首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The last few years have seen new wealth in the group of white-collar workers in China. Primarily this group consists of lawyers,
The last few years have seen new wealth in the group of white-collar workers in China. Primarily this group consists of lawyers,
admin
2022-02-18
43
问题
The last few years have seen new wealth in the group of white-collar workers in China. Primarily this group consists of lawyers, artists, company presidents and employees of joint-venture companies. This group did not exist ten years ago. Business ventures such as real estate development, computer companies and travel agencies have nurtured this new class of ambitious Chinese who have tasted "the good life" and want even more of it.
What are the marks of this group of people? First of all, it is defined by what its members have: cell phones, washing machines, microwave ovens, computers, homes and vacations. But this group is not only marked by material things. A psychological independence and carefree optimism is also present. Middel-aged successful company presidents, young prefessionals even college students are optimistic, expecting the best in their future.
Chinese entrepreneurs (企业家) began accumulating money in the late 1980’s. But it was not until the middle 90’s that the material possession of the newly-rich-cell phones, computers, cars, houses were easily available. These high-tech entrepreneurs quit state enterprise to start private companies nearly a decade ago, when China started to transform from a planned to a market economy. These early entrepreneurs are now wealthy by any country’s standards.
However, like any newly-rich Chinese, they seem a little uncomfortable when asked about wealth.
One reason for their discomfort is that they realize that the prosperity wealth that has created the group of newly-rich has not benefited all Chinese equally. Some entrepreneurs have move up in social status, but many workers have been laid off, losing their jobs temporarily for economic reason, from state-run factories.
For most Chinese, the move into this style of life is still a step-by-step progress. It may be slow but many business people are hopeful. As a real estate entrepreneur from Beijing said: "This is not just about money. It’s about a better quality of life."
Why do many newly-rich Chinese feel embarrassed when asked about wealth?
选项
A、Because they have higher social status.
B、Because they have quit state-run factories.
C、Because they have fired many employees.
D、Because they know many others are not so wealthy.
答案
D
解析
细节题。利用题干关键词marks可以定位答案到第三段第五句。其后的One reason是原因题的典型信号词,得出答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xWQD777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter,Ialwaysencouragesuchpeople,butIalsoexplainthatthere’sabigdiff
Lookingroundthetown,hefeltasthoughhe________awayforages.
Manypeoplehopethatthewholeworldwillonedayspeakacommonlanguage.Overtheyears,peoplehavemadeupnewlanguageswi
Thedogwaitingbehindthegatelooked________thatIdidnotdaretogoin.
MostAmericansswitchcareersatleastthreetimesthroughouttheirlives.Gonearethedayswhenpeopleretiredfromthecompan
MostAmericansswitchcareersatleastthreetimesthroughouttheirlives.Gonearethedayswhenpeopleretiredfromthecompan
Whenwearenotengagedinthinkingaboutsomespecificproblem,weusuallyspendabout95percentofourtimethinkingaboutou
OnthenightwhenwearrivedinNewYork,Isuggested________atthehotelbutmywifewaseager________.
A.hitB.slightlyC.indicatesD.impliesE.allowedF.generallyGprimarilyH.stopI.diagnosedJ.forecast
A.hitB.slightlyC.indicatesD.impliesE.allowedF.generallyGprimarilyH.stopI.diagnosedJ.forecast
随机试题
如果摄入的蛋白质过少,会使生长发育迟缓,机体抵抗力降低。()
有人根据某种沙门菌食物中毒患者164例的潜伏期资料,用百分位数法求得潜伏期的单侧95%上限为57.8小时,其含义是
关于新生儿用药下列错误的是()。
患者,女性,32岁。妇科检查发现子宫后倾。若该女性孕34周时发生胎膜早破,为防止脐带脱垂,应采用
某城市规划中心为了重新规划本市的居民区,制订了一整套规划方案。由于居住区的规划是一项综合性较强的工作,故需要考虑的因素很多,如使用要求、卫生标准、安全程度等,该城市规划中心对住宅建筑及居住区道路绿地等公共设施的规划布置进行全面系统地统计,为居民创造一个生活
反洗钱法的主要内容包括()。
A注册会计师是XYZ上市公司2005年度会计报表审计的外勤审计负责人,在审计过程中,需对负责关联方审计的助理人员提出的相关问题予以解答。请代为做出正确的专业判断。
枪:子弹
命令??的作用是()。
Theamazingsuccessofhumansasa【C1】______istheresultoftheevolutionarydevelopmentofourbrainswhichhasled,amongoth
最新回复
(
0
)