindthesecareersinengineering,inproduct
InZurich,aleadingcantonintheSwissConfederation,ithasbeenproposedtoteachoneforeignlanguage-English-inprimarysc
随机试题
Afterstudyinginamedicalcollegeforfiveyears,Jane______herjobasadoctorinthecountryside.
对于服药时间,峻下逐水药的服用时间是
计时观察法最主要的三种方法是()。【2004年真题】
企业发生的停工损失属于自然灾害原因造成的,应将实际发生的停工损失记入“营业外支出”科目中。()
销售保单利益确定的保险产品,存在特定情况的,应在取得投保人签名确认的投保声明后方可承保。()
韦氏智力量表V—P差异没有实际意义可见于言语能力对操作能力缺陷的补偿,因为()是两个常常受言语能力影响的操作测验。
A、 B、 C、 D、 C分母2、4、8、16、(32)、64是公比为2的等比数列,分子1、3、7、15、(31)、63是其相对应的分母减1,故所求项为,选C。
连续型随机变量χ的概率密度为,则方差D(X)为()。
陪同口译
人身权利是指公民的人身不受非法侵犯的权利,包括生命健康权、人身自由权、人格尊严权、住宅安全权、通信自由权等具体权利。人最基本、最原始的权利,享有其他各项权利的前提是()
最新回复
(
0
)