首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"This Is Your Brain on Music" Neuroscientist (神经系统科学家) Daniel Levitin’s wonderful new book explains why music is a critical
"This Is Your Brain on Music" Neuroscientist (神经系统科学家) Daniel Levitin’s wonderful new book explains why music is a critical
admin
2010-01-26
45
问题
"This Is Your Brain on Music"
Neuroscientist (神经系统科学家) Daniel Levitin’s wonderful new book explains why music is a critical step in human evolution and why the songs we loved as teens remain stuck on "play" in our heads.
If you happened to have been born between about 1978 and 1981, there’ s a fair chance you count yourself an obsessive of the Southern California rock band Weezer. The affection would not make sense to those even just a bit older or younger, who might regard Weezer’s guitar pop as clever and pleasing but also somewhat too shallow to have much lasting significance. Those of a certain age, though, experienced the group’s 1994 eponymous debut release, known to fans as the Blue Album, as a thing of precise and overflowing emotion—10 tracks that functioned like keys to secret locks in the teenage brain, opening up all the awkwardness and anxiousness of those melodramatic high school years.
We all have music like this, music that burns into the soul when we’re young and remains essential for the rest of time. For me it was the Blue Album and anything the Smashing Pumpkins did up until about 1998. For you it’ s something else, but it’ s surely something—there’ s a tape or record or CD that once knocked you out with a force that, cheesy as it is to remember, felt like true love. Put on one of those songs now and, if it’ s been a long time, the effect is like an old movie; the scenes play back for you in entire exhilarating reels. What’ s happening when music captures you in this way deserves some scrutiny. You may feel like the songs are grabbing your heart, but what’ s actually going on is in your head. There, says Daniel J. Levitin in his new book "This Is Your Brain on Music," an "exquisite orchestration of brain regions" are engaged in a "precision choreography of neurochemical (影响神经系统的化学物质) uptake and release." Why human beings make and enjoy music is, in Levitin’s telling, a delicious story of evolution, anatomy, perception and computation—a story that’ s all the more thrilling when you consider its result, the joy of living in a world filled with music.
What is the Smashing Pumpkins according to this passage?
选项
答案
It is a band.
解析
本文的第一段中提到让当年的青少年痴迷的“the Southern California rock band Weezer”。接着,在第二段中就提到让作者本人痴迷的“Smashing Pumpkins”。由此判断,Smashing Pumpkins(碎瓜乐队)也是一个“band”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/y3dK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Alotofyoungpeoplefinditdifficulttogetajob,especiallyinthefirstfewmonthsaftertheyleaveschool.Thisismuchm
Alotofyoungpeoplefinditdifficulttogetajob,especiallyinthefirstfewmonthsaftertheyleaveschool.Thisismuchm
A.BusinessmanagerYouwillberesponsibleforourglobalbusinesswithinspecificcountriesandwillhaveagoodunderstan
A、Thursdaymorning.B、Thursdayafternoon.C、Tuesdaymorning.D、Tuesdayafternoon.D问题问的是男士什么时候到的纽约。根据对话可知,男士虽然计划周二上午到,但是却在下午才到。故
【说明】假设你是伦敦一家进口公司的经理,写信给一个出口商Brown先生,要求建立商业联系。【内容】1.你是从伦敦商业咨询处那里获得对方的地址的;2.希望建立商务联系;3.你的公司和当地所有主要轻工业品经销商都有良好的联系;4.如果对
A、Therecanbenospeedyrecoveryformentalpatients.B、Approachestohealingpatientsareessentiallythesame.C、Themindand
GENETICALLYMODIFIEDFOODSAregeneticallymodifiedcropsanenvironmentaldreamcome-trueoradisasterinthemaking?Scie
A、Repeatitaloud,B、Writeitdown.C、MakeamentalpictureofitD、Practicerecallingit.CWhatdoesthespeakersuggeststuden
Manyteachersbelievethattheresponsibilityforlearninglieswiththestudents,Ifalongreading(47)______isgiven,instru
Admittedly,minoraccidentsandslip-upscontinuetoshakepublicconfidenceinnuclearpower.Giventheunquantifiablerisksth
随机试题
囊性淋巴管瘤的临床表现如下,除外
治疗肺炎喘嗽属痰热闭肺型的首选方是治疗肺炎喘嗽属风热闭肺型的首选方是
化学反应低温自发,高温非自发()。
( )是指管理组织中一个职能部门最合理的能够管理与控制的下二级部门以及部门之间关系的数目。
某高速公路穿越某旅游景区,其中K49+020~K49+530段原设计为填高10~20m的路堤,并需借土填方。建设单位要求施工单位加强环境保护,做到文明施工。因该地区申报4A级旅游景区,为保护该区域环境地貌,决定取消取土场。经相关各方协商,决定将该段路堤变更
个人外汇账户按账户性质区分为()。
先行组织者包括两种类型,分别是说明性组织者和()
国民党政府统治下的中国()
Atpresentgroupsofscientificworkers,often【C1】______bytheirgovernments,spendtheirtimein【C2】______the【C3】______ofear
—Lookatthenotebelow.—Youwillhearaninterview.InterviewInformationTheintervieweraskedi
最新回复
(
0
)