首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
We do not know when man first began to use salt, but do know that it has been used in many different ways throughout history. Hi
We do not know when man first began to use salt, but do know that it has been used in many different ways throughout history. Hi
admin
2016-01-01
54
问题
We do not know when man first began to use salt, but do know that it has been used in many different ways throughout history. Historical evidence shows, for example, that people who lived over three thousand years ago ate salted fish. Thousands of years ago in Egypt, salt was used to preserve the dead.
In the Roman Empire, one of the most important roads was the one that carried salt from the salt mines to Rome. Guards were stationed along the route to protect against salt thieves. The guards received their pay in salt, hence the English word salary. Any guard who fell asleep while on duty was said to be not worth his salt, is still used today in English to refer to a person felt to be incapable of doing a job.
In the modem world salt has many uses beyond the dining table. It is used in making glass and airplane parts, in the growing of crops, and in killing weed. It is also used to make water soft, to melt ice on roads and highways, to make soap, and to fix colors in cloth.
Salt can be obtained in various ways besides being taken from mines underground. Evaporation of salt water from the ocean or salt water lake or small seas is one of the more common processes for manufacturing salt. In Australia it can even be taken from "salt bush". Yet, however it is obtained, salt will continue to play an important role in the lives of men and women everywhere.
Which of the following statement is NOT true?
选项
A、Salt is used in making soap.
B、Salt is used in melting ice.
C、Salt is used in killing weeds.
D、Salt is used in evaporating water.
答案
D
解析
同样是对照第三段,发现并没有提到D项“盐用来蒸发水分”,正确答案是D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vuTC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
The______oftheoldergenerationsisoftenratherdifferentfromthatoftheyoungergeneration.
Ihearmanyparentssayingthattheirteenagechildrenarerebelling,andIwishitwereso.Attheiragetheyoughttobe【B1】__
Ihearmanyparentssayingthattheirteenagechildrenarerebelling,andIwishitwereso.Attheiragetheyoughttobe【B1】__
Jobseekersarediscoveringthatsmokingcanendangertheircareers.Newspaperclassifiedadvertisementsfrequently【B1】______tha
Jobseekersarediscoveringthatsmokingcanendangertheircareers.Newspaperclassifiedadvertisementsfrequently【B1】______tha
Theagriculturerevolutioninthenineteenthcentury【B1】______twothings:theinventionoflabor-saving【B2】______andthedevelop
Theagriculturerevolutioninthenineteenthcentury【B1】______twothings:theinventionoflabor-saving【B2】______andthedevelop
Hewasverybusyyesterday,otherwisehe______tothemeeting.
Wediscussedthisproblemforseveraldays,butcouldn’tcometoa(n)______.
随机试题
这个标志是何含义?
行政组织平行分部化的基本方式是()
Duringthelastvacation,IvisitedmanyareasoftheUnitedStates______Ihadneverseenbefore.
药品检验工作的基本程序为
能够诊断“无脑儿”需要在
一列火车驶过车站时,站台边上观察者测得火车鸣笛声频率的变化情况(与火车固有的鸣笛声频率相比)为()。
儿童的痛觉是随着年龄增长而发展的,表现为痛觉感受性越来越低。()
2005年全国1%人口抽样调查数据显示,至2005年11月1日零时全国31个省、自治区、直辖市和现役军人的总人口为130628万人,比2000年11月1日零时第五次全国人口普查的总人口增加了4045万人,增长3.2%;年平均增加809万人,年平均增长0.6
0.50
WanttoBe100?ListentoThese5Centenarians(百岁老人)FiveneighborsatacentralMissouriretirementcommunitywhoareall
最新回复
(
0
)