首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Identification of Goals I. Introduction 1)the importance of identification of goals for your life and future 2)two questions
The Identification of Goals I. Introduction 1)the importance of identification of goals for your life and future 2)two questions
admin
2018-04-04
54
问题
The Identification of Goals
I. Introduction
1)the importance of identification of goals for your life and future
2)two questions
—Why do people need 12 years of schooling?
—Why does everyone follow the same【T1】?【T1】______
II. The normal process of studying
1)the learning process
—alphabets, words, sentences, lessons,【T2】, subjects, the curriculum【T2】______
2)things not learnt: the【T3】of the unsaid fact【T3】______
—School, college and other courses act as tools to achieve our goal
and dream.
—Dreams can’t be realized if we don’t invest time to gather
【T4】.【T4】______
III. How to achieve goals?
1)【T5】the plan【T5】______
2)work towards your goal accomplishment in short bursts
3)match the practical curve with the【T6】【T6】______
IV. How to set goals?
1)who set the goal
—We ourselves【T7】our goals.【T7】______
—We pursue【T8】in the direction of our goals.【T8】______
2)how to set the goal
—set an【T9】goal【T9】______
—divide it into small modules and complete them all
—【T10】them together to achieve the goal【T10】______
【T8】
The Identification of Goals
Good afternoon, everyone. I’m glad to have a lecture with you. Today’s lecture is about the identification of goals, which may seem to be a big topic, but really important for your life and future.
Last night, sitting by the window and gazing into the stars, I momentarily went back to my school days. I was just thinking why we are made to go to school and college and supposed to complete a particular course in a specific span of time. I mean, why do I need 12 years of schooling?(1)Why is it that everyone follows the unchallengeable cycle of Montessori—school— college—graduation—postgraduation—work? Then a theory just seeped into my mind, following the electrifying whiz of a busy mosquito that comfortably kissed my ears and buzzed away.
Starting from school, we learn the alphabets, the words, and the sentences. Sentences lead to lessons, lessons to chapters and chapters to a subject. Many subjects form an academic year’s curriculum. Upon clearing the exams we step onto the next year of education. Though we did follow the entire procedure sub-consciously and ceremoniously, we never learnt the moral of the unsaid fact. The fact is that school, college and other courses act as tools to achieve our goal and dream. We might dream of being a doctor, engineer, or lawyer but without proper investment of time to gather intellectual content, our dreams are useless.
Every action in life is to satisfy a specific purpose. Purpose or need initiates planning and action on the part of the doer.(5)The person, who wants to accomplish a specific goal, first chalks out the plan. The plan is like an ideal curve. By being regular in his duties and responsibilities, he works towards his goal accomplishment in short bursts. After every burst or period of time, he tries to match his practical curve followed to accomplish the goal with the ideal curve set in the process of planning. The closer the ideal and the practical curves are, the more is the probability of the goal being achieved in the set time.
(7)In short we identify: our goals ourselves, but planning of education system is just done by the education ministry of our age.(8)Once we have identified our goals, we pursue specialized courses in the direction of our goals. This is done in a systematic manner, starting from the basics like schooling to major specialization like engineering. But many a time it so happens that we lose track and wander around trying to reach unreachable goals.
Only realistic goals are reachable.(9)Set achievable goals. After goal setting, break it down into small modules, which have to be achieved within certain time frames. Once all modules have been completed, the integration of them all accomplishes the set goal!
So, before the end of today’s lecture, do not hesitate to ask me any questions if you have met anything confusing. And I do hope the lecture today will be of great help in your future life.
选项
答案
specialized courses
解析
本题为细节题。讲座提到Once we have identified our goals,wepursue specialized courses in the direction of our goals.即一旦我们确定目标,就要朝着目标的方向去学习专门的课程。因此填入specialized courses。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wFxK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Manypeoplenowadayssavemoneyto______fortheiroldage.
AlthoughIspoketoheraboutthematterseveraltimes,shetooklittle______ofwhatIsaid.
[A]covering[I]little[B]clear[J]fog[C]slowly[K]immediately[D]walking[L]named[E]trucks[M]outskirts[F]surr
[A]covering[I]little[B]clear[J]fog[C]slowly[K]immediately[D]walking[L]named[E]trucks[M]outskirts[F]surr
A、Preparingapresentation.B、Goingforacarrace.C、PlayingwithRoger.D、Doingherhomework.D本题考查行为。由句(6)可知,达芙妮今天在做课后作业。因此D为
A、Driedfish.B、Russiandelicacies.C、Noodles.D、Meat.D本题考查细节。由句(4)可知,男士称火车途中会停站几次,每个站台上都可以买到当地人售卖的食物,包括鱼干和其他种类的俄罗斯小吃,还有可以用开水加热
A、Low-alcoholbeer.B、Fruitordessert.C、Booksaboutwine.D、Anexpensivedecoration.B本题考查细节。由句(8)可知,男士告诉女士如果客人喝酒,带瓶酒最好不过了,如果不
A、Goshopping.B、Tidythehouse.C、Gotochurch.D、Visitrelatives.A本题考查行为。由句(5一1)可知,女士说有人告诉她圣诞节后一天是购物的好日子。由句(5—2)可知,男士表示赞同,并告诉
A、Therearetoomanypeople.B、Thereisnopartyatnight.C、Heknowseverybodythere.D、It’snicetomeetdifferentpeoplether
随机试题
射血分数是指
沙眼衣原体患者感染新生儿的最常见途径是
【2007年第67题】为控制大体积混凝土的裂缝,采用下列哪项措施是错误的?
净资产越大,说明个人拥有的财富越多,可以通过()方式来提高家庭的净资产。
代理人滥用代理权的行为有()
某小区,最近有业主向物业投诉:每天夜晚入睡的时候,他在家总能听到“嗒、嗒、嗒……”的敲击声,非常影响他的休息,让物业企业给予解决。该物业服务企业的工作人员小王先到投诉业主的家里了解情况,实地观察现场的声音来源。虽然基本判明了声音的来源,但没有贸然的上业主家
将下旬扩展成100字左右的语段。“不如意事常有八九”,我们要以平常心待之。
如何理解固定资本更新是资本主义经济危机周期性存在的物质基础?
Readthefollowingarticleaboutresponsibilityforthenaturalenvironmentandthequestionsontheoppositepage.Foreach
SomeSuggestionsforPessimists[A]Obesityandsmokingmaybethemostconspicuouscausesofillnessinthiscountry,butphysi
最新回复
(
0
)