首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As the world’s urban population gets bigger, cities are struggling to provide the basic services that their residents need. One
As the world’s urban population gets bigger, cities are struggling to provide the basic services that their residents need. One
admin
2013-02-03
50
问题
As the world’s urban population gets bigger, cities are struggling to provide the basic services that their residents need. One of the most pressing problems is public transport. Now let’s look at the crisis facing the city of London.
In no time in history has there been such a mass migration of people from countryside to city as is happening now. By the year 2030, it’s estimated that more than two thirds of the world’s population will be living in cities, twice as many as today. This means that the problems faced by cities today--overcrowding, poor housing, unemployment, poverty, and lack of food and water will be twice as bad in the this century, unless we find solutions soon.
Another crucial issue facing cities today is how to provide good transport links to service the commercial, cultural and leisure needs of their inhabitants. Today, many of the world’s major cities are already struggling to cope with out-of-date transport infrastructures. How they will cope with the additional demands placed on them has not yet been addressed.
London is a good example of the problems facing many major urban centres. It was the world’s first megacity and the first with a population of a million people. Its expansion was made possible by the invention of the steam engine, which, among other things, powered the world’s first underground railway.
Today, London has one of the world’s most extensive transport systems. But, because it was the first city to build a railway network, much of the infrastructure--the trains and buses, the tracks and tunnels--is now hopelessly out-of-date, and needs urgent modernization.
London’s future success depends very much on transport. The city lies at the heart of Britain’s road and rail networks and problems in London can rapidly affect other areas of the country. On an average morning, over ground trains bring passengers to stations on the outskirts of the city, and they then continue their journeys by underground, bus or taxi.
Over a million people travel into central London every clay from outside the city. They, and the people who live in London, want a public transport system that is frequent, safe, reliable, affordable and environmentally friendly. What they often get, however, falls far short of that ideal.
Commuters complain about delays, unreliability, cost and pollution, while businesses worry about the problems their staff have getting to work on time. Companies also face high costs for delivering goods and services in a city where congestion means that cars today travel at the same speed as horse-drawn carriages did in the last century.
Yet car ownership continues to grow. The proportion of London households that own a car grew from just over 10 per cent in the early 1950s to over 60 per cent today. 20 per cent of house-holds now own two or more cars.
As the city has become increasingly congested and polluted, there has been a growing realization that action is needed. However, precisely what should be clone is hotly debated. Some people have called for cleaner fuels and strict controls on exhaust emissions. Others say more effort must be put into persuading people not to use their cars, perhaps by charging people to drive into London. There does seem to be agreement on one thing, though--that until London’s public transport system is improved, people will continue to use their cars.
This raises the all important questions of where the money is going to come from. Until about 10 years ago, most public transport in Britain was owned and paid for by the government. But in the last decade, most train and bus networks have been privatized.
The government says that the private sector should take most, but not all, of the responsibility for public transport. In London, the underground railway system known as the "Tube" is likely to be where this policy is first put into practice. The government admits that it cannot afford to modernize the Tube system alone. Instead, it wants to form a partnership with private companies, so that they provide some of the money.
How many people pay a visit to central London every day?
选项
答案
Over a million
解析
文中第七段开头,Over a million people travel into central London every day…,即每天进入伦敦市中心的人口超过一百万。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vUyK777K
本试题收录于:
A类竞赛(研究生)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
A类竞赛(研究生)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
WhilebaseballisoftendescribedasthenationalsportoftheUnitedStatesofAmerica,itprobablydevelopedfromaneighteent
Winecanbemadewithredgrapesorwhitegrapes,and,especiallyinthecaseofredwines,anumberofdoctorshavereportedth
SummaryListentothepassage.Forquestions26—30,completethenotesusingnomorethanthreewordsforeachblank.Identityt
Whichofthefollowingstatementsbestdescribetheconditionofthepassengers?
ThestudentislookingfortheEconomichistoryoffice.
DemographicindicatorsshowthatAmericansinthepostwarperiodweremoreeagerthanevertoestablishfamilies.Theyquickly
Youaresupposedtobeasecretarywhoisgoingtonotifythestaffofashorttourattheweekendorganizedbythecompany.The
Whenthetelevisionisgood,nothing—notthetheater,notthemagazines,ornewspapers—nothingisbetter.Butwhentelevisionis
Bandscomeandgo.Somebecomefamous.Othersdon’t.Someenjoygreatwealth.Othersmakenothing.Butwhy?Sometimestheyjust
Amanis48yearsold.Heaskstheothermanhowoldheis.Theothermananswers:"IamtwiceasoldasyouwerewhenIwasas
随机试题
"Congratulations,Mr.Jones,it’sagirl."Fatherhoodisgoingtohaveadifferentmeaningandbringforthadifferentrespo
A.红霉素B.罗红霉素C.克拉霉素D.克林霉素E.四环素与奥美拉唑一替硝唑三联治疗胃溃疡的是
39.关于司法的表述,下列哪些选项可以成立?()(2007年司考,卷一,第54题)
居住区内道路分为居住区道路、小区路、组团路和宅间小路,下列关于它们的表述哪项是不确切的?
关于中标人违法行为应承担的法律责任的规定,下列表述中错误的是()。
债券型理财产品中汇率风险,表现为本外币汇率的不可预测性。()
性格的个别差异主要表现在________和________两个方面。
一个圆形的草地中央有一个与之同心的圆形花坛,在花坛圆周和草地圆周上各有3个不同的点,安放了洒水的喷头,用直管将这些喷头连上,要求任意两个喷头都能被一根水管连通,问最少需要几根水管?(一根水管上可以连接多个喷头)
A、Familydebts.B、Banksavings.C、Monthlybills.D、Spendinghabits.D细节题。文中提到,如果你想省钱(cutcorners),你应该注意到一个明显的方面,那就是你的消费习惯(spendi
A、Thetestwillprobablyincludethenotes.B、Thetestwillprobablynotincludethenotes.C、Thecoursewillneednotesforthe
最新回复
(
0
)