首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The "standard of living" of any country means the average person’s share of the goods and services which the country produces. A
The "standard of living" of any country means the average person’s share of the goods and services which the country produces. A
admin
2010-01-13
83
问题
The "standard of living" of any country means the average person’s share of the goods and services which the country produces. A country’s standard of living, therefore, depends first and foremost on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods" such as food and clothing, and "services" such as transport and entertainment.
A country’s capacity to produce wealth depends upon many factors, most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country’s natural resources, such as coal, gold, and other minerals, water supply and so on. Some regions of the world are well supplied with coal and minerals, and have a fertile soil and a favourable climate; other regions possess none of them.
Next to natural resources comes the ability to turn them to use. Some countries are perhaps well off in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, and for this and other reasons have been unable to develop their resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasion, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, and to produce more wealth than another country equally well served by nature but less well ordered. Another important factor is the technical efficiency of a country’s people. Industrialized countries that have trained numerous skilled workers and technicians are better placed to produce wealth than countries whose workers are largely unskilled.
A country’s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is indirectly produced through international trade. For example, Britain’s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible for her surplus manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products that would otherwise be lacking. A country’s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, provided that other countries can be found ready to accept its manufactures.
A country’s capacity to produce wealth depends on all the factors EXCEPT______.
选项
A、people’s share of its goods
B、political and social stability
C、qualities of its workers
D、use of natural resources
答案
A
解析
细节查找题。B,C,D项分别对应原文第三段第三句、第四句和第一句。故选A项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/v5mi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
AShouldJohnresignandHenryBsucceedhim,weCwouldhavehadaDmorevigorousleadership.
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemostcontroversialissueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpe
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】______theturnofthecenturywhenjazz(爵士乐)wasborn,Am
Revengeisoneofthosethingsthateveryoneenjoys.Peopledon’tliketotalkaboutit,though.Justthesame,thereisnothing
Somepeoplefeelsadaboutglobalizationbecausetheybelieveitwill______Whatisthewriter’sattitudetowardsglobalizatio
BeautycontestsinBritainarenow______TheattitudeofNicolasBakertowardsbeautycontestsisthat______
Canyoucompressyourspeechintofiveminutesduetolimitedtimeforthemeeting?
A:IgambledawayallthemoneyIwonfromthelotterylastweek.B:______
Shewasslimandhelikedherthatway.Sohecalledalawyer.Theresultwasacontract.Accordingtothedocument,thefresh-f
A.MaybetodayismyluckydayB.ItwillbesocooltowinitC.wecanbetheluckywinnerA:Hey,didyouhearthat?Thelottery
随机试题
(2013年第73题)男性,82岁。体型较消瘦,3个月前口服葡萄糖耐量试验诊为糖尿病,平时空腹血糖6.5~7.2mmol/L,餐后2小时血糖12.14mmol/L,有冠心病心衰病史10年,结肠癌术后5年。为控制血糖,应首选的药物是
关于月经周期中宫颈黏液的变化,下列各项正确的是
电镜下细胞内充满电子透明的分泌颗粒的细胞是
女,42岁。阵发性心悸3年,无心跳间歇感,发作时按摩颈动脉心悸可突然停止。发作时心电图显示:心室率190次/分,逆行P波,QRS波群形态与时限正常。该患者最可能的诊断是()
西医的手癣,在中医中被命名为__________。
基金投资者在“买进”与“卖出”基金环节一次性支出的费用是()。
“一个完善的人,必定具备思维力、意志力和心力。思维力是认识之光,意志力是品性之能,心力是爱”,因此人的本质是理性、意志和心。()
银行家算法在解决死锁问题中是用于()的。
下列方程中有一个是一阶微分方程,它是[].
A、 B、 C、 D、 B形式化证明方法用来证明一个协议是安全的,它是人们所希望的,但是一般的协议安全性是不可判定的,所以形式化证明的方法不能有效防范黑客攻击,故选B。
最新回复
(
0
)