首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Global energy demand is expected to triple by mid-century. The earth is unlikely to run out of fossil fuels by then, given its v
Global energy demand is expected to triple by mid-century. The earth is unlikely to run out of fossil fuels by then, given its v
admin
2010-06-10
59
问题
Global energy demand is expected to triple by mid-century. The earth is unlikely to run out of fossil fuels by then, given its vast reserves of coal, but it seems unthinkable that we will continue to use them as we do now. It’s not just a question of supply and price, or even of the disease caused by filthy air. The terrorist assault on the World Trade Center raises other scary scenarios: how much easier would it be to crack open the Trans-Alaska pipeline and how much deadlier would it be to bomb a nuclear plant than to attack a wind arm?
Skeptics may recall the burst of enthusiasm for conservation and renewable power when oil prices quadrupled in the 1970s. State-funded energy research and development surged, while tax incentives boosted solar, wind and other alternatives to petroleum and the atom. But when oil supplies loosened and prices dropped in the early 1990s, governments lost interest. In the state of California, subsidies evaporated, pushing wind companies into bankruptcy.
Clean energy has long way to go. Only 2.2% of the world’s energy comes from "new" renewables such as small hydroelectric dams, wind, solar and geothermal. How to boost that share--and at what pace--is debated in industrialized nations--from Japan, which imports 99.7 % of its oil, to Germany, where the nearby Chernobyl accident turned the public against nuclear plants, to the U.S., where the Bush Administration has strong ties to the oil industry. But the momentum toward clean renewables is undeniable. How soon we reach an era of clean, inexhaustible energy depends on technology. Solar and wind energies are intermittent: When the sky is cloudy or the breeze dies down, fossil fuel or nuclear plants must kick into compensate. But scientists are working on better ways to store electricity from renewable sources.
While developed nations debate how to fuel their power plants, however, some 1.6 billion people--a quarter of the globe’s population--have no access to electricity or gasoline. Many spend their days collecting firewood and cow dung, burning it in primitive stoves that belch smoke into their lungs. To emerge from poverty, they need modern energy. And renewables can help. From village-scale hydropower to household photovoltaic systems to bio-gas stoves that convert dung into fuel.
Ultimately, the earth can meet its energy needs without fouling the environment. "But it won’t happen," asserts Thomas Johansson, an energy adviser to the United Nations Development Program, "without political will." To begin with, widespread government subsidies for fossil fuels and nuclear energy must be dismantled to level the playing field for renewables. Moreover, government should pressure utility to meet targets for renewable sources of energy.
选项
A、it will do great harm to the inadequate reserves of coal
B、it is deadly if terrorists attack a nuclear plant
C、it will limit the development of many other alternatives
D、there will be a wider gap between developed and developing countries
答案
B
解析
这是一道细节题。文章第一段指出:恐怖主义分子的袭击引发了其他的恐怖画面——与袭击一个风力发电厂相比,炸开横跨阿拉斯加的输油管道会多么容易,轰炸核电站会多么致命?这说明,对于利用核能,作者最担心的是恐怖分子轰炸核电站。B说“如果恐怖分子袭击核电站,那将是致命的”,这与文章的意思符合。文章第一段说的是“世界上的煤矿储量非常大”,说明A不对;文中说的是“税收优惠促进了替代石油和原子能的太阳能、风力以及其他能源的开发”,说明C不对;文中没有提到D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/w3sa777K
本试题收录于:
MBA联考(英语)题库专业硕士分类
0
MBA联考(英语)
专业硕士
相关试题推荐
Nameshavegainedincreasingimportanceinthecompetitiveworldofhighereducation.Ascollegesstriveformarketshare,they
Eachyear,hundredsofthousandsofpeoplediefromheartattack,aleadingcauseofdeath.IntheLandmarkPhysicians’HealthS
TravelaroundJapantoday,andoneseesforeignresidentsholdingawide______ofjobs.
Theprimarypurposeofthepassageisto______.TheauthorcitesthecaseofJohannBachofenmainlyto______.
Weshouldmakeaclear______betweenthetwoscientifictermsforthepurposeofourdiscussion.
Theauthorclaimsthatgoodscience______.Itcanbeinferredfromthepassagethatscientistsofthe18thcentury______.
Oneofthemosteminentofpsychologists,ClarkHull,claimedthattheessenceofreasoningliesintheputtingtogetheroftwo
Afterhisuncledied,theyoungman______thebeautifulestatewithwhichhechangedfromapoormantoawealthynoble.
Globalenergydemandisexpectedtotriplebymid-century.Theearthisunlikelytorunoutoffossilfuelsbythen,givenitsv
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad(21)______the$100abarrelmark.Thereasonsforthe
随机试题
市政决策的主要特征是__________。
A.十二指肠球部溃疡B.胰源性溃疡C.浅表性胃炎D.胃窦溃疡BillrothⅡ式胃大部切除术适用于
A.阻碍分泌过多的激素合成B.对抗激素对组织器官的作用C.利用激素之间生理效应的拮抗作用D.利用靶腺激素对促激素的负反馈作用E.利用激素之间的允许作用螺内酯治疗原发性醛固酮增多症
使用空调采暖、制冷的公共建筑应当实行室内()控制制度。
【2015年真题】根据《建设工程安全生产管理条例》,下列工程中需编制专项施工方案并组织专家进行论证审查的是()。
下列关于在中国境内填写票据和结算凭证的表述中,正确的是()。
在出版市场活动中,出版资源的配置最终要通过出版企业经济活动的具体成果出版物表现出来。所以,出版物与山版资源的关系是出版物市场与出版资源市场之间关系形成的基础。没有出版物的生产、流通和消费,就无所谓出版资源的优化配置;没有出版物市场,出版资源市场就没有存在的
MoststudentsingradesK-12attendschoolfor6to7hoursaday,180daysperyear.Someschoolsofferextendedlearningbyad
Atthebeginningherefusedtotakeanyresponsibilitybuthehadtoendupby______.
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowritearesume.Youshouldwriteatleast150wordsfollowingtheoutli
最新回复
(
0
)