首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The sources of anti-Christian feeling were many and complex. On the more intangible side, there was a general pique against the
The sources of anti-Christian feeling were many and complex. On the more intangible side, there was a general pique against the
admin
2011-04-26
96
问题
The sources of anti-Christian feeling were many and complex. On the more intangible side, there was a general pique against the unwanted intrusion of the Western countries; there was an understandable tendency to seek an external scapegoat for internal disorders only tangentially attributable to the West and perhaps most important, there was a virile tradition of ethnocentrism, vented long before against Indian Buddhism, which, since the seventeenth century, focused on Western Christianity. Accordingly, even before the missionary movement really got under may in the mid-nineteenth century, it was already at a disadvantage. After 1860, as missionary activity in the hinterland expanded, it quickly became apparent that in addition to the intangibles, numerous tangible grounds for Chinese hostility abounded.
In part, the very presence of the missionary evoked attack. They were, after all, the first foreigners to leave the treaty ports and venture into the interior, and for a ling time they were virtually the only foreigners whose quotidian labors carried them to the farthest reaches of the Chinese empire. For many of the indigenous population, therefore, the missionary stood as a uniquely visible symbol against which opposition to foreign intrusion could be vented. In part, too, the missionary was attacked because the manner in which he made his presence felt after 1860 seemed almost calculated to offend. By indignantly waging battles against the notion that China was the sole fountainhead of civilization and, more particularly, by his assault on many facets of Chinese culture per se, the missionary directly undermined the cultural hegemony of the gentry class. Also, in countless ways, he posed a threat to the gentry’s traditional monopoly of social leadership. Missionaries, particularly Catholics, frequently assumed the garb of the Confucian literati. They were only persons at the local level, aside from the gentry, who were permitted to communicate with the authorities as social equals. And they enjoyed an extraterritorial status in the interior that gave them greater immunity to Chinese law than had ever been possessed by the gentry.
Although it was the avowed policy of the Chinese government after 1860 that the new treaties were to be strictly adhered to, in practice implementation depended on the wholehearted accord of provincial authorities. There is abundant evidence that cooperation was dilatory. At the root of this lay the interactive nature of ruler and ruled.
In a severely understaffed bureaucracy that ruled as much by suasion as by might, the official almost always a stranger in the locality of his service, depended on the active cooperation of the local gentry class. Energetic attempts to implement treaty provisions concerning missionary activities, in direct defiance of gentry sentiment, ran the risk of alienating this class and destroying future effectiveness.
Provincial authorities ______.
选项
A、cooperated fully with the central government’s policy
B、were alive to local feelings
C、were obliged to determine whether local sentiment tolerated implementation
D、may be described by B and C
答案
D
解析
答案的依据是倒数第二段和最后一段的最后一句。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xb6O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Send$30forcatalog.Refundableagainstpurchase.
Send$30forcatalog.Refundableagainstpurchase.
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
随机试题
尾气中的H2S气体可选用二乙醇胺吸收。()
胸主动脉分支中,发出心包支和纵隔支的是
某患者,怀疑视网膜母细胞瘤,需行X线检查。该摄影体位的标准影像显示错误的是
A.描述性研究B.队列研究C.病例对照研究D.实验性研究E.理论性研究
在《保险法》中,()作为保险活动中的一项最重要的原则,较其他民事法律的要求更高。
所谓“环境资源商品化”就是赋予自然以经济价值,并将环境纳入市场经济体系中,将环境转化成像其他商品那样也可以进行分析的产品。只要在经济改革中赋予环境适当的价值,环境就能得到更好的保护。这种观点认为,各种生态环境问题的出现,正是由于资源环境没有被视为“商品”,
两晋的法律形式有()。
设随机变量X和Y独立同分布,记U=X-Y,V=X+Y,则随机变量U和V必然()
在RSA算法中,已知两个质数分别为5和11,在下面的选项中,可成为公钥的是(34),对应的私钥是(35)。(34)
Manydoctorssuspectthattheremaybesomerelationshipbetweenemotionsandillness.However,theycannotfindaproof.Iti
最新回复
(
0
)