首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A pair of dice, rolled again and again, will eventually produce two sixes. Similarly, the virus that causes influenza is constan
A pair of dice, rolled again and again, will eventually produce two sixes. Similarly, the virus that causes influenza is constan
admin
2020-08-21
36
问题
A pair of dice, rolled again and again, will eventually produce two sixes. Similarly, the virus that causes influenza is constantly changing at random and, one day, will mutate in a way that will enable it to infect billions of people, and to kill millions. Many experts now believe a global outbreak of pandemic flu is overdue, and that the next one could be as bad as the one in 1918, which killed somewhere between 25m and 50m people. Today however, advances in medicine offer real hope that another such outbreak can be
contained
—if governments start preparing now.
New research published this week suggests that a relatively small stockpile of an anti-viral drug—as little as 3m doses—could be enough to limit sharply a flu pandemic if the drugs were deployed quickly to people in the area surrounding the initial outbreak. The drug’ s manufacturer, Roche, is talking to the World Health Organisation about donating such a stockpile.
This is good news. But much more needs to be done, especially with a nasty strain of avian flu spreading in Asia which could mutate into a threat to humans. Since the SARS outbreak in 2003 a few countries have developed plans in preparation for similar episodes. But progress has been shamefully patchy, and there is still far too little international co-ordination.
A global stockpile of drugs alone would not be of much use without an adequate system of surveillance to identify early cases and a way of delivering treatment quickly. If an outbreak occurred in a border region, for example, a swift response would most likely depend on prior agreements between different countries about quarantine and containment.
Reaching such agreements is rarely easy, but that makes the task all the more urgent. Rich countries tend to be better prepared than poor ones, but this should be no consolation to them. Flu does not respect borders. It is in everyone’ s interest to make sure that developing countries, especially in Asia, are also well prepared. Many may bridle at interference from outside. But if richer nations were willing to donate anti-viral drugs and guarantee a supply of any vaccine that becomes available, poorer nations might be willing to reach agreements over surveillance and preparedness.
Simply sorting out a few details now will have lives (and recriminations) later. Will there be enough ventilators, makes and drugs? Where will people be treated if the hospitals overflow? Will food be delivered as normal? Too many countries have no answers to these questions.
The best title for the text would be______.
选项
A、The World Must Prepare for Pandemic Influenza
B、Similar Episodes of Initial Outbreak Are Always Evasive to Laymen
C、The Government Should Take Lead in the Prevention of Pandemic Influenza
D、The World Health Organization Must Authorize the Relevant Rescue System as Is Discussed in the Text
答案
A
解析
这是一道中心主旨题,测试考生识别和理解全文中心主旨的能力。本题的答案信息来源是首段的尾句,该句是全文的中心主旨句,该句的大意是:“如果各国政府现在开始准备,医学的进步就提供了一次真正的机会,另外一次类似传染病能够被抑制的机会。”该句强调了条件状语从句:“if governments start preparing now”,由此可以推断本题的正确选项是A“The World Must Prepare for Pandemic Influenza”(全世界一定要为传染性的流感做好准备)。考生在阅读时要善于识别寻找全文的中心主旨句,并弄清它与全文其他段落的关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xT1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulouscountries.ButsinceChina【C1】______afamilyplan
Dopeoplegethappierormorefoul-temperedastheyage?Stereotypesofirritableneighbors【C1】______,scientistshavebeentry
Dopeoplegethappierormorefoul-temperedastheyage?Stereotypesofirritableneighbors【C1】______,scientistshavebeentry
ItisgenerallyrecognizedintheworldthatthesecondGulfWarinIraqisacrucialtestofhigh-speedweb.Fordecades,Ameri
ItisgenerallyrecognizedintheworldthatthesecondGulfWarinIraqisacrucialtestofhigh-speedweb.Fordecades,Ameri
ShoppinghabitsintheUnitedStateshavechangedgreatlyinthelastquarterofthe20thcentury.【C1】______inthe1900smostAm
ThesuccessofAugustusowedmuchtothecharacterofRomantheorizingaboutthestate.TheRomansdidnotproduceambitiousblu
ThemostthoroughlystudiedintellectualsinthehistoryoftheNewWorldaretheministersandpoliticalleadersofseventeenth
ThemostthoroughlystudiedintellectualsinthehistoryoftheNewWorldaretheministersandpoliticalleadersofseventeenth
ThemostthoroughlystudiedintellectualsinthehistoryoftheNewWorldaretheministersandpoliticalleadersofseventeenth
随机试题
施工组织设计应由()主持编制。
定位在仰卧时前正中线上,脐下4寸处的腧穴是()
Withanappropriatepreposition:Atthetopofthemountainyoucanseethewholesceneofthecity_______youreyes.
男性,43岁。反复心悸病史2年,1周来多次出现昏厥或抽搐,每次持续2分钟左右,该患者的诊断最可能是()
下列选项中,属于证券登记结算公司法定职能的有()。Ⅰ.证券账户、结算账户的设立和管理Ⅱ.证券的存管和过户Ⅲ.证券持有人名册登记及权益登记Ⅳ.证券交易所上市证券交易的清算、交收及相关管理
根据合同法律制度的规定,当事人在合同中对履行方式没有约定或约定不明确,不能达成补充协议,且无法按照合同有关条款或者交易习惯确定的,应按照法律规定的方式履行。该方式是()。
甲公司向乙公司开具了一张金额为20万元的商业承兑汇票,乙公司将此汇票背书转让给丙,丙又将汇票背书转让给甲。甲在汇票得不到付款时,可以向丙行使票据追索权。()
按照加涅的学习结果分类法,学习者使用符号与环境相互作用的能力称为()。
下列关于名著的表述,不正确的一项是()
Alzheimer’sisthesameasdementia.
最新回复
(
0
)