首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What do the extraordinarily successful companies have in common? To find out, we looked for correlations. We know that correlati
What do the extraordinarily successful companies have in common? To find out, we looked for correlations. We know that correlati
admin
2014-03-02
60
问题
What do the extraordinarily successful companies have in common? To find out, we looked for correlations. We know that correlations are not always reliable; nevertheless, in the 27 survivors, our group saw four shared personality traits that could explain their longevity (长寿).
Conservatism in financing.
The companies did not risk their capital gratuitously (无缘无故地). They understood the meaning of money in an old-fashioned way; they knew the usefulness of spare cash in the kitty. Money in hand allowed them to snap up (抓住) options when their competitors could not. They did not have to convince third-party financiers of the attractiveness of opportunities they wanted to pursue. Money in the kitty allowed them to govern their growth and evolution.
Sensitivity to the world around them.
Whether they had built their fortunes on knowledge or on natural resources, the living companies in our study were able to adapt themselves to changes in the world around them. As wars, depressions, technologies, and politics surged and ebbed (潮起潮落), they always seemed to excel at keeping their feelers out, staying attuned to whatever was going on. For information, they sometimes relied on packets carried over vast distances by portage and ship, yet they managed to react in a timely fashion to whatever news they received. They were good at learning and adapting.
Awareness of their identity.
No matter how broadly diversified the companies were, their employees all felt like parts of a whole, lord Cole, chairman of in the 1960s, for example, saw the company as a fleet of ships. Each ship was independent, but the whole fleet was greater than the sum of its parts. The feeling of belonging to an organization and identifying with its achievements is often dismissed as soft. But case histories repeatedly show that a sense of community is essential for long-term survival. Managers in the living companies we studied were chosen mostly from within, and all considered themselves to be stewards of a longstanding enterprise. Their top priority was keeping the institution at least as healthy as it had been when they took over.
Tolerance of new ideas.
The long-lived companies in our study tolerated activities in the margin: experiments and eccentricities that stretched their understanding. They recognized that new businesses may be entirely unrelated to existing businesses and that the act of starting a business need to be centrally controlled. W.R. Grace, from its very beginning, encouraged autonomous experimentation. The company was founded in 1854 by an Irish immigrant in Peru and traded in guano, a natural fertilizer, before it moved into sugar and tin. Eventually, the company established Pan American Airways. Today it is primarily a chemical company, although it is also the leading provider of kidney dialysis(透折) services in the United States.
By definition, a company that survives for more than a century exists in a world it cannot hope to control. Multinational companies are similar to the long-surviving companies of our study in that way. The world of a multinational is very large and stretches across many cultures. That world is inherently less stable and more difficult to influence than a confined national habitat. Multinationals must be willing to change in order to succeed.
These four traits form the essential character of companies that have functioned successfully for hundreds of years. Given this basic personality, what priorities do the managers of living companies set for themselves and their employees?
In what way are multinational companies similar to the long-surviving companies studied?
选项
A、Keeping central control.
B、Willing to change.
C、Saving money in an old-fashioned way.
D、Choosing managers from within the company.
答案
B
解析
文章倒数第二段讲述的就是跨国公司的生存之道,段落最后一句话“Multinationals must be willing to change in order to succeed.”就是这段内容的一个小结,意思是跨国公司要想成功就必须学会变通。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vNQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Severalloudspeakersare______fromtheceilingandwecanhearthespeakerveryclearly.
ThecharacterofEuropeaneducationdemandsthatthestudentdevelop【C1】______andsocialindividuality.TheAmericanstudentis
ThecharacterofEuropeaneducationdemandsthatthestudentdevelop【C1】______andsocialindividuality.TheAmericanstudentis
Despitehisunsuccessfulcareer,hewas______tothinkthatheatleasthadawarmfamilytoturnto.
Thesixtieshavebeenmisunderstood.Itwasnotaradicaldecade,asthetermradicaliscommonlyusedinconnectionwiththose
Thesixtieshavebeenmisunderstood.Itwasnotaradicaldecade,asthetermradicaliscommonlyusedinconnectionwiththose
Thesixtieshavebeenmisunderstood.Itwasnotaradicaldecade,asthetermradicaliscommonlyusedinconnectionwiththose
AnumberofbookslikeReadingFacesandBodyLanguagehave【C1】______theindividual’stendencytobroadcastthingsthroughallm
OnlytheChinesehavesuccessfully______pandasandraisedtheirbabiesincaptivity.
Agrowingnumberofcompaniesarenowtryingtoserve"segmentsofone".Theyattemptto______theirofferandcommunicationtoe
随机试题
收益率曲线反映了市场的利率期限结构,对于收益率曲线不同形状的解释产生了不同的期限结构理论,主要包括()
根据下列材料回答问题。2013年末全国共有群众文化机构44260个,比上年末增加384个,其中乡镇文化站34343个,增加242个。年末群众文化机构从业人员164355人,比上年末增加8127人。群众文化机构实际使用房屋建筑面积3389.4万平方米,比上
在中国境内两处或两处以上取得工资、薪金所得的纳税人,其纳税地点为__________。
下列对出租的住宅概念表述正确的是()。
环境保护措施落实情况调查应包括()
在某工程网络计划中,工作M的最早开始时间和最迟开始时间分别为第15天和第18天。其持续时间为7天。工作M有两项紧后工作,它们的最早开始时间分别为第24天和第26天,则工作M的总时差和自由时差( )。
某企业月末编制试算平衡表时,因“现金”账户的余额计算不正确,导致试算平衡中月末借方余额合计为168000元,而全部账户月末贷方余额合计为:160000元。则“现金”账户()。
若a、b、c为等比数列,且公比不为1,a、2b、3c成等差数列,则=_________.
“学生表”中有“学号”、“姓名”、“性别”和“入学成绩”等字段。执行如下SQL命令后的结果是:Selectavg(入学成绩)From学生表Groupby性别
WhenItellpeoplethatI’maprofessorofcommunication,theyoftenareconfused【C1】______whattheterm"communication"means.
最新回复
(
0
)