首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Most consumers in China’s cities would rather "suffer silently" over grievances than stand up for their rights, a survey showed
Most consumers in China’s cities would rather "suffer silently" over grievances than stand up for their rights, a survey showed
admin
2012-07-17
26
问题
Most consumers in China’s cities would rather "suffer silently" over grievances than stand up for their rights, a survey showed Friday.
A two-week poll conducted showed that about 70 percent were only partly familiar with the law bolstering (支持) protection of consumers’ rights and interests implemented two years ago. Twenty percent said they had heard over the ages in a number of quite peculiar forms but did not know the content, and the remaining 10 percent knew nothing about the law at all. Those consumers surveyed lost on average 25. 85 yuan a month in 1995 due to shoddy quality, fake goods, and other problems. More significant was people’s meekness (逆来顺受) in accepting bad service without complaining. More than 60 percent of those surveyed said they would rather suffer silently rather than stand up for their rights. This was particularly the case among the elderly and people with higher levels of education.
Those consumers said that they rather sustained an occasional loss than paid the transportation fares necessary to pick up invoice (发票) and find a quality inspection department for an appraisal.
They added; "Even if you go to court and win the case, the best decision you’ll receive will be returning double the amount lost. " So the situation of consumer protection in China needs improvement.
Which of the following statements is right?
选项
A、The idea in this article is not right, because it can’t represent all the Chinese people.
B、Our Chinese lack law consciousness.
C、No Chinese know there is a law on consumers’ rights and interests.
D、Most of the people surveyed really know something about the law on consumers’ rights and interests.
答案
D
解析
本题可以通过排除法找到答案。根据常理,选项A显然不对,应首先排除;根据文中第二段所述,大部分受调查的人(约70%)知道消费者权益法的部分内容,20%的人表示只知道有这个法,却不知其内容,10%的人对此法一无所知。由此可知选项B和C不符合文中内容,都应排除。只有选项D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/y1XO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Somepeoplebelievethat"KingJohn"waswrittenbyShakespeare,butsomepeoplethinkitmightbewrittenbyan______author.
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
PsychologistAlfredAdlersuggestedthattheprimarygoalofthepsyche(精神)wassuperiority.Although【C1】______hebelievedthati
PsychologistAlfredAdlersuggestedthattheprimarygoalofthepsyche(精神)wassuperiority.Although【C1】______hebelievedthati
PsychologistAlfredAdlersuggestedthattheprimarygoalofthepsyche(精神)wassuperiority.Although【C1】______hebelievedthati
Themainobjectivereasonisthatsomedevelopedcountries______fromthebasicprincipleofanti-dumpingandtaketheAnti-dumpi
Ifwecannot______exactlywhatwearesupposedtobemanaging,howcanwemanageit?
Theoldbeliefthattheuniverseneverchangesisquitewrong.Evenbeforetheinventionofthetelescope,astronomersnoticedt
Gender-basedviolencebothreflectsandreinforcesinequitiesbetweenmenandwomenand______thehealth,dignity,securityand
随机试题
人民解放军战略决战的三大战役最先开始的是()
光绪皇帝在维新派的推动和策划下,颁布“明定国是”诏书,宣布开始变法是在()
A.介导血小板黏附B.诱导血小板聚集C.活化蛋白CD.血管收缩E.抑制血小板聚集TM为
医患之间要做到相互信任,根本前提是
A.热因热用B.寒因寒用C.通因通用D.塞因塞用E.寒者热之适用于热结旁流的治则是()
单纯扁平骨盆,骨盆外测量小于正常值的径线是
土地除具有土地资源的稀缺性、边际效益递减性经济特征外,还具有()经济特征。
甲、乙、丙、丁共同投资设立一个有限合伙企业,甲、乙为普通合伙人,丙、丁为有限合伙人。下列有关合伙人以财产份额出质的表述中,符合合伙企业法律制度规定的有()。
根据《产品质量法》,下列说法正确的是()。
Thenewlybuiltschoolofferscoursesineverysubject_______.
最新回复
(
0
)