首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What is so special about intuitive talent? Extensive research on brain skills indicates that those who score as highly intuitive
What is so special about intuitive talent? Extensive research on brain skills indicates that those who score as highly intuitive
admin
2013-11-29
66
问题
What is so special about intuitive talent? Extensive research on brain skills indicates that those who score as highly intuitively on such test instruments as the Myers-Briggs Type Indicator tend to be the most innovative in strategic planning and decisionmaking. They tend to be more insightful and better at finding new ways of doing things. In business, they are the people who can sense whether a new product idea will "fly" in the marketplace. They are the people who will generate ingenious new solutions to old problems that may have festered for years. These are the executives that all organizations would love to find.
But, surprisingly, organizations often thwart, block, or drive out this talent--the very talent they require for their future survival! At the very least, most organizations lack well- established human-capital programs designed to search for and consciously use their employees’ intuitive talent in the strategic-planning process. As a result, this talent is either not used, suppressed, or lost altogether.
Typically, highly intuitive managers work in an organizational climate that is the opposite of that which would enable them to flourish and to readily use their skills for strategic decisionmaking. This climate can be characterized as follows: New ideas are not readily encouraged. Higher managers choose others who think much as they do for support staff. Unconventional approaches to problemsolving encounter enormous resistance. Before long, the intuitive executive begins to emotionally withdraw, slowly but surely reducing his or her input and often leaving the organization altogether.
To achieve higher productivity in the strategic-planning and decisionmaking process, clearly what is needed is an organizational climate in which intuitive brain skills and styles can flourish and be integrated with more-traditional management techniques. The organization’s leadership must have a special sensitivity to the value of intuitive input in strategic decisionmaking and understand how to create an environment in which the use of intuition will grow, integrating it into the mainstream of the organization’s strategic-planning process.
Which of the following does NOT describe intuitive talents?
选项
A、They are innovative in strategic planning.
B、They are good at finding new approaches to old problems.
C、They are the executives that all organizations would love to find.
D、They are fully utilized.
答案
D
解析
D(他们受到重用。)没有用于描写天才。第一段第二句提到A(他们在策划方面富于创新);第一段第三句提到B(他们善于发现处理老问题的新方法。);第一段最后一句提到了C(他们是所有机构都想找的管理人员。)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vhhO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Inthelate20thcentury,informationhasacquiredtwomajorutilitarianconnotations.Ontheonehand,itisconsideredanecon
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominentcases【21】thetrialo
AmericaLosesaGreatPublicThinkerArthurMiller’sdeathlastweekmeantmorethanthelossofanoutstandingplaywright.
Itisadreamworld,wherechemistscanturnasow’searintoasilkpurse,wherebioengineerscanputalittlebitofasheepi
Itisadreamworld,wherechemistscanturnasow’searintoasilkpurse,wherebioengineerscanputalittlebitofasheepi
Theyearsbetween1870and1895broughtenormouschangestothetheaterintheUnitedStatesastheresidentcompanywasundermi
Thereis______conflictinginformationonhowmuchironwomenneedintheirdiet.
Attitudesofrespect,modestyandfairplaycangrowonlyoutofslowlyacquiredskillsthatparentsteachtheirchildrenoverm
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling,【1】ofinformationhavenothingtodowithit.Am
Beforetheconstructionoftheroad,itwasprohibitivelyexpensivetotransportanyfursorfruitsacrossthemountains.
随机试题
唾液淀粉酶经透析后水解淀粉的能力降低,其原因是
阿托品抗感染中毒性休克的主要原因是:
肠梗阻非手术治疗中,矫正全身生理紊乱的主要措施是
患儿,11月龄。母乳喂养,未添加辅食,近1个月出现反应迟钝,嗜睡,间断出现手足、头震颤,面色苍黄,应采取的措施是()
编制试算平衡表时,也包括只有期初余额而没有本期发生额的账户。()
Accordingtothefirstparagraph,thegrandfatherresentedThecriticsofthesocialsecuritysystembelievethatit
标准ASCⅡ码用7位二进制位表示一个字符的编码,其不同的编码共有()。
Herearesixty-fivestories.Amongthem,________youfindatleastafewyou’llenjoyandcaretoremember.
NeitherTomnorhisparents_____athome.
A、Sheisunabletoswim.B、Shedoesn’tlikeswimming.C、Shedoesn’tliketheboy.D、Shehasnotimetoswim.D题目询问女士的话是什么意思。对话中女
最新回复
(
0
)