首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Advantages of Public Transport A)A new study conducted for the World Bank by Murdoch University’ s Institute for Science and Tec
Advantages of Public Transport A)A new study conducted for the World Bank by Murdoch University’ s Institute for Science and Tec
admin
2020-06-08
61
问题
Advantages of Public Transport
A)A new study conducted for the World Bank by Murdoch University’ s Institute for Science and Technology Policy(ISTP)has demonstrated that public transport is more efficient than cars. The study compared the proportion of wealth poured into transport by thirty-seven cities around the world. This included both the public and private costs of building, maintaining and using a transport system.
B)The study found that the Western Australian city of Perth is a good example of a city with minimal public transport. As a result, 17% of its wealth went into transport costs. Some European and Asian cities, on the other hand, spent as little as 5%. Professor Peter Newman, ISTP Director, pointed out that these more efficient cities were able to put the difference into attracting industry and jobs or creating a better place to live.
C)According to Professor Newman, the larger Australian city of Melbourne is a rather unusual city in this sort of comparison. He describes it as two cities: A European city surrounded by a car-dependent one. Melbourne’ s large tram network has made car use in the inner city much lower, but the outer suburbs have the same car-based structure as most other Australian cities. The explosion in demand for accommodation in the inner suburbs of Melbourne suggests a recent change in many people’ s preferences as to where they live.
D)Newman says this is a new, broader way of considering public transport issues. In the past, the case for public transport has been made on the basis of environmental and social justice considerations rather than economics. Newman, however, believes the study demonstrates that "the auto-dependent city model is inefficient and grossly inadequate in economic as well as environmental terms".
E)Bicycle use was not included in the study but Newman noted that the two most "bicycle friendly" cities considered—Amsterdam and Copenhagen—were very efficient, even though their public transport systems were—"reasonable but not special".
F)It is common for supporters of road networks to reject the models of cities with good public transport by arguing that such systems would not work in their particular city. One objection is climate. Some people say their city could not make more use of public transport because it is either too hot or too cold. Newman rejects this, pointing out that public transport has been successful in both Toronto and Singapore and, in fact, he has checked the use of cars against climate and found "zero correlation". G)When it comes to other physical features, road lobbies are on stronger ground. For example, Newman accepts it would be hard for a city as hilly as Auckland to develop a really good rail network. However, he points out that both Hong Kong and Zurich have managed to make a success of their rail systems, heavy and light respectively, though there are few cities in the world as hilly.
H)In fact, Newman believes the main reason for adopting one sort of transport over another is politics: "The more democratic the process, the more public transport is favoured." He considers Portland, Oregon, a perfect example of this.
I)Some years ago, federal money was granted to build a new road. However, local pressure groups forced a referendum over whether to spend the money on light rail instead. The rail proposal won and the railway worked spectacularly well. In the years that have followed, more and more rail systems have been put in, dramatically changing the nature of the city. Newman notes that Portland has about the same population as Perth and had a similar population density at the time.
J)In the UK, travel times to work had been stable for at least six centuries, with people avoiding situations that required them to spend more than half an hour travelling to work. Trains and cars initially allowed people to live at greater distances without taking longer to reach their destination. However, public infrastructure did not keep pace with urban sprawl, causing massive congestion problems which now make commuting times far higher.
K)There is a widespread belief that increasing wealth encourages people to live farther out where cars are the only viable transport. The example of European cities refutes that. They are often wealthier than their American counterparts but have not generated the same level of car use. In Stockholm, car use has actually fallen in recent years as the city has become larger and wealthier.
L)A new study makes this point even more starkly. Developing cities in Asia, such as Jakarta and Bangkok, make more use of the car than wealthy Asian cities such as Tokyo and Singapore. In cities that developed later, the World Bank and Asian Development Bank discouraged the building of public transport and people have been forced to rely on cars—creating the massive traffic jams that characterize those cities.
M)Newman believes one of the best studies on how cities built for cars might be converted to rail use is The Urban Village report, which used Melbourne as an example. It found that pushing everyone into the city centre was not the best approach. Instead, the proposal advocated the creation of urban villages at hundreds of sites, mostly around railway stations.
N)It was once assumed that improvements in telecommunications would lead to more dispersal in the population as people were no longer forced into cities. However, the ISTP team’ s research demonstrates that the population and job density of cities rose or remained constant in the 1980s after decades of decline. The explanation for this seems to be that it is valuable to place people working in related fields together. "The new world will largely depend on human creativity, and creativity flourishes where people come together face-to-face."
The fact that houses in Melbourne’s inner suburbs are largely demanded indicates that people shift to a new perception on where to live.
选项
答案
C
解析
根据关键词“inner suburbs”定位于C段最后一句.“The explosion in demand for accommodation in the inner suburbs of Melbourne suggests a recent change inmany people’s preferences as to where they live.”题干 “houses are largely demanded”对应原文“explosion in demand for accommodation”,且整句话为原文的改写。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/w1P7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
EatingOurYoung[A]AtFeltonvilleSchoolofArtsandSciences,amiddleschoolinapoorneighborhoodofPhiladelphia,thescho
WhySustainableBuildingsNeedtoFocusonCommunityAndCollaboration?[A]Accordingtothegovernment,buildingsintheUKacco
DoBritain’sEnergyFirmsServethePublicInterest?[A]Capitalismisthebestandworstofsystems.Lefttoitself,itwillemb
Onceitwaspossibletodefinemaleandfemaleroleseasilybythedivisionoflabour.Menworkedoutsidethehomeandearnedth
A、Shethoughtitwasboring.B、Sheenjoyedthepaintings.C、Shehasn’tseenityet.D、Shewishedshecouldaccompanytheman.B
A、Hethoughthemightrentit.B、Hedecidedhewouldbuyit.C、Hefeltitwastooexpensiveforhim.D、Hewasunsurewhetherto
BernardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedStatesbyapplyingnewsocialresearchfindingsonthe
A、Itspowerbillreaches£9millionayear.B、Itsellsthousandsoflightbulbsaday.C、Itsuppliespowertoanearbytown.D、I
A、Theirlongerlifespans.B、Fewerhomehelpersavailable.C、Theirpreferenceforprivateservices.D、Moreofthemsufferingseri
TheAmericanWorkplaceIsBroken.Here’sHowWeCanStartFixingIt.[A]Americansareworkinglongerandharderhoursthanever
随机试题
A.保湿剂B.油脂性基质C.水溶性基质D.抗氧剂E.防腐剂栓剂中的对羟基苯甲酸酯类是用作()。
做器械推举练习,膝关节伸时,髋关节的运动是()。
根据资本不同部分在剩余价值生产中的不同作用,可以把全部资本划分为()
治疗阴虚血燥型闭经,应首选的方剂是()
A、乳剂破裂B、乳剂絮凝C、乳剂分层D、乳剂转相E、乳剂酸败乳化剂类型改变导致
某公司拥有一栋旧写字楼,《房屋所有权证》记载的建筑面积为460m2。因年久失修,经房屋鉴定部门鉴定为危房,由上级总公司批准改建,建筑面积可增至600m2,该公司认为建600m2的写字楼经济上不合算,擅自建成建筑面积1000m2的写字楼。现该公司欲以该新建写
采用工程项目总承包模式的建设工程项目,发包人可将()等一系列工作全部发包给一家承包单位。
近年来的舌尖安全问题不得不让人们反思,究其原因有多方面:企业大打“价格战”,为降低成本非法使用劣质、有毒原料,为求利润丧失道德良心,而违法成本过低使企业以身试法;法律不健全,监管不到位,各监管部门职能交叠,监管边界模糊,易出现监管盲区;消费者维权意识薄弱,
EnvironmenthastakenratherabackseatpoliticallysincetheEarthsummitinRiodeJaneironearlyfiveyearsago.【C1】______t
Todayinmind-bendinglycoolstuffthatnanoparticles(纳米粒子)cando:AteamofresearchersatRiceUniversityinTexashasdemonst
最新回复
(
0
)