首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For more than two decades, U. S. courts have been limiting affirmative-action programs in universities and other areas. The lega
For more than two decades, U. S. courts have been limiting affirmative-action programs in universities and other areas. The lega
admin
2017-07-09
41
问题
For more than two decades, U. S. courts have been limiting affirmative-action programs in universities and other areas. The legal rationale is that racial preferences are unconstitutional, even those intended to compensate for racism or intolerance. For many colleges, this means students can be admitted only on merit, not on their race or ethnicity. It has been a divisive issue across the U. S., as educators blame the prolonged reaction to affirmative-action for declines in minority admissions. Meanwhile, activists continue to battle race preferences in courts from Michigan to North Carolina.
Now, chief executives of about two dozen companies have decided to plunge headfirst into this politically unsettled debate. They, together with 36 universities and 7 non-profitable organizations, formed a forum that set forth an action plan essentially designed to help colleges circumvent court-imposed restrictions on affirmative action. The CEOs’ motive: "Our audience is growing more diverse, so the communities we serve benefit if our employees are racially and ethnically diverse as well" , says one CEO of a company that owns nine television stations.
Among the steps the forum is pushing: finding creative yet legal ways to boost minority enrollment through new admissions policies; promoting admissions decisions that look at more than test scores; and encouraging universities to step up their minority outreach and financial aid. And to counter accusations by critics to challenge these tactics in court, the group says it will give legal assistance to colleges sued for trying them. " Diversity diminished by the court must be made up for in other legitimate, legal ways, " says, a forum member.
One of the more controversial methods advocated is the so-called 10% rule. The idea is for public universities—which educate three-quarters of all U. S. undergraduates—to admit students who are in the top 10% of their high school graduating class. Doing so allows colleges to take minorities who excel in average urban schools, even if they wouldn’t have made the cut under the current statewide ranking many universities use.
What has been a divisive issue across the United States?
选项
A、Whether affirmative action should continue to exist.
B、Whether this law is helping minorities or the white majority.
C、Whether racism exists in American college admission.
D、Whether racial intolerance should be punished.
答案
B
解析
事实细节题。第一段第四句提到,“这在整个美国范围内引起了争议”,注意句中it指的是上文提到的“限制平等权利法案的做法”。该句中as引导的原因状语从句解释了引起争议的原因,即教育者们认为它造成了少数民族录取率的降低。因此,引起争议的是限制平等权利法案的影响,排除A项。B项虽然与文中论述不完全一样,但它其实就等于说“这种做法到底是有利于哪一方”,因此是正确答案。第一段主要论述的是“种族照顾政策”,不是“种族歧视”或“不容忍行为”,排除C项和D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vtbZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
VintonCerf,knownasthefatheroftheInternet,saidonWednesdaythattheWebwasoutgrowingtheplanetEarthandthetimeha
BernardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedStatesbyapplyingnewsocialresearchfindingsonthe
YouwanttocontributetoProjectHopebyofferingfinancialaidtoachildinaremotearea.Writealettertothedepartmentc
Whatshapesmoralemotionsinthefirstplace?Theanswerhaslongbeenevolution,hutinrecentyearsthere’sanincreasingapp
Iftheideaofdutywasobsolete,howwouldsocietyfunction?Nobodywouldreportforwork,nobodywouldbotheraboutpayingthe
Counteringtheirexpectations,biologistsworkinginBangladeshhavefoundathrivingpopulationof6,000Irrawaddydolphins,a
Inthedrinkingstudy,publishedonDecember5inPublicHealth,tworesearchersanalyzeddataon8,236nonsmokersfromtheNat
Theideathatpeoplemightbechosenorrejectedforjobsonthebasisoftheirgenesdisturbsmany.Such【C1】______may,however,
随机试题
驾驶机动车在这个路口允许掉头。
合成蛋白质后才由前体转变而成的氨基酸是
A、拉贝洛尔B、普萘洛尔C、阿替洛尔D、酚妥拉明E、哌唑嗪选择性阻断β1受体的药物是
根据文景时期肉刑改革的内容,文帝时期最后确定取代斩右趾的刑罚是()。
依据《建设项目环境保护管理条例》,建设单位若未按规定申请建设项目竣工环境保护验收或延期验收,依照相关规定对其采取的处罚可以有()。
()表示不动产需求量变动对不动产价格变动的反应程度。
下列措施中,能够降低企业销售物流运输成本的是()。
某公司生产和销售A产品,6月份现金收支的预计资料如下:(1)6月1日的现金余额为520000元。(2)产品售价117元/件,4月份销售11400件,5月份销售12600件,6月预计销售18500件,7月预计销售20000件。根据经验,商品售出后当月可收回货
男,51岁。因运动障碍到医院就诊,经多项检查,发现第四脑室附近肿瘤压迫小脑绒球小结叶,下列运动障碍最明显的是
课程
最新回复
(
0
)