首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modern life, has brought great changes
Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modern life, has brought great changes
admin
2011-04-26
63
问题
Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modern life, has brought great changes to the lives of most Frenchmen. More people are working harder than ever before in France. In the cities the traditional leisurely midday meal is disappearing. Offices, shops and factories are discovering the greater efficiency of a short lunch hour in company lunchroom. In almost all lines of work emphasis now falls on ever-increasing output. Thus the "typical" Frenchman produces more, earns more, and buys more consumer goods than the people of only a generation ago. He gains in creature comforts and ease of life. What he loses to some extent is his sense of personal uniqueness, or individuality.
Some say that France has been Americanized. This is because the United States is a world symbol of the technological society and its consumer products. The so-called Americanization of France has its critics. They fear that "assembly-line life" will lead to the disappearance of the pleasures of the more graceful and leisurely (but less productive) old French style. What will happen, they ask, to taste, elegance, and the cultivation of the good things in life -- to joy in the smell of a freshly picked apple, a stroll by the river, or just happy hours of conversation in a local cafe?
Since the late 1950’s life in France has indeed taken on qualities of rush, tension, and the pursuit of material gains. Some of the strongest critics of the new way of life are young, especially university students. They are concerned with the future, and they fear that France is threatened by the triumph of this competitive culture. Occasionally, they have reacted against the trend with considerable violence.
The passage suggests that ______.
选项
A、the French no longer like the new way of life
B、the French are losing something in pursuing material gains
C、the French are producing more but consuming less nowadays
D、the French prefer the old life style to the new one
答案
B
解析
本题为推理题。文章第一、二段提到新的生活方式使法国人在某种程度上失去了his sense of personal uniqueness和the pleasures of the more graceful and leisurely old French style,由此可以推断B为正确答案,A,C,D与文中事实不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yRqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Somepeoplewillbeatalosswhattodo(incaseofafire).
Parentsshouldn’t______(favorable)oneoftheirchildrenmorethantheothers.
Accordingtotheauthor,feelingdepressedis______.Thephenomenonthattoday’schildrenseemadult-likeisattributedbythe
Themountainplaceisbeautiful,but______theworkingconditions,it’sterrible.
Itmayalsohaveadditionalinterestandvaluebecauseofitsrelationshiptoahistoricalperiodortosomewell-knownperson.
Accordingtotheauthor,kidswhohavepoorrelationshipwithclassmates______.Whichofthefollowingisthebesttitleofth
Thecaseforcollegehasbeenacceptedwithoutquestionformorethanageneration.Allhighschoolgraduatesoughttogo,says
Tousitseemssonaturaltoputupanumbrellatokeepthewateroffwhenitrains.Butactuallytheumbrellawasnotinvented
Theideaofafishbeingabletogenerateelectricitystrongenoughtolightlampbulbs--oreventorunasmallelectricmotor--
随机试题
支气管肺炎引起脑水肿的原因
在考生文件夹下有一个数据库文件“samp2.accdb”,里面已经设计好3个关联表对象“tCourse”、“tGrade”、“tStudent”和一个空表“tTemp”,请按以下要求完成设计:创建一个查询,查找并显示含有不及格成绩的学生的“姓名”、“
NursingatBethIsraelHospitalthebestpatientcarepossible.Ifwearetosolvethenursingshortage,hospitaladministration
下列有关胸外按压的说法正确的是
患者,男,36岁,因从高处坠地致四肢麻木、不能行走5天入院,经检查诊断为第5颈椎骨折并脱位,拟急症行椎管探查,骨折复位固定术。
全科医生的工作任务包括
足三阴经在内踝上8寸以上部位排列是
黄疸患者,身目俱黄,黄色鲜明,恶心欲吐,发热恶寒,无汗身痛,小便短赤,舌苔薄黄腻,脉弦滑。治疗应首选
根据增值税法律制度的规定,下列关于增值税纳税义务发生时间的表述中,不正确的是()。
在2010上海世博会的城市未来馆内,一款电子纸的展品让人们看到了未来纸的发展趋势。这款电子纸仅有几毫米的厚度,由半导体有机材料制成,可弯曲,他与其他电子屏幕不一样,电子纸不需要背光,利用自然光反射即可阅读内容。科技的发展日新月异,并直接决定着媒介发展的未来
最新回复
(
0
)