首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Something very unusual happened about 80,000 years ago, as Earth’s last ice age was getting started. Sea levels that had been dr
Something very unusual happened about 80,000 years ago, as Earth’s last ice age was getting started. Sea levels that had been dr
admin
2014-05-30
59
问题
Something very unusual happened about 80,000 years ago, as Earth’s last ice age was getting started. Sea levels that had been dropping for thousands of years—as more and more water became trapped in expanding glaciers(冰川)—suddenly rose, according to a new study. Then after a few thousand years, the levels fell again. Although the researchers haven’t found the cause of this phenomenon, they say the findings could force at least a partial rethinking of the mechanisms governing Earth’s climate.
For the past several hundred thousand years, our planet seems to have followed a fairly regular climate cycle. About every 100,000 years, kilometers-thick ice sheets form atop the northernmost reaches of North America, Europe, and Asia and extend well into the mid-latitudes. The ice sheets also tie up so much seawater that ocean levels can drop by over 100 meters. Then, after about 90,000 years, the glaciers retreat and land reappears, until the next ice age begins. The last ice age ended about 11,000 years ago.
Various researchers going back nearly a century have attempted to isolate the cause of the ice-age cycle. They have uncovered several factors —periodic changes in Earth’s orbit around the sun, for example—that seem to be in play. But so far no one has presented the definitive answer.
In the recently published Science, a team doesn’t so much solve the puzzle as reinforce the uncertainties about how the ice-age cycle behaves. What they’ve found is very strong evidence that when Earth should have been preparing for the last ice age, the seas rose.
The researchers found that sea level 80,000 years ago had rebounded to the point where it rose 1 meter higher than it is today. And it could have risen quite quickly, as much as 2 meters per century, says geochemist Jeffrey Dorale of the University of Iowa.
That suggests the glaciers were melting at a tremendous rate. Even half that rate would still be "a major finding," Dorale says. So it "has major implications for future concerns with sea-level change."
The study "shows persuasive evidence" for a surge in sea level about 80,000 years ago, says geologist Daniel Muhs of the U.S. Geological Survey in Denver. He says the findings help make a "powerful" argument for the phenomenon. Still mysterious, however, are other data, taken from Barbados and New Guinea, that also suggest rising sea level about 80,000 years ago but not nearly as much of a change. It means, Muhs says, "that there is much about interpreting the geologic(地质学的)record of sea-level variation that we still do not understand."
What does "the puzzle"(Line 1, Para. 4)refer to?
选项
A、The cause of the ice-age cycle.
B、The duration of an ice-age cycle.
C、Whether the ice-age cycle is related to the changes in Earth’s orbit.
D、How fast the seas rose when the ice-age cycle was about to start.
答案
A
解析
第4段提到的“puzzle”是针对第3段讨论的话题的,第3段讨论的主题是“冰河时代周期循环的原因”,而该段最后一句提到至今为止,没有人能找到其确切的原因,所以在第4段称之为“puzzle”,由此可见,puzzle指的是“冰河时代周期循环的原因”,因此,本题应选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vM17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Hasyourchildcrackedabookthissummer?Althoughadultsoftenjumpatthechancetocatchupontheirreadingduringvaca
Inthemidstofaperiodofrapidlanguageextinction,withalanguageestimatedtodieeverytwoweeks,linguistshavefounda
Apunctualpersonisinthehabitofdoingeverythingatthepropertimeandisneverlateinkeepinganappointment.Theunpunc
A、Shehastochangethetimeforthetrip.B、Shehasn’tdecidedwheretogonextmonth.C、Shecan’taffordthetimeforthetrip
Allourdreamshavesomethingtodowithourfeelings,fears,longings,wishes,needsandmemories.Ifapersonishungry,orti
A、Thelevelofeducationvariesaroundtheworld.B、Theeconomists’attitudestopopulationdiffergreatly.C、Thelivingstandar
A、ThemeritsanddrawbacksofalargepopulatioaB、Thedisadvantagesofalargepopulation.C、Theadvantagesofasmallpopulati
中国消费价格指数2月份下降1.6%,使中国所面临的经济问题中增添了通货紧缩威胁。作为通货膨胀主要衡量指标的消费价格指数成为负数。在通货膨胀率变成负数时,经济学家称其为通货紧缩。通货紧缩会使下滑的经济状况更加恶化,因为商品价格下降使消费者倾向于推迟购买,直到
A、ShehasdecidednottogotoAustralia.B、Shehasn’tmadeadecisionwhattodo.C、HerfriendjustreturnedfromAustralia.D、
A、Bothspeakerslikedspaceexploration.B、ThewomanappreciatedthefilmonTVverymuch.C、Thewomanwasimpressedbytheexpl
随机试题
职业道德是人们在________中所应遵循的行为规范的总和。
由不同国籍的多家银行共同投资成立的,具有东道国法人资格的合资银行为________。
关于心电信息管理系统应用价值的表述,正确的是
马兜钤的功效有
以非手术治疗为主的肝脏疾病是()
深圳皇岗区的一加工企业与国外某公司签订一份来料加工合同,由外方提供价值60万美元的原料。该批货物属于非法检货物,成交方式为CIF广州.外商在本国投保了一切险。国外的生产厂家把谚批货物装入集装箱,货物运至深圳皇岗口岸,收货人与检验人员验货时发现有一部分货物变
社会工作者孙娜与一对争吵的中年夫妻进行了面谈。在面谈中,孙娜得知夫妻两人感情一直不错,但这半年来,妻子发现自己身体不太舒服,经常感到疲劳无力,去医院检查也没有发现什么严重的疾病,但是她发现丈夫对自己的抱怨几乎没什么反应,觉得丈夫不关心自己,常常为生活中出现
在Excel中,一个工作簿可以包含的工作表是()。
MaryMcCarthy’ssatiresarecouchedinaprosestylethathasaclassicprecision.
Abreakthrough(突破)intheprovisionofenergyfromthesunfortheEuropeanEconomicCommunity(EEC)couldbebroughtforwardb
最新回复
(
0
)