首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Thus far, there is little evidence to suggest that technology will reduce inequality; indeed it may only intensify inequality. T
Thus far, there is little evidence to suggest that technology will reduce inequality; indeed it may only intensify inequality. T
admin
2016-06-10
44
问题
Thus far, there is little evidence to suggest that technology will reduce inequality; indeed it may only intensify inequality. Technology is costly and it is generally impossible to introduce advances to everyone at the same time. So who gets this access first? As we travel further and further along the electronic frontier through advances such as telecommuting (在家办公) and the Internet, the poor may be isolated from mainstream society in an " information ghetto (贫民窟) " .
Drawing on a survey, the Census Bureau (国家调查局) estimated that only 6. 8 percent of households earning less than $ 10,000 had home computers, compared to 61. 7 percent of those with incomes of $ 75,000 or more. This issue goes beyond individual interest or lack of interest in computers.
The technological advances of the present and future may not be equally beneficial to men and women. Many studies have shown that computer games, which serve as an important means of early socialization to computers, typically involve sports or skills associated with the traditional male role. As a result computers camps have become mainly male settings.
Like money, food, and other resources, technology is unevenly distributed within societies and throughout the world. The technology gap is widening rather than narrowing. Although nations are exchanging technical data more freely than before, critical technology transfer is often kept back. The technology exported to developing countries may be poorly suited to the conditions of their economies and workplaces.
According to the writer, "information ghetto" is caused by______.
选项
A、the strict control of information
B、the rapid technological advances
C、the complete isolation of the poor
D、the existence of mainstream society
答案
B
解析
题干意为“‘信息贫民窟’是由…引起的”。由第一段第一句“技术增加了人与人之间的不平等”以及后面讲到的“总是富人先获得使用先进技术的权利”可知,这样的不平等是由技术的迅速发展而造成的,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vYiK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
ItwasbecauseIwantedtobuyadictionary______Iwentdowntownyesterday.
By"...challengesexplanation"(theendofPara.1)theauthormeansthat______.Fromthepassagewelearnthat______.
Thefirstparagraphmainlytellsusthat______.Thispassageismainlyconcernedwith______.
A、Black.B、Brown.C、White.D、Gray.BWhat’sthecolorthewomanchooses?本题为推理判断题。女士说“Ithinkbrownisokay.”显然她选择了棕色。故B正确。
Thefirsttrainingclassforemployeesofstate-ownedenterprises,sponsoredbytheStateDevelopmentandPlanningCommissionan
ItisknowntousthatEnglishisnotasoldasChinese,butitiswidelyusedbymostpeopleallovertheworld.Englishspeake
Ifyouarenotabletoattendyourappointmentwithyourdoctor,orneedtochangeittoamoreconvenienttime,itisimportant
Itisclearthatsomepeoplewhoparticipateinexercisetrainingwilldevelopinjuriestotheirbones,muscles,andjoints(关节).
A、Comfortable,withaviewofthemountain.B、Comfortable,withaviewofthesea.C、Verylarge,withfreemeals.D、Verylarge,
A、Hedrovetowork.B、Hetookataxitowork.C、Hetookabustowork.D、Hegotaliftfromothers.D男士说谢谢女士开车送他去上班,女士说不用谢,并表示在上
随机试题
患者,女,29岁,左侧面神经麻痹5天,左眼闭合露睛,饮水外露,体质尚可,用药宜首选
酯苷醇苷
甲乙丙三人按份共有一匹马,其中甲占1/2,乙和丙各占1/4。下列哪一表述是正确的?
我国应坚持开发与节约并重、节约优先的方针,按照()原则,大力推进节能节水节地节材,加强资源综合利用,全面推行清洁生产,完善再生资源回收利用体系,形成低投入、低消耗,低排放和高效率的节约型增长方式。
在施工阶段,为了达到质量控制的目标,监理工程师应当做好的工作包括( )。
A、 B、 C、 D、 D本题属于位置类,主要考察了图形位置关系中的平移问题,第一组图形中,第一列,第三列黑块每次向上移动一格,触顶后返到底部。第二列,第四行黑块每次向下移动一格。第二组图形中,第一列图形每次
简要回答下列有关10Mb/s以太网的问题。简述10BaseT以太网系统的特点。
•Readthearticlebelowaboutthedifficultiesofmanagingasmallbusiness,andthequestionsontheoppositepage.•Foreachq
Non-VerbalCommunicationInthistalk,wearegoingtotalkaboutthedefinitionofnon-verbalcommunication,dimensionsof
LamarOdom,thestarforwardintheNBA,isknownforhisoutsizedloveofcandy,sometimeseating【C1】______bagsofchocolatean
最新回复
(
0
)