首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Which of the following is NOT included in the passage?
Which of the following is NOT included in the passage?
admin
2016-02-29
60
问题
Which of the following is NOT included in the passage?
Water problems in the future will become more intense and more complex. Our increasing population will tremendously increase urban wastes, primarily sewage. On the other hand, increasing demands for water will decease substantially the amount of water available for diluting wastes.(14)Rapidly expanding industries which involve more and more complex chemical processes will produce large volumes of liquid wastes, and many of these will contain chemicals which are noxious. To feed our rapidly expanding population, agriculture will have to be intensified. This will involve ever-increasing quantities of agricultural chemicals, it is apparent from this, that drastic steps must be taken immediately to develop corrective measures for the pollution problem.
There are two ways by which this pollution problem can be reduced. The first relates to the treatment of wastes to decrease their pollution hazard.(15)A second approach is to develop an economic use for all or part of the wastes. Farm manure is spread in fields as a nutrient or organic supplement. Effluents from sewage disposal plants are used in some areas both for irrigation and for nutrients. Effluents from other processing plants may also be used as a supplemental source of water. Many industries, such as meat and poultry processing plants, are currently converting former waste products into marketable by-products. Other industries will also have potential economic uses for waste products.
选项
A、treating the waste water containing harmful chemicals
B、leading water to a more prosperous marketplace
C、increasing water supplies
D、asking economic use of wastes
答案
D
解析
情景事实题。根据句(15)可知,讲话者提出了两种尽量减少水污染的方法。其中之一就是寻求废水在经济上的用途。接着短文中对此进行举例,说明一些废水也有其经济用途。因此D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wqWK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
WhichofthefollowingisNOTanimperativesentence?
Whichofthefollowingbestexplainsthemeaningof"Nooneshallstopme"?
Whatistheconversationmainlyabout?
Theconversationismainlyabout
Whatisthenewsitemmainlyabout?
Wasitjusta(n)______thatJohnandshehadmetatthemarketforthreedaysrunning,orwashedeliberatelytryingtoseekher
Inthispassage,thespeakeristryingto______.
Inthispassage,thespeakeristryingto______.
随机试题
LastFriday,afterdoingallthefamilyshoppinginthetown.Iwantedtohavearestbeforecatchingtherain.I【C1】______anew
某家庭预计今后15年内月收人为10000元,如果其中的35%可以用于支付住房抵押贷款的月还款。已知贷款年利率为12%,则该家庭有偿还能力的15年期最大抵押贷款申请额是()万元。[2005年考题]
根据《商业银行金融创新指引》的规定,商业银行应充分认识到金融创新与风险管理密不可分,风险管理是金融创新的内在要求。()
()是货币市场上最敏感的“晴雨表”。
作为人,在自己的一生中,第一要义当然是要好好活着,___________自己的家人,在力所能及的情况下帮助旁人,但又要有___________,在关键时刻和关键问题面前,能尽责任。填入划横线部分最恰当的一项是()。
________是实现人的全面发展的唯一途径。
设f(x)是[a,b]上的连续函数,且对于满足∫abg(x)dx=0的任意连续函数g(x),都有∫abf(x)g(x)dx=0。证明:存在ξ∈[a,b]使得f(x)=f(ξ)恒成立。
已知圆的方程为x2+y2一6x一8y=0,设该圆过点(3,5)的最长弦和最短弦分别为AC和BD,则四边形ABCD的面积为()
由风险资本家融资的初创公司比通过其他渠道融资的公司失败率要低。所以,与诸如企业家个人素质、战略规划质量或公司管理结构等因素相比,融资渠道在初创公司的成功上是更重要的原因。以下哪项如果为真,最严重地削弱了上述结论?()
要在一块边长为48米的正方形地里种树苗,已知每横行相距3米,每竖行相距6米,四角各种一棵树苗。问一共可种多少棵树苗?()
最新回复
(
0
)