首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
You should spend about 20 minutes on Questions 1-13 which are based on Reading Passage 1 below. Ambergris What is it and where d
You should spend about 20 minutes on Questions 1-13 which are based on Reading Passage 1 below. Ambergris What is it and where d
admin
2015-05-04
23
问题
You should spend about 20 minutes on Questions 1-13 which are based on Reading Passage 1 below.
Ambergris
What is it and where does it come from ?
Ambergris was used to perfume cosmetics in the days of ancient Mesopotamia and almost every civilization on the earth has a brush with ambergris. Before 1,000 AD, the Chinese names ambergris as lung sien hiang, "dragon’s spittle perfume." as they think that it was produced from the drooling of dragons sleeping on rocks at the edge of a sea. The Arabs knew ambergris as anbar, believing that it is produced from springs near seas. It also gets its name from here. For centuries, this substance has also been used as a flavouring for food.
During the Middle Ages, Europeans used ambergris as a remedy for headaches, colds, epilepsy, and other ailments. In the 1851 whaling novel Moby-Dick, Herman Melville claimed that ambergris was "largely used in perfumery." But nobody ever knew where it really came from. Experts were still guessing its origin thousands of years later, until the long ages of guesswork ended in the 1720’s, when Nantucket whalers found gobs of the costly material inside the stomachs of sperm whales. Industrial whaling quickly burgeoned. By 20th century ambergris is mainly recovered from inside the carcasses of sperm whales.
Through countless ages, people have found pieces of ambergris on sandy beaches. It was named grey amber to distinguish it from golden amber, another rare treasure. Both of them were among the most sought-after substances in the world, almost as valuable as gold.(Ambergris sells for roughly $20 a gram, slightly less than gold at $30 a gram.)Amber floats in salt water, and in old times the origin of both these substances was mysterious. But it turned out that amber and ambergris have little in common. Amber is a fossilized resin from trees that was quite familiar to Europeans long before the discovery of the New World, and prized as jewelry. Although considered a gem, amber is a hard, transparent, wholly-organic material derived from the resin of extinct species of trees, mainly pines.
To the earliest Western chroniclers, ambergris was variously thought to come from the same bituminous sea founts as amber, from the sperm of fishes or whales, from the droppings of strange sea birds(probably because of confusion over the included beaks of squid)or from the large hives of bees living near the sea. Marco Polo was the first Western chronicler who correctly attributed ambergris to sperm whales and its vomit.
As sperm whales navigate in the oceans, they often dive down to 2 km or more below the sea level to prey on squid, most famously the Giant Squid. It’s commonly accepted that ambergris forms in the whale’s gut or intestines as the creature attempts to "deal" with squid beaks. Sperm whales are rather partial to squid, but seemingly struggle to digest the hard, sharp, parrot-like beaks. It is thought their stomach juices become hyper-active trying to process the irritants, and eventually hard, resinous lumps are formed around the beaks, and then expelled from their innards by vomiting. When a whale initially vomits up ambergris, it is soft and has a terrible smell. Some marine biologists compare it to the unpleasant smell of cow dung. But after floating on the salty ocean for about a decade, the substance hardens with air and sun into a smooth, waxy, usually rounded piece of nostril heaven. The dung smell is gone, replaced by a sweet, smooth, musky and pleasant earthy aroma.
Since ambergris is derived from animals, naturally a question of ethics arises, and in the case of ambergris, it is very important to consider. Sperm whales are an endangered species, whose populations started to decline as far back as the 19th century due to the high demand for their highly emollient oil, and today their stocks still have not recovered. During the 1970’s, the Save the Whales movement brought the plight of whales to international recognition. Many people now believe that whales are "saved". This couldn’t be further from the truth. All around the world, whaling still exists. Many countries continue to hunt whales, in spite of international treaties to protect them. Many marine researchers are concerned that even the trade in naturally found ambergris can be harmful by creating further incentives to hunt whales for this valuable substance.
One of the forms ambergris is used today is as a valuable fixative in perfumes to enhance and prolong the scent. But nowadays, since ambergris is rare and expensive, and big fragrance suppliers that make most of the fragrances on the market today do not deal in it for reasons of cost, availability and murky legal issues, most perfumeries prefer to add a chemical derivative which mimics the properties of ambergris. As a fragrance consumer, you can assume that there is no natural ambergris in your perfume bottle, unless the company advertises this fact and unless you own vintage fragrances created before the 1980s. If you are wondering if you have been wearing a perfume with this legendary ingredient, you may want to review your scent collection. Here are a few of some of the top ambergris containing perfumes: Givenchy Amarige, Chanel No. 5, and Gucci Guilty.
Questions 1-6
Classify the following information as referring to
A ambergris only
B amber only
C both ambergris and amber
D neither ambergris nor amber
Write the correct letter, A, B, C, or D in boxes 1-6 on your answer sheet.
being see-through
选项
答案
B
解析
该题目信息对应文章第三段最后一句话“Although considered a gem,amber is a hard,transparent,wholly—organic material derived from the resin of extinct species of trees,mainly pines”,这里“transparent”对应题目信息“see-through”,而原文却未提及“ambergris”是否透明,所以正确答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wrNO777K
本试题收录于:
雅思阅读题库雅思(IELTS)分类
0
雅思阅读
雅思(IELTS)
相关试题推荐
Feministcriticshaveoftenponderedwhetherapostmodernlanguagemaybearticulatedthatobviatestheessentialistarro
BeforeGibson,populardiscoursesurroundingtheInformationAgeoftendepictedthecurrenteraasoneinwhichadvanced
ThoughaleadingauthorityonRomanticliterature,thechairpersonisaspeakerwhoselecturesoneventhemostexcitingliterar
Ithasbeenobservedthatone’sinterestintheworldisneversoapprobatedaswhenoneis______otherpeople’sscandalandtrag
Akeyfeatureofquantuminformationscienceistheunderstandingthatgroupsoftwoormorequantumobjectscanhavesta
Whiletheambitiontodrawanimmediateconclusionis______,itisnotnecessarilycorrect,forthesearchforthetruthdepends
Althoughthescientist’srecommendationsmayhavebeen______,thestudentshadtroublefollowinghis______presentationandw
Directions:Eachofthefollowingreadingcomprehensionquestionsisbasedonthecontentofthefollowingpassage.Readthepas
ThispassageisadaptedfromTheAmericanRepublic:Constitution,Tendencies,andDestinybyO.A.Brownson,1866.Thean
Howisanewbornstarformed?Fortheanswertothisquestion,wemustlooktothefamiliarphysicalconceptofgravitat
随机试题
判断肺痈溃脓期逆症的表现有
A.一过性糖尿B.肾性糖尿C.糖尿病D.苯丙酮尿症E.半乳糖血症一新生儿喂奶后呕吐,腹泻,体重不增,黄疸加重并出现肝脾肿大,其血糖正常,尿还原糖试验阳性,可能的诊断为
人参入汤剂的用法是
下列哪项不是患者大量输血后伤口渗血不止的原因
对于沸点不低于45℃的烃类液体流散的或不大于100m2的流淌火灾,中倍数泡沫混合液供给强度应大于()。
案例一:王先生今年45岁,是某大型国有企业的销售部经理。王先生对养老保险问题知之甚少,但是随着年龄的增长,王先生开始越来越多地考虑退休以后的生活。虽然知道单位给自己缴纳了养老保险金,但是王先生并不清楚养老保险具体是怎么回事,自己退休后的生活有多大程度的保障
个人所得税纳税义务人有下列情形之一的,应当按照规定到主管税务机关办理纳税申报()。
对于特别重大安全事故,应当严格按照国务院______进行处理;对在华死亡的外国旅游者严格按照外交部______办理。
教育科学研究中的比较研究就是一种典型的
OldAmericansareextremelyreluctanttobuyon______andlikelytosaveasmuchmoneyaspossible.
最新回复
(
0
)