首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Researchers have reconstructed an ancient human genome (基因组) for the first time, thanks to the discovery of a 4000-year-old stra
Researchers have reconstructed an ancient human genome (基因组) for the first time, thanks to the discovery of a 4000-year-old stra
admin
2023-02-20
27
问题
Researchers have reconstructed an ancient human genome (基因组) for the first time, thanks to the discovery of a 4000-year-old strand of hair in Greenland permafrost (永冻土). Experts say that similar techniques could be employed in many other ways, such as analyzing the DNA of South American mummies or crime victims.
The sample was taken from one of four strands of hair collected in Greenland by Danish archaeologists in the 1980s. The hairs are the only known human remains from the earliest people to settle in Greenland. A chance conversation alerted University of Copenhagen researcher Eske Willerslev, who was just back from two unsuccessful months in Greenland searching for human remains to test for DNA, to the sample, which had been stored at the National Museum of Denmark for more than 20 years.
Once they had the hairs in their possession, Willerslev and colleagues set about sequencing the sample. The team used dozens of sequencing machines to identify and map DNA fragments in the hair shafts, a process that took nearly 2 months. The data revealed more than 80% of the genome, coverage comparable to what can be done with a modern human genome.
"From the DNA, we can tell a lot about the individual," says Willerslev. "He had brown eyes, brown skin, a tendency to baldness, and dry earwax." The researchers have named him "
Inuk
," which means "man" or "human" in Greenlandic.
The genome also sheds light on where the man’s relatives came from. When the researchers compared his DNA with that collected from more than 40 Arctic and native North American populations, they concluded that the first people to settle in Greenland were related to groups now living in northeastern Siberia. The analysis also revealed that these first colonists were not the ancestors of the Inuit who live on the island now.
The researchers say that when it comes to ancient DNA, the Greenland sample may amount to low-hanging fruit. The hair had been preserved by cold for thousands of years, ideal conditions for recovering DNA. "Working with these young permafrost samples is worlds apart from working with older, non-permafrost samples," says Adrian Briggs, a researcher at the Max Planck Institute. He notes that the Greenland sample contains tens of thousands of times more DNA than typically found in Neandertal and early modern human samples from warmer environments.
Yet the discovery shows that with ever-cheaper genetic sequencing and faster computers, it is possible to recover a full nuclear DNA sequence from an ancient human, even when the genome is broken into tiny fragments. The nicest thing this paper shows is that the application of next-generation sequencing techniques is really going to expand what we can do with ancient DNA.
According to the researchers, the genetic sequencing techniques ________.
选项
A、need improving
B、are promising
C、must be computer-assisted
D、will not be limited to DNA studies
答案
B
解析
最后一段的内容强调了基因测序技术的用处,而第2句中的nicest,is really going to expand…等词都表明基因测序技术有很好的前景,因此,本题应选B。虽然最后一段第1句提到了“基因测序技术”,第2句提到了“下一代的测序技术”,这表明了测序技术的发展趋势,但其中并没有提及研究人员是否觉得现在的基因测序技术不够好、需要进一步完善,因此,A的观点不正确;该段第1句确实提到了使用基因测序技术同时也会使用计算机,但这只是对事实的陈述,并不涉及研究人员对计算机的看法,因此C中的must be没有原文依据;原文并没有提到基因测序技术是否会应用到DNA以外的研究,固此,D也是没有原文依据的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vfvD777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Itwasthedistrictsportsmeeting.Myfootstillhadn’thealed(痊愈)froma(n)【C1】________injury.Ihad【C2】________whetherornot
Itwasthedistrictsportsmeeting.Myfootstillhadn’thealed(痊愈)froma(n)【C1】________injury.Ihad【C2】________whetherornot
Itwasthedistrictsportsmeeting.Myfootstillhadn’thealed(痊愈)froma(n)【C1】________injury.Ihad【C2】________whetherornot
Regretisascommonanemotionasloveorfear,anditcanbenearlyaspowerful.So,inanewpaper,tworesearcherssetabout
Regretisascommonanemotionasloveorfear,anditcanbenearlyaspowerful.So,inanewpaper,tworesearcherssetabout
Thefourth-gradersatChicago’sMcCormickElementarySchooldon’tknowChineseissupposedtobehardtolearn.Formost,whosp
TheconceptoftheHellenisticperiodinancienthistoryhasprovedusefulbutalso________,withscholarsdisagreeingontheda
ManyiceresearchersbelievethatthemeltingGreenland,ifitcontinues,willaddatleastthreefeettoglobalsealevelsby2
随机试题
对在6个月内连续两次被出具监管警示函仍未改正的基金管理公司或基金代销机构,该公司或机构在分发或公布基金宣传推介材料前,将基金宣传推介材料自报送中国证监会之日起()日后,若符合相关规定,方可使用。
夫颛臾,昔者先王以为东蒙主,且在邦域之中矣,是社稷之臣也。
用煮沸灭菌法杀灭芽孢至少需多长时间
患者,男性,70岁,肝移植术后第1天,护士长安排1名护士专对该患者进行24h监护,该种护理属于
下列哪种人员不能在证券交易所进行证券交易()。
抗日民主政权时期负责审理第一审民刑案件的是()。
某黏性土样做不同围压的常规三轴压缩试验,试验结果莫尔包线前段弯曲、后段基本水平,则该试验应是( )。
建立高效的风险管理部门应当固守的两个基本准则是()。
关于在客流高峰和应急运输状况下调用班线客车开行包车请示的批复(2012)×运客15号×市运管处:贵处《关于在客流高峰期和应急运输时可以临时调用班线客车开行包车的请示》收悉,现将请示内容及涉及问题批复明确如下
IDCardForanewstudent,theIDcardwillbemailedtohis/hermailingaddressapproximately【L5】______workingdaysafterh
最新回复
(
0
)