首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Read the newspaper article below about Japanese investment. For each question (23-28), choose the correct answer. Mark one let
Read the newspaper article below about Japanese investment. For each question (23-28), choose the correct answer. Mark one let
admin
2014-03-08
56
问题
Read the newspaper article below about Japanese investment.
For each question (23-28), choose the correct answer.
Mark one letter (A, B or C) on your Answer sheet.
JAPAN INCREASES TRADE AND INVESTMENT IN ASIA
Japan has been the most powerful country in Asia, but it had little trade with the region until now. Now, Japan is doing more trade with Asia than with the rest of the world.
In 1985, the US was Japan’s main customer; Japan exported a third more to the US than to Asia. Now, Asia buys 30% more than the US and three times as much as Europe. Japanese imports from Asia increased by 150% between 1985 and 1995. Japan’s imports amount to $ 60 billion from Asia in 1993, compared to $ 50 billion from the US and $ 24 billion from Europe.
In 1994, Japan invested $7. 7 billion in Asia. During the next few years, 75% of Japan’s direct investment will be there. Japanese investment in the region is now $64 billion, as against US investment of $ 26 billion, or German investment of $ 7 billion. Thailand expects new Japanese investment to reach $ 8 billion by 1998. Already, Japan controls 90% of Thailand’s auto market. Labour costs in Japan are high, so Japanese companies are setting up in countries where workers get paid much less; an increasing number of Japan’s employees now live outside Japan.
Japan is setting up companies in countries like Malaysia and Thailand because
选项
A、they can manufacture better cars.
B、investment has increased in recent years.
C、labour is much cheaper there.
答案
C
解析
从文中最后一段第三句“…,so Japanese companies are setting up in countries where workers get paid much less;”得知,日本公司偏向在劳动力比较低廉的国家选址建厂。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/v7bO777K
本试题收录于:
BEC初级阅读题库BEC商务英语分类
0
BEC初级阅读
BEC商务英语
相关试题推荐
•Lookatthestatementsbelowandtheinformationaboutrecruitmentontheoppositepage.•Whichrecruitment(A,B,CorD)do
ReadthistextaboutanItaliancarcompany.Choosethebestwordtofillineachgap.Foreachquestion(19—33)markoneletter
Readthearticlebelowaboutrecruitingandmanagingstaffandthequestionsontheoppositepage.Foreachquestion13—18,mark
A.PersonalAssistanttotheManagerofanInternationalFinanceCompanyTheidealcandidatewillbeanexperiencedandhigh
Readthearticlebelowaboutonlineexchanges,atypeofinternetbusiness.Choosethebestwordorphrasetofilleachgapfrom
Readthearticlebelowaboutdoingbusinessonline.ChoosethebestwordorphrasetofilleachgapfromA,B,CorDontheopp
Readthisadvertisement.ChoosethebestwordtofilleachgapfromA,B,CorDtheoppositepage.Foreachquestion(19-33),ma
Readthearticlebelowaboutchoosingthebestonlineadvertisingcampaign.Inmostofthelines(34-45),thereisoneextra
Readthearticlebelowaboutchoosingthebestonlineadvertisingcampaign.Inmostofthelines(34-45),thereisoneextra
Weexpectalldebtstobesettledwithinsevendays.Pleasenotecreditcardsarenotaccepted.Youcanpay______.
随机试题
患者,形体肥胖,痰多,胸闷而痛,气短喘促,肢体沉重,苔白腻,脉滑,治宜选
下列有关糖异生的正确叙述是
异卵双生小牛中观察到血型嵌合体,彼此间可进行相互的皮肤移植,可得出以下结论
血小板生理功能和生理性止血,错误的是
个人外汇买卖业务中,钞买价往往比汇买价要低,而钞卖价则总是比汇卖价要高。()
文饰作用:指人们在受挫折后会想出各种理由原谅自己或为自己的失败辩解的现象。下列不属于该类现象的一项是:( )
民事义务的含义与分类。[山东大学2011年研]
A.AnUndergroundHomeIsDiscoveredB.SomeBuildingsDoNotRequireNaturalLightC.ADesignerDescribesHisHousesD.Homes
BlastsfromthePast1.Volcanoesweredestructiveinancienthistory.Notbecausetheywerebigger,butbecausethecarbondi
Itisverydifficulttoanswerthosequestions.Wehave______answeringthosequestions.
最新回复
(
0
)