首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Gender stereotypes persist at high level of education. B、More than three-fifths of English entrants are female. C、Women’s part
A、Gender stereotypes persist at high level of education. B、More than three-fifths of English entrants are female. C、Women’s part
admin
2021-11-26
45
问题
Modern woman may be better educated, have a better job and earn more money than her grandmother ever dreamed of, but in one way her life remains the same—eight out of ten women still do the household chores. [23] The only area where the average man is more likely to help out is with small repairs around the house. Only 1 per cent of men say they do the washing and ironing or decide what to have for dinner. [24] The report Social Focus on Women and Men, by the Office for National Statistics, found that attitudes to women working have changed drastically over the past decade. Whereas in 1987 more than half of men and 40 per cent of women agreed with the statement, "A husband’s job is to earn the money, a wife’s job is to look after the home and family", that view had halved among both sexes by 1994. The numbers agreeing strongly with the statement, "A job is all right but what most women really want is a home and children", had also halved from 15 per cent to 7 per cent of men feeling that way and 12 per cent to 5 per cent of women.
[25] Women’s increased participation in the world of work has been one of the most striking features of recent decades. Nearly half of all women aged 55 to 59 have no qualifications. But their grand-daughters are outperforming their male peers across the board, and from 1989 overtook boys at A-levels. Gender stereotypes persist at this level of education, however, with more than three-fifths of English entrants being female, while a similar proportion of maths entrants are male. A greater number of boys take physics and chemistry whereas girls predominate in social sciences and history. The explosion in higher education means there was a 66 per cent increase in number of female undergraduates and a 50 per cent increase in the number of male undergraduates between 1990-91 and 1996-96. Women are also making breakthroughs in specific areas of employment. Women now form a slight majority among new lawyers although they make up only one-third of all lawyers.
23. What is the only area where an average man is more likely to help out?
24. What did the report Social Focus on Women and Men find?
25. What is one of the most striking features of recent decades?
选项
A、Gender stereotypes persist at high level of education.
B、More than three-fifths of English entrants are female.
C、Women’s participation in the world of work increases.
D、A greater number of boys take physics and chemistry.
答案
C
解析
讲座最后提到越来越多的女性加入职场是近年来最显著的特色之~,因此C项“越来越多的女性加入职场”基本是录音原词的复现,故为正确答案。A项“性别的成见仍然存在于高等教育”、B项“五分之三的大学入校生为女性”和D项“更多男生选择物理和化学专业”都是最近几年关于男女性别角色的具体变化,不足以从宏观上概括最显著的特色,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/y2x7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Hewasasportsfan.B、Helovedadventures.C、Hedislikedschool.D、Helikedhair-raisingstories.B由定位句可知,他年轻的时候走过数以万计的路程,读者被
Largelyfor"spiritualreasons,"NancyManosstartedhome-schoolingherchildrenfiveyearsagoandhasstudiouslyavoidedpubli
Largelyfor"spiritualreasons,"NancyManosstartedhome-schoolingherchildrenfiveyearsagoandhasstudiouslyavoidedpubli
Thepublicmustbeabletounderstandthebasicsofsciencetomakeinformeddecisions.Perhapsthemostdramaticexampleofthe
A、Giveapresentation.B、Raisesomequestions.C、Startanewcompany.D、Attendaboardmeeting.A对话开头,女士问男士关于公司重组的报告准备得如何了,男士回答说
A、Jobsatisfaction.B、Self-awareness.C、Autonomy.D、Money.C细节辨认题。对话中,女士明确表示,对于自雇职业,她最看重的激励因素是自主性。对于这一点,男士也表示了赞同,并说他选择这样的生活方式就是为
Interactivetelevisionadvertising,whichallowsviewerstousetheirremotecontrolstoclickonadvertisements,hasbeenpushe
A、Theshapeofloghomeswassuitableforthem.B、Theyhadeasyaccesstologsinthatarea.C、TheywantedtochangetheEuropea
WillAIRobotsTurnHumansintoPets?A)InaroomattheUnitedNationsoverlookingNewYork’sEastRiver,atatablea
C由discount和business定位到C段。第1句说随便走入一家书店便可发现,图书业已经集体衰落。其后给出discount的例子:精装本打5折,书堆上贴着“买二送一”的标签等。可见,这些高折扣的背后表明图书业的衰落。原文的breakdown对应本题句
随机试题
()finishedhiswork,hehadtostayathomeattheweekend.
速效胰岛素主要控制中效胰岛素主要控制
下列各项中,属于母病及子的是( )。
气厥实证反复发作的原因,常是
有间歇时间与提前插入时间时,关于固定节拍流水施工工期,说法正确的有()。
社会和谐在很大程度上取决于()。
《新全球史》记载,从公元前6世纪开始,铁制农具在中国骤然增加,铁犁、铁镐、铁镰刀和铁耙在乡村里成为日常用具。这一现象给当时社会发展带来的影响包括()。
关于统计表和统计图标题的描述正确的是
函数f(x)=cosx展开成的幂级数为________.
•Lookatthelistbelow.Itshowssomemanufacturers.•Forquestions6-10,decidewhichsection(A-H)ofthedivisionseachpers
最新回复
(
0
)