首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Blind people usually possess one advantage over other people who can see: their sense of hearing is far more acute. Sounds which
Blind people usually possess one advantage over other people who can see: their sense of hearing is far more acute. Sounds which
admin
2013-10-11
64
问题
Blind people usually possess one advantage over other people who can see: their sense of hearing is far more acute. Sounds which most others would miss can carry a great deal of information to a sightless person. For instance, teams of blind children can enjoy fast-moving games of soccer with a bell inside the ball and a new hand-held ultrasonic device to guide them. And that sound-location system could help to build up an even more complete sound picture of a blind person’s surroundings.
Bats, whose sight is poor, use a sound-location system to help them avoid obstacles in the dark. They send out pulses of sound waves, pitched at 50,000 cycles per second, far above the limits of the human ear, which can hear sounds up to frequencies of about 20,000 cycles per second. As the echoes bounce back off obstacles such as trees and walls, the bats are able to take appropriate action.
The first steps to help blind people to see with sound are based on exactly the same principle. The sound is emitted by an ultrasonic torch, shaped like a double-barreled version of a normal electric torch. It works in a similar Way to a sonar u nit on a warship or submarine.
The unit’s transmitter sends out pulses of ultrasonic waves at the same frequency as the bat, and the receiver picks up the returning echoes. Because these are still above the frequency at which the human ear can pick them up, the echoes are filtered through circuits which turn them into clearly audible ’ bleeps’ before passing them into headphones.
This means that a person holding the torch can point it ahead of him and ‘scan’the area for obstacles over a range of about 25 ft. ff there are no return echoes coming through the headphones, then there is nothing in the way.
If echoes do come back, then the closer the obstruction, the faster the succession of bleeps and the deeper the pitch of each bleep. With practice the torch could help a blind person to lead a more normal life -- without needing a constant companion to guide him. Experienced operators of the torch system claim they can distinguish grass from bushes, trees, pests and curbstones.
But before blind people can be helped to feel really independent, the system needs to be more streamlined. At pres ent, the experimental ultrasonic torch requires a shoulder bag to carry the batteries, cables for the power supplies and earphones, in addition to the torch itself. But miniaturization of electronic equipment is making such rapid progress that it should not be long before the whole set-up can be reproduced in a form small enough to fit into a pair of spectacles.
The transmitter and power supplies, with all the circuitry, would be packed into the bridge-piece above the nose. The sending and receiving sensors would be in the ’ lenses’. And the filtered bleeps would be passed on to the wearer through the earpieces, as with present-day hearing-aid spectacles.
This would mean that scanning one’s surroundings would become instinctive. The wearer would face in the direction he wanted to check, and lift or lower his head just as a sighted person would.
Which of the following is NOT true about the ultrasonic torch?
选项
A、It enables the blind to live a more normal life.
B、It is mainly used to scan the area in front of the operator for obstacles.
C、Fast succession of bleeps indicates that the obstacle is near.
D、Its sound can warn other people of the blind man’s approach.
答案
D
解析
A项可从倒数第四段the torch could help a blind person to lead a more normal life得到根据;B项可从倒数第五段a person holding the torch can point it ahead of him and "scan"...得到证实;C项可从倒数第五段the closer the obstruction the faster the succession of bleeps得到证实;只有D项无出处。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xEGK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Accordingtothearticle,agoodstudentincollegemust______.Furnellstudentsusuallyhave______.
Itisuptothegovernmenttotackletheairpollutionproblemand______measuresinlinewiththecouncil’ssuggestions.
Hemighthavebeenkilled______thetimelyarrivaloftheambulance.
ThedisputebetweenNorthKoreaandtheUnitedStatesismainlyon______
IcametoliveherewhereIamnowbetweenWoundedKneeCreekandGrassCreek.Otherscametoo,andwemadetherelittlegrayho
Howmanystudentswereinthistestabouteconomics?
Thewould-besleeperwhorefightshisdailybattlesinbed--orrehearsestomorrow’sproblems--findsithardtofallasleep.
Accordingtothestudy,howmanypeoplereallyintendtoloseweight?
Ifanyonewantstobe______byothers,wealth,clothingorphysicalattractivenessarenotrequirements.
Manyeconomistsbelievethatadvertisinghelpsincreasecompetition,______leadstolowerprices,thusbenefitingconsumersand
随机试题
某企业组织20名专家组成小组,根据专家的知识、经验,对企业的人力资源需求进行多轮的直觉判断与预测,这种人力资源需求预测的方法是()。
某“优化资本结构”试点城市内的国有工业企业因经营管理不善,无力偿还到期债务,于5月20日由债权人以书面方式向债务人所在地法院提出破产申请,法院于5月26日同意立案,并于6月2日通知债务人和发布公告。因整顿和解协议无效并于9月20日宣告该企业破产。10月10
Itisnotpoliteto______aspeakerwhenheismakingaspeech.
患者,男,65岁。晨起发现口角歪斜,面部麻木,味觉及涎液分泌正常,查体:双侧额纹对称,右侧鼻唇沟变浅,露齿口角偏左,面部痛觉正常,根据症状及体征,该患者的诊断可能是
A.肉类食品B.鱼类食品C.发酵食品D.盐腌食物E.绿色蔬菜含亚硝酸盐最多的食物
由一个或者数个合伙人执行合伙事务的,执行事务合伙人应当定期向其他合伙人报告事务执行情况以及合伙企业的经营和财务状况,其执行合伙事务所产生的收益归()。
旅行社需对旅游业务作出委托的,应()
Eventhebest-intentionedpoliciescanfailpreytotheoddityofhumanbehavior,asanewstudyofcredit-cardrepaymentfinds.
A、Takeherbalmedicine.B、Seeanotherdoctor.C、Drinkchickensoup.D、Stayinbed.A细节题。四个选项都是关于养病措施的动词短语。对话中女士建议男士尝试她母亲的中药茶,因此选
A、Hethoughtitwasgood.B、Hewasbored.C、Hefounditconfusing.D、Hefoundthefiguresweredear.B
最新回复
(
0
)