首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In some countries where racial prejudice is acute, violence has so come to be taken for granted as a means of solving difference
In some countries where racial prejudice is acute, violence has so come to be taken for granted as a means of solving difference
admin
2014-02-27
65
问题
In some countries where racial prejudice is acute, violence has so come to be taken for granted as a means of solving differences, that it is not even questioned. There are countries where the white man imposes his rule by brute force; there are countries where the black man protests by setting fire to cities and by looting and pillaging. Important people on both sides, who would in other respects appear to be reasonable men, get up and calmly argue in favor of violence —as if it were a legitimate solution, like any other. What is really frightening, what really fills you with despair, is the realization that when it comes to the crunch, we have made no actual progress at all. We may wear collars and ties instead of war-paint, but our instinct remain basically unchanged. The whole of the recorded history of the human race, that tedious documentation of violence, has taught us absolutely nothing. We have still not learnt that violence never solves a problem but makes it more acute. The sheer horror, the bloodshed, the suffering means nothing. No solution ever comes to light the morning after when we dismally contemplate the smoking ruins and wonder what hit us.
The truly reasonable men who know where the solutions lie are finding it harder and harder to get a hearing. They are despised, mistrusted and even persecuted by their own kind because they advocate such apparently outrageous things as law enforcement. If half the energy that goes into violent acts were put to good use, if our efforts were directed at cleaning up the slums and ghettos, at improving living-standards and providing education and employment for all, we would have gone a long way to arriving at a solution. Our strength is sapped by having to mop up the mess that violence leaves in its wake. In a well-directed effort, it would not be impossible to fulfill the ideals of a stable social program. The benefits that can be derived from constructive solutions are everywhere apparent in the world around us. Genuine and lasting solutions are always possible, providing we work within the framework of the law.
Before we can even begin to contemplate peaceful co-existence between the races, we must appreciate each other’s problems. And to do this, we must learn about them: it is a simple exercise in communication, in exchanging information. "Talk, talk, talk," the advocates of violence say, "all you ever do is talk, and we are none the wiser." It’s rather like the story of the famous barrister who painstakingly explained his case to the judge. After listening to a lengthy argument the judge complained that after all this talk, he was none the wiser. "Possibly, my Lord," the barrister replied, "none the wiser, but surely far better informed." Knowledge is the necessary prerequisite to wisdom: the knowledge that violence creates the evils it pretends to solve.
What is the best title for this passage?
选项
A、Advocating Violence.
B、Violence Can Do Nothing to Diminish Race Prejudice.
C、Important People on Both Sides See Violence As a Legitimate Solution.
D、The Instincts of Human Race Are Thirsty for Violence.
答案
B
解析
这是一道主旨题。文章第一段指出:在一些种族歧视严重的国家,暴力是想当然的一种解决分歧的方法,甚至是毋庸置疑的方法;在有些国家,白人利用暴力实行镇压统治;而有的国家,黑人通过放火、抢掠等进行反抗;就连双方表现得较为理智的大人物似乎也认为暴力是一种合法的解决问题的方案;但是,暴力永远解决不了问题,反而会使问题变得更加严重。第二段指出:那些知道解决方法的真正理智的人们却越来越难以得到发言的机会,因为他们倡导诸如依法治理明显出格的事情等,所以他们遭到同类的轻视、误解甚至迫害;由于我们必须清理暴力所留下的烂摊子,所以我们的力量被削弱了。第三段指出:在我们开始思考种族间和平共处的方案之前,我们必须正确评价各自的问题;要想做到这一点,我们就必须互相了解各自的问题。这说明,本文主要讲的是:暴力解决不了种族歧视问题。B说“暴力难以消除种族歧视”,这可以表达文章的主题。A与文章的意思相反:C只是文章第一段中提到的一个细节,不能表达文章的中心意思;文中只是说“在有些国家,白人利用暴力实行镇压统治:而在有的国家,黑人通过放火、抢掠等进行反抗”,并没有说“人类的本性是嗜暴性”,所以D不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wTO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AnunendingflowofprivateandpubliccriticismsuggeststhatthepeopleoftheUnitedStatessuffer【C1】______government,natio
ANotlongafterGalileo’stime,SirIsaacNewtoninventedBanotherkindofTelescopeCwhichheusedmirrorsDinsteadoflenses.
Youwereknockeddownbyataxitheotherday;apasser-bysentyoutothehospital.Writealettertothepersontoexpressyou
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcoursesshouldhavegrownby254percentduringaperiod
Writealettertoyourcousin,whoisgoingtotakethecollegeentranceexaminationandfeelsstressed,givinghersomesuggest
Whethertoteachyoungchildrenasecondlanguageisdisputedamongteachers,researchersandpushyparents.Ontheonehand,ac
Youshouldwriteabout100wordsonANSWERSHEET2.Donotsignyourownnameattheendoftheletter.Use"LiMing"instead.
Ineverycultivatedlanguagetherearetwogreatclassesofwordswhich,takentogether,comprisesthewholevocabulary.First,
Formaleconomicforecastingisusuallybasedona(1)_____theoryastohowtheeconomyworks.Sometheoriesarecomplicated,an
EducationisallenormousandexpensivepartofAmericanlife.Itssizeismatchedbyitsvariety.DifferencesinAmericans
随机试题
A.分泌性腹泻B.渗出性腹泻C.吸收不良性腹泻D.动力性腹泻E.渗透性腹泻下述疾病分别属于何种腹泻细菌学痢疾()
急性胰腺炎时,关于淀粉酶下列说法正确的是
小建中汤中配伍芍药的意义是()
一英国公民在中国境内居留期间,未持有效旅行证件前往不对外国人开放的地区旅行,被当地县公安机关处以7天的拘留处罚。该英国公民对此不服,前往当地一家律师事务所进行咨询。以下咨询意见正确的是哪些?
按照现行法律法规的有关规定,在以下土地权利中,可以抵押的有()。
债券的发行价格()
英国曾经流传这样一个关于战争的小故事:“少了一颗铁钉,丢了一只马掌;少了一只马掌,摔了一匹战马;摔了一匹战马,死了一位将军;死了一位将军,败了一场战役;败了一场战役,丢了一个国家。所以,少了一颗铁钉导致了一个国家的灭亡。”以下哪项论述与这个故事使用了相同
要了解英国君主立宪制确立之初的情况,下列文献中可供参考的是()。
我们都有过不由自主的时刻,就好像有一种我们所无法控制的力量,违背我们的意志,支配我们做下平时不会做的事,说出平时不会说的话。人越年轻,不由自主的时候就有可能越多,而会使我们陷入不由自主境地的导火索,往往都是由过往事件引发的情绪。它们的逻辑关系是:过往某个重
WaterandCitiesVocabularyandExpressionssanitationmalariajeopardizetenurediarrheacholeraWhatisthe
最新回复
(
0
)