首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Chess(国际象棋)must be one of the oldest games in the world. An Arab traveler in India in the year 900 wrote that it was played "lon
Chess(国际象棋)must be one of the oldest games in the world. An Arab traveler in India in the year 900 wrote that it was played "lon
admin
2014-10-28
55
问题
Chess(国际象棋)must be one of the oldest games in the world. An Arab traveler in India in the year 900 wrote that it was played "long, long ago". Chess was probably invented in India. And it has been played everywhere from Japan to Europe since 1400. The name "chess" is interesting. When one player is attacking the other’s king, he says, in English, "check". When the king has been caught and cannot move anywhere, he says "check mate". These words come from Persian. "Shah mat" means "the king is dead". That is when the game is over, and one player has won.
Such an old game changes very slowly. The rules have not always been the same as they are now. For example, at one time the queen could only move one square at a time. Now she is the strongest piece on the board. It would be interesting to know why this has happened!
Chess takes time and thought, but it is a game for all kinds of people. You don’t have to be a master chess player in order to enjoy it. It is not always played by two people sitting at the same table. The first tune the Americans beat the Russians was in a match played by radio. Some of the chess masters are able to play many people at the same time. The record was set when one man played 400 games! It is said that some people play chess by post. This must make chess the slowest game in the world.
One player has won the game when ______.
选项
A、he attacks the other player’s king
B、the other player’s king can only move one square
C、the other player’s king can not move anywhere
D、he says "check" to the other player
答案
C
解析
细节推理题。题目询问何时一方赢得比赛。根据文中首段,可以推断出如果“国王”被捉住,且不能移动时,一方才赢得了比赛。因此选项C为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vlMK777K
本试题收录于:
大学英语三级B级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级B级
大学英语三级
相关试题推荐
Idecidedtostoptohavelunch______Iwasfeelingveryhungry.
He(success)______inwritingabookwiththehelpofhisfatherlastyear.
DearSirorMadam,I’mverygladtointroducemyselftoyou.MynameisThomas.I’mstudyingintheChineseDepartmentinNo
A—cornerB—halfwaylineC—goalD—centerforwardE—penaltyF—net
______beforeMr.McmullenleavesforShanghaithedayaftertomorrowweshouldhaveawonderfuldinnerparty.
A、I’vegotsomethingtodo.B、That’simportant.C、OK,thankyon.D、Oh,noproblem.D该题考查对对方询问的应答能力,考点是回答可能性,关键词是couldyou“你能……吗”
A、Inacollege.B、Notveryeasy.C、English.D、Therearefourcourses.C该题考查对对方提问的应答能力,考点是对特殊疑问句的回答,关键词是what。A项的回答是地点,对应的问题是where
(honest)______speaking,heisnotatopstudentinmyclass.
Iwillbelate______Ileaveimmediately.
Whydidn’tpeoplebegintouseunmannedvehiclesinunderseaexplorationuntilrecently?Itisbecauseofthe______.Whenmus
随机试题
维生素C不具有的性质是()。
预防小儿结核病的有效措施是
宪法的渊源形式
A、 B、 C、 D、 A
某厂为满足生产要求,拟建设一个总储量为1500m3的液化石油气储罐区。该厂所在地区的全年最小频率风向为东北风。在其他条件均满足规范要求的情况下,该储罐区宜布置在厂区的()。
发行申请未获核准的上市公司,自中国证监会作出不予核准的决定之日起一年内不得再次提出新股发行申请。()
下列关于产品生命周期策略的说法,正确的有()。
()明显违反了从业人员职业操守中监管规避的准则。(2010年上半年)
关于限制领取导游证的情形,以下说法错误的是()。
机械损伤、化学物质的腐蚀或人体本身自身有的基因缺陷等因素可能会造成牙铀质永久性的缺损和牙齿内部结构的损伤,严重时还会造成牙齿缺失。目前修复牙齿的方法主要是利用非生物材料或人造的填充物修补牙齿,以及直接将种植义齿插人上下颌骨以替代缺少的牙齿,但这些方法都容易
最新回复
(
0
)