首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
High-speed Internet provider At Home Corp. is buying Excite Inc., one of the leading destinations on the World Wide Web, for abo
High-speed Internet provider At Home Corp. is buying Excite Inc., one of the leading destinations on the World Wide Web, for abo
admin
2010-05-25
70
问题
High-speed Internet provider At Home Corp. is buying Excite Inc., one of the leading destinations on the World Wide Web, for about $ 6.7 billion in stock in one of the largest Internet company deals. The deal announced today would surpass America Online Inc.’ s $ 4.2 billion acquisition of Netscape Communications Corp. last year. Based on closing stock prices Friday, Excite is worth about $ 3. 4 billion, which would mean that At Home would be paying a huge premium. The deal could eventually give telecommunications giant AT&T Corp. control of one of the highly sought-after portals that serve as entry points onto the Internet.
At Home is owned by Tele-Communications Inc., Cox Communications and several other investors. TCI is in the process of merging with AT&T Corp. in a $ 39 billion deal that is expected to be completed by spring. AT&T Corp. chief executive Michael Armstrong has stated he wants to use At Home as a conduit for delivering a wide range of communications services, including electronic commerce. Control over Excite, which has a search engine and links to several online shopping sites, would certainly enhance that goal. Excite, which has lagged behind other Web-site companies, such as Yahoo!, has been looking for a larger partner in the rapidly consolidating Internet portal market, especially in wake of the AOL-Netscape deal. Several other companies had been rumored to be interested in Excite, including Yahoo! Inc. and Microsoft Corp. Negotiations between Yahoo! and Excite broke off this weekend, according to published reports.
Excite, eager to extend its reach and market power, was attracted by an alliance with AT&T and TCI. Excite’s shareholders are expected to own about 30 percent of the combined company, which would be known as At Home Networks. Excite chief executive George Bell would take a position on the new company’s executire board, reporting to At Home chief executive Tom Jermoluk. At Home, which delivers high-speed Internet service over cable TV lines, has more than 330 000 customers. The deal would give it access to Excite’s more than 20 million registered users and to the company’s content-development. capabilities. Both companies are located in Redwood City, Calif. At Home, whose stock has risen nearly 300 percent over the past year, has the money to make a deal, Michael Harris, president of Kinetic Strategies Inc. told MSNBC." With At Home’s existing stock valuation (of about $11.7 billion), it’s been surprising they haven’t done more deals. They’ve certainly got a huge war chest built up."
Neither company has yet made a profit. In the three months ended Sep. 30, Excite lost $6.8 million on revenue of $44 million, including acquisition and amortization expenses. In the same period, At Home lost $ 9.7 million.
Excite is eager to join such powerful companies as AT&T and TCI because ______.
选项
A、it is at a competitive disadvantage in the Internet market
B、it expects to expand its shareholding over AT&T and TCI
C、it wishes to expand its coverage of online shopping sites
D、it is about to go bankrupt and has to sell itself
答案
A
解析
细节理解题。第二段第五句提到,Excite已落后于像Yahoo这样的网络公司,所以正在寻找一个更强大的合作伙伴第三段第一句提到,因为Excite急于想扩大自己的买卖,扩展自己的市场能力,很热衷于同AT&T和TCI的联合。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wb1K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Theauthorwasheldattheairportbecause______.Theauthorsounds______inthelastparagraph.
Letusconsiderwhatscienceandtechnologyhavetocontributetothefoodproblem.Thesimplestwaytoincreasefoodprodu
Theenergygained-fromthesuncanthenbeusedduringthenighttoenablethenecessarychemicalreactionsto______inhisbod
WhatIsLanguage?Beingrealistic,you’llbehardputtodefinewhatitisyou’relearningandbeforcedtoacceptthatthe
Theyhavebeentryingtofindouttheidentityofthewriterofthe______letter,butinvain.
Peoplewhobecomedeafor【C1】______ofhearinginadultlifehavedifferentproblems【C2】______peoplewhoareborndeaf.Theyh
Hardlyamonthgoesbywithout______ofanothersurveyrevealingnewdepthsofscientificilliteracyamongUScitizens.
In______doctorssaythatforlackofexerciseofour______,wearegrowingoldsooner.
_____inthepast,atthemomentitisafavoritechoiceforweddinggown.
随机试题
茶叶中水浸出物的测定中,使用的滤纸为()。
组织中最为重要和最为强大的沟通流程是()
已知是齐次线性方程组Ax=0的两个解,则矩阵A可为()
A.氮芥B.5﹣氟尿嘧啶C.三苯氧胺D.平阳霉素E.长春新碱属于生物碱类抗肿瘤药物的是
下列属于等额本金还款方式的优势是()。
下面关于会计账户和会计科目的联系,叙述正确的有()。
在商用房贷款的受理过程中,对于有共同申请人的,由其中一人提交申请材料即可。()
下列属于宪法中规定的国家机构的是()。
下列句子中,没有语病的一项是()。
加涅将学习分为信号学习、刺激——反应学习、连锁学习、言语联想学习、辨别学习、概念学习、规则学习、高级规则学习,这种分类的方式是
最新回复
(
0
)